Connect with us

POLITIC

DECIZIE: Membrii ALDE cu demnităţi în Guvern vor fi evaluaţi de conducerea partidului

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că va demara o acţiune de evaluare a membrilor de partid cu responsabilităţi în aparatul central de stat, vorbim aici de secretari de stat, subsecretari de stat, preşedinţi şi directori de agenţii. Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, unul dintre cei a căror activitate va fi analizată, salută această decizie, pe care o consideră corectă şi necesară.

Publicat

pe

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că va demara o acţiune de evaluare a membrilor de partid cu responsabilităţi în aparatul central de stat, vorbim aici de secretari de stat, subsecretari de stat, preşedinţi şi directori de agenţii. Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, unul dintre cei a căror activitate va fi analizată, salută această decizie, pe care o consideră corectă şi necesară.

„Suntem numiţi politic şi, atunci când partidul ne-a nominalizat în aceste funcţii, ne-a dat şi o mare responabilitate, care ne obligă să ne asumăm aplicarea programului de guvernare. Nu trebuie să-i dezamăgim pe alegătorii noştri, pe români, pe cei care şi-au pus speranţa în noi. Trebuie să facem lucruri bune pentru România”, spune Ionel Petre.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) şi nu se teme de analiza ce va fi efectuată la nivelul partidului.

„Am convingerea că am făcut tot ceea ce îmi stă în putință ca lucrurile să evolueze într-o direcție favorabilă politicilor de mediu. De aceea, am inițiat și am participat la o serie de întâlniri menite să mențină România în prima linie de vizibilitate, în ceea ce privește protejarea mediului și biodiversitatea. Ca exemplu, ultima întâlnire de genul acesta am avut-o în luna ianuarie cu reprezentanții Băncii Mondiale pe subiectul acordării de către aceștia a asistenței tehnice necesare derulării proiectelor inițiate de ANANP.

De asemenea, am făcut parte din echipa de evaluare a custozilor și administratorilor de arii naturale protejate. Ca și regiuni evaluate personal, amintesc zonele de Vest, Sud-Est si Est. Totodată lucrez, împreună cu echipa, la câteva proiecte de importanță majoră pentru floră și faună, proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene. Ca o concluzie, la ANANP se muncește, suntem implicați și determinați”, explică Ionel Petre.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Senatorul Ciprian Iacob, despre Unirea de la 1859: Rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism!

Publicat

pe

De

Privind înapoi, cu mândrie și recunoștință, onorăm sacrificiile și viziunea celor care au pus bazele primei uniri politice a teritoriilor românești. La 24 ianuarie 1859 s-a semnat actul istoric ce a deschis calea către România modernă. Pentru noi, cei de astăzi, evenimentul petrecut acum 166 de ani rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism.

Unirea Principatelor Române a fost realizată prin eforturile unor lideri vizionari care, cu peste un veac și jumătate în urmă, au înțeles să pună interesul național mai presus de ambițiile personale. Mânați doar de datorie față de Țară și Popor, acești patrioți au reușit, la 24 ianuarie 1859, să consfințească marele act istoric al alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei și al Țării Românești, creând astfel primul stat român unificat – Principatele Unite.

Unirea Principatelor nu a reprezentat doar un eveniment politic de o importanță majoră, ci și o expresie elocventă a triumfului spiritului național românesc. Moștenirea acestui moment istoric reverberează peste secole, constituind un apel constant la devotament față de țară, la apărarea valorilor naționale și la menținerea demnității colective. Curajul și viziunea celor care au crezut cu fermitate în idealul unității naționale ne oferă un model de inspirație perpetuă, pe care suntem datori să-l onorăm nu doar prin admirație, ci prin acțiuni concrete și asumate.

La mulți ani, române, la mulți ani popor demn şi nobil!

Ciprian Constantin Iacob,
Senator AUR Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Aurelian Cotinescu, deputat: Mica Unire de la 1859 a fost un măreț act istoric

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Aurelian Cotinescu spune că nu ar trebui să uităm vreodată, ca popor, că Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 a fost „un măreț act istoric”. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, au fost puse bazele României moderne. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, voința oamenilor a fost dublată de eforturile liderilor politici de la acea vreme.

„Odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, ca domnitor al Moldovei şi al Ţării Româneşti, în 1859, a fost realizată Unirea Principatelor, un moment decisiv în istoria națiunii noastre.


Unirea este singura stare politică, ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp – Alexandru Ioan Cuza


Unirea Principatelor Române a izvorât din conştiinţa unităţii de neam şi limbă a românilor, dublată de eforturile liderilor politici. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a transmis deputatul PNL Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite