Connect with us

AGRICULTURĂ

APIA Dâmboviţa, sesiuni de informare în teritoriu. Vezi programul pe ore, zi şi localităţi!

Centrul Judeţean APIA Dâmboviţa va demara, în data de 17 februarie, sesiuni de informare în teritoriu, în vederea eficientizării activităţii de primire a cererilor unice de sprijin (pe suprafaţă şi în sector zootehnic), campanie care va începe în luna martie.

Publicat

pe

Centrul Judeţean APIA Dâmboviţa va demara, în data de 17 februarie, sesiuni de informare în teritoriu, în vederea eficientizării activităţii de primire a cererilor unice de sprijin (pe suprafaţă şi în sector zootehnic), campanie care va începe în luna martie.

„Pentru derularea actiunii de informare a fermierilor, s-a solicitat sprijinul primariilor pentru mobilizarea producatorilor agricoli din fiecare localitate, in sensul participarii in numar cat mai mare la aceste dezbateri si prin punerea la dispozitie a unui spatiu de intalnire cu ei.

Experiența anilor anteriori a demonstrat că participarea activă a tuturor administrațiilor publice locale s-a reflectat pozitiv în rezultatele record înregistrate la nivelul absorbției fondurilor europene din domeniul agriculturii, în contextul în care instituțiile locale mențin o legătură directă cu cetățenii, cunosc realitățile imediate ale acestora și vin în întâmpinarea interesului și nevoilor lor”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

PROGRAM ÎNTÂLNIRI
Zona Pucioasa: Aninoasa – 20.02.2018, ora 14:00; Vulcana Bai – 20.02.2018, ora 11:00; Pucioasa – 19.02.2018, ora 14:00; Moroeni – 18.02.2018, ora 11:00; Runcu – 19.02.2018, ora 11:00; Bezdead – 17.02.2018, ora 10:00.

Zona Târgovişte: Voinesti – 22.02.2018, ora 10:00; Pucheni – 22.02.2018, ora 13:00; Ulmi – 23.02.2018, ora 10:00; Dragomiresti – 23.02.2018, ora 13:00; Baleni – 26.02.2018, ora 10:00; Nucet – 26.02.2018, ora 13:00.

Zona Gaesti: Petresti – 22.02.2018, ora 13:00; Gaesti – 22.02.2018, ora 10:30; Visina – 23.02.2018, ora 10:30.

Zona Moreni: Valea Lunga – 20.02.2018, ora 10:00; Bucsani – 20.02.2018, ora 13:30; Darmanesti – 21.02.2018, ora 09:30; Cornesti – 21.02.2018, ora 12:30; Gura Ocnitei – 22.02.2018, ora 09:30; Moreni – 22.02.2018, ora 12:00.

Zona Titu: Titu Targ – 26.02.2018, ora 10:00.

Zona Racari: Oras Racari – 22.02.2018, ora 14:00; Slobozia Moara – 22.02.2018, ora 12:00; Brezoaele – 22.02.2018, ora 10:00; Crevedia – 21.02.2018, ora 11:00; Butimanu – 21.02.2018, ora 13:00.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Zeci de târgovișteni și-au făcut cumpărăturile la târgul tradițional de la Direcția Agricolă Dâmboviţa

Publicat

pe

Conducerea Direcției Agricole Dâmbovița se ține de cuvânt. Târgul de produse agricole și tradiționale organizat experimental pe platoul din fața instituției continuă. Deocamdată, o dată pe lună, duminica, în funcție de condițiile meteo. De anul viitor, directorul Vlad Pătrașcu vrea să elimine și acest impediment, prin dotarea târgului cu tarabe cu protecție împotriva intemperiilor.

De la o ediție la alta, am observat că târgul cu produse tradiționale devine tot mai interesant pentru târgovișteni. Oamenii au văzut că de aici lipsesc intermediarii, marfa este de calitate, prețurile bune, iar comportamentul fermierilor care își etalează roadele muncii nu se compară nici pe departe cu cel al piețarilor, care nu te lasă să pui mâna pe fructe sau legume, ba chiar te atenționează prin mesaje scrise cu litere de-o șchioapă „nu atinge”. De asemenea, există o bună comunicare între client și comerciant, zâmbete, discuții, lămuriri.

Astăzi – 13 noiembrie 2022, în incinta Direcției Agricole Dâmboviţa, se aflau circa 20 de tarabe pe care fermierii din județ își etalaseră produsele. Fructe și legume de sezon, de la Voinești, Lungulețu și Băleni. Brânzeturi și miere de la Moțăieni. Pâine și alte specialități de brutărie de la „Mateo”. Nu lipseau zacusca, murăturile simple sau asortate, dulcețurile, gemurilor etc.

„Vremea a ținut cu noi. Avem în târgul nostru, aflat la cea de-a doua ediție, peste douăzeci de producători agricoli. Încă de la primele ore ale dimineții, au venit și o mulțime de târgovișteni interesați să cumpere fructe, legume, produse lactate și alte bunătăți preparate în gospodăriilor fermierilor noștri după rețete tradiționale. Prețurile sunt bune. Marfă de calitate. Ne dorim ca, în viitorul apropiat, să organizăm acest eveniment o dată pe săptămână. Vrem să devină o tradiție. Un stimulent important atât pentru producători cât și pentru cumpărători”, ne-a precizat Vlad Pătrașcu – directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats