Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Schimbarea mentalităţilor, reper asumat la Şcoala Corbii Mari!

Astăzi, s-a desfăşurat la Şcoala Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, o dezbatere ce a avut ca scop identificarea problemelor care afectează comunitatea şi găsirea unor soluţii posibile de rezolvare a acestora. Au participat: elevi, părinţi, cadre didactice, medic, poliţist, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar – prof. Elena Mosor, mediului privat, societăţii civile şi, evident, ai administraţiei publice locale. A răspuns invitaţiei organizatorilor şi primarul comunei, Ionuţ Bănică.

Publicat

pe

Astăzi, s-a desfăşurat la Şcoala Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, o dezbatere ce a avut ca scop identificarea problemelor care afectează comunitatea şi găsirea unor soluţii posibile de rezolvare a acestora. Au participat: elevi, părinţi, cadre didactice, medic, poliţist, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar – prof. Elena Mosor, mediului privat, societăţii civile şi, evident, ai administraţiei publice locale. A răspuns invitaţiei organizatorilor şi primarul comunei, Ionuţ Bănică.

proiect scoala corbii mari 1

„Vă mulţumim pentru multele lucruri bune făcute pentru această şcoală, de la începutul mandatului. Am simţit multă susţinere din partea Primăriei Corbii Mari”, a spus prof. Aura Bârdeş – director adjunct al şcolii Corbii Mari şi coordonator al proiectului.

proiect scoala corbii mari 2Activitatea, intitulată „Cafenea publică”, face parte din proiectul „Împreună pentru o comunitate şcolară mai bună!”, iniţiat de Şcoala Corbii Mari, în parteneriat cu Şcoala Dragomireşti, OMV Petrom – principalul finanţator, Art Fusion, BCR Grup, Poliţia de Frontieră Română şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Discuţiile s-au purtat în jurul a şase teme: diferenţe generate de mediul socio-economic; subfinanţarea sistemului educaţional; climat nefavorabil la orele de curs/rezultate slabe la evaluările naţionale; schimbarea mentalităţii (De ce trebuie? Unde scrie?); violenţa verbală/fizică în mediul şcolar; absenteism/abandon şcolar.

proiect scoala corbii mari 4

Coordonatoarea proiectului, prof. Aura Bârdeş, a pledat pentru o dezbatere sinceră, cerându-le celor prezenţi să pună punctul pe i, să vadă lucrurile la modul real, fiindcă numai astfel pot fi identificate soluţii pentru fiecare problemă în parte.

„Toate părerile sunt importante şi orice idee poate fi minunată. Spuneţi-le, aşadar, cu încredere! Schimbarea începe cu noi”, a fost îndemnul Aurei Bârdeş.

Până la finalul anului şcolar, vor mai fi organizate alte trei activităţi în cadrul proiectului „Împreună pentru o comunitate şcolară mai bună!”, inclusiv o întâlnire „Teatru Forum”.

proiect scoala corbii mari 3

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Câştigătorii concursului Europe Direct Târgovişte dedicat bibliotecarilor

Publicat

pe

Echipa Centrului Europe Direct Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, astfel că organizează, de cinci ani, concursul „Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă”.

Câştigătorii de anul acesta sunt:

1. Pentru implicarea în proiecte – Grigorescu Nicoleta – Biblioteca Orășenească Titu.
2. Cea mai bună fotografie a unui eveniment –Antohi Ana Georgiana – Biblioteca Comunală Conțești.
3. Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Ilie Roxana – Biblioteca Comunală Moțăieni.
4. Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Lixăndroiu Mariana – Biblioteca Comunală Gura Foii.
5. Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute) – Belbe Florentina – Biblioteca Comunală Voinești.
6. Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Gogioiu Luminița – Biblioteca Orășenească Pucioasa.
7. Evenimentul cu cel mai mare număr de participanți realizat în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Barbu Cateluța Georgiana – Biblioteca Comunală Raciu.
8. Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Loliceru Aurora – Biblioteca Comunală Valea Mare.
9. Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița – Avrămescu Maria – Biblioteca Orășenească Fieni.
10. Cel mai interesant experiment științific/Cel mai înmdemânatic și rapid bibliotecar – Radu Abdreea Cristina – Biblioteca Comunală Braniștea.

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 57 de lucrări din 28 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Federaţia Silva cere şedinţă CSAT extraordinară, după ce încă un pădurar a fost ucis!

Publicat

pe

Foto de la înmormântarea pădurarului ucis în Maram ureş (Sursa: cancan.ro)

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a adresat o scrisoare publică preşedintelui Klaus Iohannis, căruia îi solicită să intervină pentru identificarea, anchetarea și pedepsirea agresorilor şi ucigașilor mai multor pădurari care îşi făceau datoria de a apăra pădurea de hoţii de lemne.

De asemenea, i se cere şefului statului să convoace o şedinţă extraordinară a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în cadrul căreia să fie analizate problemele fără precedent cu care se confruntă personalul silvic în activitatea de pază a pădurilor și să fie adoptate măsuri urgente de sprijinire a silvicultorilor în activitatea de pază de către instituțiile specializate ale statului – Poliție şi Jandarmerie.

„În data de 16 octombrie 2019, într-o pădure situată în zona localității Rogoz din județul Maramureș, pădurarul Pop Liviu Pavel din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, în vârstă de doar 30 ani, tată a 3 copii minori, a fost ucis cu bestialitate, fiind împușcat cu arma de serviciu de o grupare de hoți de lemn, iar trupul acestuia a fost strivit de atelajul încărcat cu lemn al hoților.

În urmă cu doar o lună au avut loc alte două evenimente tragice, în urma cărora un silvicultor, pădurarul Gorcioaia Răducu, din cadrul Ocolului Silvic Pașcani, Direcția Silvică Iași, și-a pierdut viața în timpul exercitării activității de pază a pădurii, fiind ucis cu lovituri de topor de un grup de infractori surprinși în timp ce tăiau ilegal și sustrăgeau material lemnos, iar un alt silvicultor – maistrul de vânătoare Bostan Mihai, din cadrul Ocolului Silvic Borca, Direcția Silvică Neamț, a fost bătut de un grup de infractori care i-au sustras arma de serviciu, cu care au încercat să-l omoare.

În anul 2018 au avut loc 30 de agresiuni asupra personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Cazurile cele mai grave s-au înregistrat în luna octombrie 2018 în județul Ilfov – pădurar Manea Vasile și în județul Vaslui – pădurar Artene Radu, autorii acestor agresiuni nefiind pedepsiți nici până în prezent.

În anul 2017 au avut loc 40 de agresiuni îndreptate asupra personalului silvic din cadrul Romsilva, cel mai grav caz fiind înregistrat în județul Arad – paznicul de vânătoare Jiva Viorel a fost împușcat cu sălbăticie de un grup de infractori surprinși la braconaj.

Deși făptuitorul a fost identificat și condamnat în primăvara anul 2019 la 8 ani detenție cu executare, în ziua pronunțării sentinței acesta a dispărut de la domiciliu, nefiind prins nici până în ziua de astăzi. În acest timp, silvicultorul Jiva Viorel, împreună cu familia lui, trăiește într-o permanentă teroare, având nevoie de protecție din partea instituțiilor specializate ale statului.

În afara acestor cazuri, în ultimii ani, au fost omorâți de hoții de lemn alți 4 pădurari (Oul Ieronim – Direcţia Silvică Bistriţa, Boboc Dănel – Direcţia Silvică Gorj, Chiriță Victor – Direcția Silvică Dolj, Dogaru Gheorghe – ICAS Brașov), iar peste 650 de silvicultori au fost agresați, bătuți, amenințați cu moartea, atacați cu topoare, cuțite și chiar împușcați de infractorii surprinși în timp de tăiau și sustrăgeau material lemnos sau de braconieri.

Am atras atenția în nenumărate rânduri că silvicultorul face paza pădurilor, de multe ori fără a fi dotat cu uniformă de serviciu și echipament de protecție, fără un minim de dotare cu mijloace de apărare și fără o pregătire în acest sens, de cele mai multe ori fără armament sau cu armament de serviciu ineficient, fără mijloace de transport și de comunicație, fiind adesea doar sub protecția divină!

Intensificarea atacurilor asupra personalului silvic este rezultatul unei campanii de denigrare susținută de anumiți factori politici și unele grupuri de interese, cu scopul de a diminua autoritatea silvicultorilor în îndeplinirea atribuțiilor de pază a pădurii și discreditarea acestora prin prezentarea deformată a realității din sectorul silvic.

Oare câți silvicultori trebuie să-și mai piardă viața pentru ca societatea, politicienii și guvernanții acestei țări să aprecieze munca și eforturile care personalul silvic le face în vederea menținerii acestor păduri?”, se arată în textul scrisorii ce i-a fost adresată preşedintelui Klaus Iohannis.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web