Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DEMERS: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru Colegiul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, cu privire la necesitatea implicării Guvernului în susţinerea de urgenţă a proiectului de reabilitare a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II. Imobilul, care prezintă risc seismic ridicat, are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, cu privire la necesitatea implicării Guvernului în susţinerea de urgenţă a proiectului de reabilitare a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II. Imobilul, care prezintă risc seismic ridicat, are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare!

„Domnule ministru,

Supun atenţiei dumneavoastră situaţia Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din oraşul Pucioasa, singura instituţie de învăţământ teoretic din zona de nord a judeţului Dâmboviţa. În această prestigioasă şcoală, învaţă peste 700 de elevi şi îşi desfăşoară activitatea 47 de profesori, 6 angajaţi personal didactic auxiliar şi 11 angajaţi personal nedidactic.

Colegiul dispune de 11 săli de clasă şi 8 laboratoare şi cabinete de specialitate. Imobilul prezintă însă un grad seismic ridicat, fiind încadrat în clasa a doua de risc, ceea ce înseamnă că poate suferi degradări structurale majore în cazul unui cutremur. Prin urmare, are nevoie urgent de finanţare!

Domnule ministru,

Administraţia publică locală a depus o solicitare de finanţare pentru Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Din păcate, proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa” nu a fost aprobat.
Vă aduc la cunoştinţă, de asemenea, faptul că această instituţie de învăţământ liceal, care este cotată în primele cinci din judeţ, raportat la rezultatele obţinute în ultimii 4 ani la examenul de bacalaureat, nu a beneficiat până acum de fonduri pentru reabilitare, dotare şi modernizare. Prin urmare, în trecut, nu s-au efectuat aici decât lucrări modeste de reparaţii, bugetul fiind mereu insuficient.

Domnule ministru,

Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa este văduvit, în actuala sesiunea financiară europeană, şi în procesul de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Fiind vorba despre o instituţie de învăţământ teoretic, pierde punctaj în faţa şcolilor tehnologice şi tehnice.

Prin urmare, este imperios necesar ca, la repartizarea sumelor ce vor rezulta din economiile înregistrate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, să se ţină cont de aceste aspecte şi să se finanţeze proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa”.
Cum am spus, este vorba despre o şcoală care funcţionează într-o clădire încadrată în clasa a II-a de risc seismic. O şcoală în care învaţă peste 700 de copii. O şcoală de top a judeţului Dâmboviţa. O şcoală care nu a beneficiat de fonduri (nici guvernamentale, nici europene!) pentru reabilitare, dotare şi modernizare. O şcoală pentru care, din păcate, nu există altă sursă de finanţare în afara Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Domnule ministru,

Mă alături demersurilor iniţiate de Primăria Pucioasa şi vă solicit sprijin pentru ieşirea din acest impas. Sunt convins că veţi găsi cel mai bune soluţii pentru a finanţa un proiect de o importanţă vitală pentru zona de nord a judeţului Dâmboviţa.
În lipsa fondurilor pentru reabilitare, dotare şi modernizare, soarta unui liceu renumit este pusă în pericol. La fel, viitorul a sute de adolescenţi care se pregătesc la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa!”, se arată în textul interpelării adresate vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării.

ACTUALITATE

Crucea Roșie, simbolul slujirii aproapelui. La mulți ani!

Publicat

pe

Preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, în calitatea sa de președinte al Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, a transmis, astăzi – 4 iulie, cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la înființarea Crucii Roșii, cea mai cunoscută instituție umanitară din lume, un mesaj de încredere, speranță și mulțumire pentru tot ceea ce a întreprins în slujba oamenilor de-a lungul timpului. De remarcat că, de când este liderul Filialei Dâmboviţa de Cruce Roșie, părintele Ionuț Ghibanu a militat pentru sprijinirea semenilor aflați în lipsuri și suferință, pentru ajutorarea comunităților sărace. Reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița au fost tot timpul racordați la problemele actuale, mereu în alarmă și pregătiți să intervină în caz de nevoie.

„După aproape un secol și jumătate, în timp de război, de pace sau de calamitate, Crucea Roșie rămâne simbolul slujirii aproapelui, al solidarității umane, indiferent de rasă, gen, religie, vârstă, ori stare socială, împărtășind, în România și în lume, frumoasele, generoasele și trainicele sale principii:
– Umanitate, fiindcă toți suntem frați și surori și ceea ce ne leagă, întotdeauna este mai important decât ceea ce ne desparte;
– Imparțialitate, căci partizanatele nu-și au rostul atunci când este nevoie de ajutor concret, rapid și necesar;
– Neutralitate față de orice doctrină social-politică și economică, religioasă sau filozofică;
– Independență, căci este liberă de orice obediență politică, statală sau ideologică;
– Voluntariat, deoarece valorizează disponibilitatea de a sluji omul, cu nevoile și problemele lui urgente;
– Unitate, pentru că distincțiile și separațiile nu rezistă în fața suferinței și a provocărilor vieții;
– Universalitate, deoarece ea se adresează tuturor, dincolo de orice specificitate locală sau națională.

Crucea Roșie este astăzi una din instituțiile cele mai respectate și căutate atunci când sunt probleme umanitare, când speranța își pierde din strălucire, ori când umanitatea este pe cale de a fi înfrântă. De ce? Pentru că oameni dedicați angajamentului lor voluntar au decis să ajute, să pună în centrul preocupărilor lor omul, cu toate problemele și nevoile lui și să ajute, atunci când greul pare uriaș și de neînvins. Este o realitate evidentă faptul că peste tot în lume Crucea Roșie este dinamică și activă, implicându-se în ajutorarea refugiaților de război, a migranților, a bolnavilor, a celor afectați de calamități și conflicte și, în general, a omului care suferă. De aceea, ca președinte al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița, afirm cu tărie: suferința voastră este datoria noastră, să o alinăm și să vă ajutăm să depășiți orice rău vă încearcă, pentru că ne pasă de voi, pentru că sunteți aproapele nostru, pentru că sunteți cei care au nevoie de noi, de ajutor, de Crucea Roșie! Iată de ce mulți voluntari își dedică timp și energie pentru semenii noștri, cel mai adesea neștiuți, necunoscuți, dar foarte angajați și dedicați muncii lor.

În această zi de sărbătoare doresc să mulțumesc tuturor ostenitorilor Crucii Roșii, voluntarilor, sponsorilor și nu în ultimul rând conducerii executive a filialei Dâmbovița, condusă de domnul Raul Pavelescu. Nu pot uita nici de domnul Gheorghe Popescu, fostul director al filialei, căruia îi datorăm recunoștință pentru tot ceea ce a reușit să realizeze la nivelul județului, precum și la nivel național și internațional. La mulți ani, Crucea Roșie!”, este mesajul președintelui Crucii Roșii Dâmbovița – preot vicar eparhial Ionuț Ghibanu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu luați în derâdere COVID-19! Apelul managerului Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a intuit cu ceva vreme în urmă pericolul aglomerării compartimentelor spitalicești destinate bolnavilor de COVID-19, văzând că numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește în județul Dâmbovița, pe fondul nerespectării măsurilor de distanțare fizică și renunțarea la măștile de protecție, în special în spațiile publice, drept pentru care începuse să facă deja diligențele pentru transferul unor bolnavi aflați în stare gravă către alte unități medicale. Măsură a fost una bună, în condițiile în care Secția de Terapie Intensivă pentru persoanele bolnave de COVID-19 a rămas fără locuri.

Ieri – 3 iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență a hotărât ca trei pacienți cu coronavirus, intubați și ventilați, să fie transferați la spitalele destinate bolnavilor infectați cu coronavirus din Galați și Medgidia. Transportul, efectuat în condiții speciale și cu supraveghere medicală, a fost asigurat de un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, face apel la dâmbovițeni pentru respectarea întocmai a măsurilor de protecție, de evitare a expunerii fără mască de protecție în zonele aglomerate.

„Situația actuală nu este deloc una îmbucurătoare. S-au înmulțit cazurile de infectări cu coronavirus. Au apărut focare în diferite instituții, nu mai vorbim de faptul că asistăm în momentul de față la o răspândire comunitară a coronavirusului. Facem tot ceea trebuie pentru a-i trata pe toți pacienții care ne sosesc la spital, pentru a le salva viața celor afectați puternic de COVID-19, dar trebuie să avem mai multă grijă de noi, să fim mai responsabili, să nu luăm în derâdere această boală extrem de periculoasă și să respectăm principalele măsuri de protecție. Ar fi grav ca sistemul nostru medical să nu mai poată face față afluxului de persoane contaminate. De noi depinde totul, sănătatea noastră și a celor din jur”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!