Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FINANŢARE: Primăria Voineşti a obţinut fonduri nerambursabile pentru alte două proiecte!

Investiţiile de utilitate publică şi socială curg pe bandă rulantă în comuna Voineşti. Edilii au semnat în data de 6 februarie, la Centrul Regional Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Muntenia, două proiecte deosebit de importante pentru comunitate. Localitatea a primit finanţare nerambursabilă pentru „Reabilitarea, dotarea şi refuncţionare clădire existentă în centru de consiliere psiho-socială, pentru copii, în satul Gemenea-Brătuşeşti”. Valoarea investiţiei este de 437.768 de lei (4,37 miliarde de lei vechi). Cel de-al doilea proiect vizează „Modernizarea prin asfaltare a târgului existent în satul Voineşti”. Proiectul are o valoare de 465.565 de lei (4,65 miliarde de lei vechi), din care cheltuielile eligibile sunt de 219.909 lei, restul reprezentând aport financiar de la bugetul local.

Publicat

pe

Investiţiile de utilitate publică şi socială curg pe bandă rulantă în comuna Voineşti. Edilii au semnat în data de 6 februarie, la Centrul Regional Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Muntenia, două proiecte deosebit de importante pentru comunitate. Localitatea a primit finanţare nerambursabilă pentru „Reabilitarea, dotarea şi refuncţionare clădire existentă în centru de consiliere psiho-socială, pentru copii, în satul Gemenea-Brătuşeşti”. Valoarea investiţiei este de 437.768 de lei (4,37 miliarde de lei vechi).

„Noua instituţie va avea în structură un cabinet de psihiologie destinat copiilor, un laborator de informatică, sală de lectură, unde copiii, după cursurile de la şcoală, vor studia supravegheaţi de un cadru specializat şi îşi vor pregăti temele. De asemenea, în incinta centrului, vom amenaja şi un părculeţ de joacă şi destindere.

Prin implementarea acestui proiect, ne-am propus să creştem calitatea şi performanţa sistemului educaţional din localitatea noastră. Venim în sprijinul părinţilor care, prinşi în problemele generate de lucrările de sezon din livezi sau care au diferite slujbe, vor avea siguranţa că, pentru câteva ore, copiii lor vor fi supravegheaţi, ajutaţi să-şi facă temele şi antrenaţi în diverse activităţi educative”, ne-a precizat Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti.

Lucrările vor demara în cel mai scurt timp şi vor fi finalizate în acest an.

Cel de-al doilea proiect vizează „Modernizarea prin asfaltare a târgului existent în satul Voineşti”. Proiectul are o valoare de 465.565 de lei (4,65 miliarde de lei vechi), din care cheltuielile eligibile sunt de 219.909 lei, restul reprezentând aport financiar de la bugetul local.

„Târgul de la Voineşti este unul dintre cele mai vechi de pe Valea Dâmboviţei. Nu vrem să pierdem această tradiţie, ba, dimpotrivă, dorim să dezvoltăm activitatea de mic comerţ care se desfăşoară aici. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura condiţii optime celor care vin aici cu diferite mărfuri alimentare sau nealimentare. Mai aveam nevoie de asfaltarea aleilor din incinta târgului. Acum, realizăm şi acest obiectiv şi totul va fi ca la carte”, ne-a spus edilul de la Voineşti.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. mc

    februarie 9, 2018 at 5:41 pm

    bine ca asfaltati targul, in timp ce pe toate ulitele din comuna se inoata prin noroaie…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu pot să dau spor de plictiseală și moleșeală cuiva!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această după-amiază, o conferință de presă la sediul Direcției de Asistență Socială, pentru a arăta opiniei publice „condițiile vătămătoare”, pentru care se cere în continuare plata unui spor cuprins între 7 și 15% din salariul de bază.

Reamintim că, între orele 16:00 și 18:00, Sindicatul Valahia a organizat un protest în fața Primăriei Târgovişte, pentru a nu permite scăderea salariilor personalului de la DAS Târgoviște prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă. Spune liderul Nicolae Dragodănescu că vor organiza adunări publice și în zilele de 1 și 8 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înțelege cu conducerea Primăriei Târgovişte. Pe pancarte, oamenii aveau scris mesajul „Nu suntem cerșetori”!

„Încă mai putem protesta. Faptul că nu au ajuns la o soluție cu sindicatul vostru, faptul că ignoră dialogul social este trist. Încă mai avem libertate, încă mai avem legi. 

Prețul la energie electrică a crescut cu 25%. La gazul metan cu 20%. Avem o inflație de 5%. Mărfurile alimentare și nealimentare au crescut în medie cu 5%. Și sporurile noastre se doresc a fi eliminate. Acele sporuri de 7-10%. De ce?”, a spus liderul Nicolae Dragodănescu în timpul protestului din fața Primăriei Târgovişte.

Potrivit buletinului de analiză întocmit de un medic de medicina muncii în luna august, coroborat cu legislația în vigoare, sporul pentru condiții de muncă nu se va mai acorda începând cu luna septembrie 2021, întrucât nu a mai fost identificat la nivelul velul DAS Târgoviște decât un singur risc profesional. În buletinul de analiză anterior, erau peste cinci riscuri trecute, între care, a punctat edilul, riscul de plictiseală și de moleșeală.

„Atenție! Nu este vorba de toți salariații DAS Târgoviște. În ceea ce privește asistenții persoanelor cu dizabilități, nu intervine niciun fel de schimbare. Vor beneficia în continuare de spor între 7 și 15%.

Cum s-a ajuns la această discuție? În anul 2018, s-a întocmit un buletin de analiză în baza căruia au fost identificate o serie de riscuri, buletin de analiză pe care l-am pus în practică și am acordat acest spor. Iată câteva riscuri identificate la momentul respectiv, de natură să justifice acordarea unor sporuri. Citez din buletinul de analiză câteva paragrafe, atenție: personalul este supus apariției oboselii și a surmenajului, ceea ce duce la apatie, plictiseală, moleșeală.

Dacă suntem obligați să dăm spor de plictiseală cuiva…, eu nu o să fac lucrul acesta și nu o să ignor noul buletin de analiză, din luna august, în care aceste riscuri nu au mai fost identificate.

Mergem mai departe: suprasolicitare vizuală, determinată de lucrul la calculator și combinarea iluminatului natural cu cel artificial.

Oare, câți oameni care lucrează în aceste condiții, la calculator, beneficiază de acest spor? Nu mă refer numai la sistemul public, mă refer și la sistemul privat.

Mai departe, suprasolicitare osteo-musculo-articulară, mișcări repetitive, încordări ale articulației.

Nu știu, poate că atunci când stai la birou trebuie să primești un spor de 15%. Din banii contribuabililor! Eu nu cred într-o asemenea manieră.

Acum, să mergem pe cadrul legal. Avem buletinul de analiză din august în care se precizează foarte clar că numărul de factori de risc sunt în număr de 1, A sau B. Adică, moleșeala-plictiseala sau poziții vicioase de lucru.

Cadrul legal în vigoare spune că se acordă spor de până la 15% pentru personalul care se află sub influența a patru factori de risc, spor de 10% pentru trei factori de risc și spor de până la 5% pentru doi factori de risc. Noi avem unul. În baza cadrului legal, cum am putea să justificăm acordarea unor sporuri pentru o anumită categorie de personal?”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Mega-proiectul stațiunii Peștera-Padina, prezentat în fața Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi

Publicat

pe

Astăzi – 23 septembrie 2021, în cadrul unei întâlniri la care au participat toți factorii implicați în promovarea și dezvoltarea Stațiunii de interes național Peștera-Padina, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan a vorbit în fața reprezentanților Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi despre necesitatea dezvoltării acestui perimetru turistic. Șeful administrației județene a prezentat și principalele obiective cuprinse în cadrul acestui proiect de anvergură.

„Le-am transmis membrilor Consiliului că Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, precum și proiectul pârtiei Cocora au fost concepute astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi. În același timp, am punctat faptul că turismul dâmbovițean trebuie să se dezvolte, așa cum de altfel se întâmplă în județele vecine care au diverse facilități pe teritoriului parcului.

Le mulțumesc pentru argumentele aduse în fața membrilor Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi profesorului universitar Tiberiu Florescu – prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, șef de proiect al Planului de Urbansim Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, președintelui Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, arhitectului șef al Județului Dâmbovița, Teodor Bâte, dar și elaboratorilor notei conceptuale a pârtiilor de schi, domnii Dragoș Coman și Cornel Jitaru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la finalul acestei întâlniri desfășurate la sediul Parcului Natural Bucegi din Bușteni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT