Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

TÂRGOVIŞTE: Concursul internaţional „să cresc mare şi voinic!” a ajuns la final!

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte va găzdui, vineri – 16 februarie 2018, începând cu ora 09:30, etapa finală a concursului internaţional „Să cresc mare şi voinic!”, organizat de grădiniţele „Alexandrina Simionescu Ghica”, „Rază de Soare” (Târgovişte) şi nr. 48 (Brăila), cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene.

Publicat

pe

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte va găzdui, vineri – 16 februarie 2018, începând cu ora 09:30, etapa finală a concursului internaţional „Să cresc mare şi voinic!”, organizat de grădiniţele „Alexandrina Simionescu Ghica”, „Rază de Soare” (Târgovişte) şi nr. 48 (Brăila), cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene.

Evenimentul va cuprinde activităţi care îi vor avea în prim-plan pe copii, dar şi cadrele didactice şi părinţii implicaţi în acest proiect educativ, al cărui scop este de a-i învăţa pe cei mici obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și importanța activității fizice zilnice.

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmbovițeni, participanți direcți, pe adresa Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgoviște, au fost înscrise peste 1.000 de lucrări ale celorlalți copii, din toată ţara, dar și din străinătate. Expoziția cu lucrările acestora va putea fi vizitată, gratuit, în perioada 16 – 23 februarie, la parterul Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte.

SECŢIUNILE CONCURSULUI:
• Secţiunea I – preșcolari (participare directă/ indirectă): creaţii artistico-plastice realizate în orice tehnică – desene, pictură, colaje, postere, afişe etc., având ca temă educația pentru sănătate.
• Secţiunea a II-a – cadre didactice: creaţii literare (povestiri, poezii, ghicitori, scenete etc.), mijloace de realizare, exemple de bune practici, opționale, proiecte didactice despre educația pentru sănătate în vederea realizării unui Ghid de bune practici privind educația pentru sănătate cu ISSN, în format electronic.

ACTUALITATE

Săptămână cu reduceri „Black Friday” la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

Publicat

pe

de

Pentru prima oară în România, un teatru de stat organizează o întreagă săptămână de evenimente Black Friday. Astfel, începând cu duminică – 24 noiembrie și până vineri – 29 noiembrie, inclusiv, Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte vine cu reduceri explozive la prețul biletelor pentru spectacolele: Carmen (24 noiembrie); Patima Roșie (27 noiembrie); Take, Ianke și Cadîr (28 noiembrie) şi Livada de vișini (29 noiembrie).

Tot ce ai de făcut, este să mergi la agenţia de bilete a teatrului, până cel târziu vineri – 29 noiembrie, ora 19:00, cu codul: BLKFRI și beneficiezi pe loc de o reducere la prețul biletului de intrare pentru spectacolele organizate de Black Week.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, popas pentru minte, inimă şi literatură

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai importante şi mai prolifice centre ale culturii şi spiritualităţii dâmboviţene. Chiar dacă nu dispune, ca alte instituţii de acest gen, de sedii somptuoase, încăpătoare, create special pentru a fi sanctuare ale cărţii, Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu”, manageriată cu profesionalism, credinţă şi pricepere de Agnes Erich, este vie, caldă, primitoare.

Este un loc unde se desfăşoară continuu activităţi culturale inedite, lansări de carte, dialoguri între cititori şi autori, seri de lectură, simpozioane, cursuri de perfecţionare continuă a bibliotecarilor din judeţ, a celor care zidesc şi promovează cultura. Aici, este un furnicar, agitaţie constructivă, echilibru şi conectivitate spirituală. Din păcate, timpul, trepidaţia existenţei de zi cu zi nu ne permit să fim atât cât ar trebui în acest loc, să ne închinăm măriei sale cartea!

În aceste zile, pentru Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu ” este sărbătoare, nu că nu ar fi mereu la fel, dar momentul este accentuat de manifestările prilejuite de „Zilele Bibliotecii”. Timp de trei zile, se va consuma la modul superlativ o suită de evenimente dedicate cărţii şi slujitorilor ei.

Astăzi – 20 noiembrie 2019, în prezenţa a zeci de invitaţi, a bibliotecarilor şi directorilor de cămine culturale din judeţ, a avut loc deschiderea acestui maraton al spiritualităţii şi culturii. Alături de Agnes Erich, s-au aflat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, oamenii de litere George Coandă şi Mihail Stan, preotul Marian Puiescu şi Victor Petrescu – fostul director al bibliotecii judeţene.

Înainte de a se purcede la discuţii pe teme culturale şi literare, înainte de expoziţii, lansări de carte, momente artistice şi câte altele, managerul Agnes Erich a acordat diplome şi premii celor implicaţi în viaţa bibliotecii, oamenilor de cultură, bibliotecarilor de excepţie şi voluntarilor. De asemenea, colega noastră Iulia Ghercă, realizatoare de emisiuni la „Columna TV”, a fost premiată pentru întreaga activitate de promovare media a bibliotecii judeţene.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web