ACTUALITATE
DÂMBOVIŢA: Schimbarea mentalităţilor, reper asumat la Şcoala Corbii Mari!
Astăzi, s-a desfăşurat la Şcoala Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, o dezbatere ce a avut ca scop identificarea problemelor care afectează comunitatea şi găsirea unor soluţii posibile de rezolvare a acestora. Au participat: elevi, părinţi, cadre didactice, medic, poliţist, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar – prof. Elena Mosor, mediului privat, societăţii civile şi, evident, ai administraţiei publice locale. A răspuns invitaţiei organizatorilor şi primarul comunei, Ionuţ Bănică.
Astăzi, s-a desfăşurat la Şcoala Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, o dezbatere ce a avut ca scop identificarea problemelor care afectează comunitatea şi găsirea unor soluţii posibile de rezolvare a acestora. Au participat: elevi, părinţi, cadre didactice, medic, poliţist, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar – prof. Elena Mosor, mediului privat, societăţii civile şi, evident, ai administraţiei publice locale. A răspuns invitaţiei organizatorilor şi primarul comunei, Ionuţ Bănică.
„Vă mulţumim pentru multele lucruri bune făcute pentru această şcoală, de la începutul mandatului. Am simţit multă susţinere din partea Primăriei Corbii Mari”, a spus prof. Aura Bârdeş – director adjunct al şcolii Corbii Mari şi coordonator al proiectului.
Activitatea, intitulată „Cafenea publică”, face parte din proiectul „Împreună pentru o comunitate şcolară mai bună!”, iniţiat de Şcoala Corbii Mari, în parteneriat cu Şcoala Dragomireşti, OMV Petrom – principalul finanţator, Art Fusion, BCR Grup, Poliţia de Frontieră Română şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
Discuţiile s-au purtat în jurul a şase teme: diferenţe generate de mediul socio-economic; subfinanţarea sistemului educaţional; climat nefavorabil la orele de curs/rezultate slabe la evaluările naţionale; schimbarea mentalităţii (De ce trebuie? Unde scrie?); violenţa verbală/fizică în mediul şcolar; absenteism/abandon şcolar.
Coordonatoarea proiectului, prof. Aura Bârdeş, a pledat pentru o dezbatere sinceră, cerându-le celor prezenţi să pună punctul pe i, să vadă lucrurile la modul real, fiindcă numai astfel pot fi identificate soluţii pentru fiecare problemă în parte.
„Toate părerile sunt importante şi orice idee poate fi minunată. Spuneţi-le, aşadar, cu încredere! Schimbarea începe cu noi”, a fost îndemnul Aurei Bârdeş.
Până la finalul anului şcolar, vor mai fi organizate alte trei activităţi în cadrul proiectului „Împreună pentru o comunitate şcolară mai bună!”, inclusiv o întâlnire „Teatru Forum”.
ACTUALITATE
Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa
”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.
Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.
Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.
Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.
Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.
Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.
ACTUALITATE
Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.
Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.
Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Proiectul pentru modernizarea DN71 a fost scos definitiv din sistemul de achiziţii publice!
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Pompierii din Târgovişte au fost „Moş Nicolae” pentru doi fraţi părăsiţi de părinţi
-
Dâmboviţaacum O săptămână
Lovitură de palat eșuată la PSD Dâmbovița!
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Şedinţă cu scântei la PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb l-a tocat mărunt pe preşedintele CJ Alexandru Oprea
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Țuțuianu este categoric: Nu mă întorc la PSD!
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Gest public incalificabil al unui consilier PNL de la Târgovişte!
-
ACTUALITATEacum 12 ore
Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa
-
Dâmboviţaacum O săptămână
Două femei, lovite în plin când se deplasau pe marginea DN 72, Târgovişte-Ploieşti!