Connect with us

ACTUALITATE

DEMERS: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru Colegiul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, cu privire la necesitatea implicării Guvernului în susţinerea de urgenţă a proiectului de reabilitare a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II. Imobilul, care prezintă risc seismic ridicat, are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, cu privire la necesitatea implicării Guvernului în susţinerea de urgenţă a proiectului de reabilitare a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II. Imobilul, care prezintă risc seismic ridicat, are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare!

„Domnule ministru,

Supun atenţiei dumneavoastră situaţia Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din oraşul Pucioasa, singura instituţie de învăţământ teoretic din zona de nord a judeţului Dâmboviţa. În această prestigioasă şcoală, învaţă peste 700 de elevi şi îşi desfăşoară activitatea 47 de profesori, 6 angajaţi personal didactic auxiliar şi 11 angajaţi personal nedidactic.

Colegiul dispune de 11 săli de clasă şi 8 laboratoare şi cabinete de specialitate. Imobilul prezintă însă un grad seismic ridicat, fiind încadrat în clasa a doua de risc, ceea ce înseamnă că poate suferi degradări structurale majore în cazul unui cutremur. Prin urmare, are nevoie urgent de finanţare!

Domnule ministru,

Administraţia publică locală a depus o solicitare de finanţare pentru Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Din păcate, proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa” nu a fost aprobat.
Vă aduc la cunoştinţă, de asemenea, faptul că această instituţie de învăţământ liceal, care este cotată în primele cinci din judeţ, raportat la rezultatele obţinute în ultimii 4 ani la examenul de bacalaureat, nu a beneficiat până acum de fonduri pentru reabilitare, dotare şi modernizare. Prin urmare, în trecut, nu s-au efectuat aici decât lucrări modeste de reparaţii, bugetul fiind mereu insuficient.

Domnule ministru,

Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa este văduvit, în actuala sesiunea financiară europeană, şi în procesul de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Fiind vorba despre o instituţie de învăţământ teoretic, pierde punctaj în faţa şcolilor tehnologice şi tehnice.

Prin urmare, este imperios necesar ca, la repartizarea sumelor ce vor rezulta din economiile înregistrate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, să se ţină cont de aceste aspecte şi să se finanţeze proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa”.
Cum am spus, este vorba despre o şcoală care funcţionează într-o clădire încadrată în clasa a II-a de risc seismic. O şcoală în care învaţă peste 700 de copii. O şcoală de top a judeţului Dâmboviţa. O şcoală care nu a beneficiat de fonduri (nici guvernamentale, nici europene!) pentru reabilitare, dotare şi modernizare. O şcoală pentru care, din păcate, nu există altă sursă de finanţare în afara Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Domnule ministru,

Mă alături demersurilor iniţiate de Primăria Pucioasa şi vă solicit sprijin pentru ieşirea din acest impas. Sunt convins că veţi găsi cel mai bune soluţii pentru a finanţa un proiect de o importanţă vitală pentru zona de nord a judeţului Dâmboviţa.
În lipsa fondurilor pentru reabilitare, dotare şi modernizare, soarta unui liceu renumit este pusă în pericol. La fel, viitorul a sute de adolescenţi care se pregătesc la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa!”, se arată în textul interpelării adresate vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării.

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT