Conectați-vă cu noi

POLITIC

DECIZIE: Membrii ALDE cu demnităţi în Guvern vor fi evaluaţi de conducerea partidului

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că va demara o acţiune de evaluare a membrilor de partid cu responsabilităţi în aparatul central de stat, vorbim aici de secretari de stat, subsecretari de stat, preşedinţi şi directori de agenţii. Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, unul dintre cei a căror activitate va fi analizată, salută această decizie, pe care o consideră corectă şi necesară.

Publicat

pe

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că va demara o acţiune de evaluare a membrilor de partid cu responsabilităţi în aparatul central de stat, vorbim aici de secretari de stat, subsecretari de stat, preşedinţi şi directori de agenţii. Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, unul dintre cei a căror activitate va fi analizată, salută această decizie, pe care o consideră corectă şi necesară.

„Suntem numiţi politic şi, atunci când partidul ne-a nominalizat în aceste funcţii, ne-a dat şi o mare responabilitate, care ne obligă să ne asumăm aplicarea programului de guvernare. Nu trebuie să-i dezamăgim pe alegătorii noştri, pe români, pe cei care şi-au pus speranţa în noi. Trebuie să facem lucruri bune pentru România”, spune Ionel Petre.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) şi nu se teme de analiza ce va fi efectuată la nivelul partidului.

„Am convingerea că am făcut tot ceea ce îmi stă în putință ca lucrurile să evolueze într-o direcție favorabilă politicilor de mediu. De aceea, am inițiat și am participat la o serie de întâlniri menite să mențină România în prima linie de vizibilitate, în ceea ce privește protejarea mediului și biodiversitatea. Ca exemplu, ultima întâlnire de genul acesta am avut-o în luna ianuarie cu reprezentanții Băncii Mondiale pe subiectul acordării de către aceștia a asistenței tehnice necesare derulării proiectelor inițiate de ANANP.

De asemenea, am făcut parte din echipa de evaluare a custozilor și administratorilor de arii naturale protejate. Ca și regiuni evaluate personal, amintesc zonele de Vest, Sud-Est si Est. Totodată lucrez, împreună cu echipa, la câteva proiecte de importanță majoră pentru floră și faună, proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene. Ca o concluzie, la ANANP se muncește, suntem implicați și determinați”, explică Ionel Petre.

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, deputat: Sunt bani pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi!

Publicat

pe

Potrivit deputatului PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan, Legea pensiilor aprobată astăzi în Parlamentul României cu 197 de voturi „pentru” va crea echilibru şi siguranţă existenţială. Veniturile obţinute de pensionarii români, de cei care au muncit o viaţă întreagă în diferite sectoare de activitate, se vor apropia de standardele europene.

„Decalajele enorme dintre pensiile din Occident şi cele din ţara noastră trebuie să fie eliminate, iar noua Lege a pensiilor, votată astăzi, porneşte acest proces. Punctul de pensie va fi 1.265 de lei anul acesta, 1.775 de lei în 2020 şi 1.875 de lei în 2021. De asemenea, din 2020, va fi indexat, anual, în funcţie de rata inflaţiei.

Temerile exprimate de opoziţie, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist. Sunt fonduri pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi! Veniturile bugetare, mai mari ca niciodată, permit aceste majorări”, precizează deputatul Corneliu Ştefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată prin noua lege!

Publicat

pe

Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată, odată cu intrarea în vigoare a legii care a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaţilor – precizează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. În cazul în care, după recalculare, ar rezulta o sumă mai mică, actul normativ prevede că se vor păstra pensiile actuale.

„Am votat o lege modernă, europeană, care, pas cu pas, îi apropie pe pensionarii noştri, la capitolul venituri, de cei din ţările occidentale. Sunt încrezătoare că noua lege a pensiilor va fi promulgată cât mai repede de președintele României, astfel încât pensionarii români să poată beneficia de toate aceste majorări”, spune deputata Carmen Holban.

Actul normativ a fost adoptat cu 197 de voturi „pentru” şi 70 de „abţineri”. Potrivit acestuia, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, începând cu 1 septembrie şi urmează să ajungă la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021.

„Noua valoare a punctului de referinţă a pensiei va fi de 75 de lei, urmând ca, din anul 2022, să se indexeze anual cu rata inflaţiei”, explică deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!