Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Ofensiva anti-România!

În ultimul timp, asistăm la o adevărată desfăşurare de forţe potrivnice, aş zice chiar duşmănoase, al căror scop real, disimulat sub cele mai diferite forme şi pretexte, nu este altul decât denigrarea, cu orice preţ, pe toate planurile, a României. Adevărul incontestabil este că România deranjează în mod direct prin creşterea economică absolut uimitoare şi meritorie pe care a reuşit să o obţină în ultimii ani, ceea ce pune sub semnul întrebării eficacitatea politicilor concrete ale ţărilor mult mai puternice şi infinit mai dezvoltate din Uniunea Europeană, viziunea guvernelor lor.

Publicat

pe

În ultimul timp, asistăm la o adevărată desfăşurare de forţe potrivnice, aş zice chiar duşmănoase, al căror scop real, disimulat sub cele mai diferite forme şi pretexte, nu este altul decât denigrarea, cu orice preţ, pe toate planurile, a României.

Adevărul incontestabil este că România deranjează în mod direct prin creşterea economică absolut uimitoare şi meritorie pe care a reuşit să o obţină în ultimii ani, ceea ce pune sub semnul întrebării eficacitatea politicilor concrete ale ţărilor mult mai puternice şi infinit mai dezvoltate din Uniunea Europeană, viziunea guvernelor lor.

Afaceriştii, dar şi conducătorii acestora asistă cu stupoare şi vădită îngrijorare la dezvoltarea neaşteptată şi absolut nedorită de ei a unei ţări pe care o considerau deja un simplu… paşalâc, o biată ţărişoară al cărui popor trebuia să fie veşnic redus la rolul de consumator umil, dar şi de furnizor de forţă de muncă ieftină, calificată ori ba. Atât.

Într-adevăr, scăpaţi brusc, după amarul anilor de comunism, când în magazine nu se găsea mai nimic, românii au cumpărat ani de zile, cu febrilitate, mărfuri de cea mai slabă calitate, absolut nevandabile în ţările din occidentul Europei. Era copilăria unui neam obidit, care confunda, din neştiinţă, o amăgire de opulenţă cu… democraţia.

Şi au tot cumpărat, începând cu primele „turcisme” ce au invadat piaţa şi continuând cu mărfurile „din occident”, multe dovedindu-se a fi de o calitate net inferioară celor de acolo. Să ne amintim de scandalul recent al produselor alimentare…

Dar, încetul cu încetul, poate prea încet, oamenii au început să se dumirească, să conştientizeze faptul că mărfurile „pentru afară”, cu aceeaşi etichetă, sunt mai bune şi, de multe ori, sensibil mai ieftine. Au început să compare, să aleagă, să treacă de la stadiul de simpli consumatori umili la acela de cumpărători din ce în ce mai avizaţi, care au pretenţia absolut legitimă de a fi trataţi în mod corect, de a nu mai fi umiliţi şi discriminaţi în raport cu ceilalţi locuitori din Uniunea Europeană. Doar din cauza sărăciei se mai cumpără, încă, produse proaste. De ce? Fiindcă sunt mai ieftine…

Cât despre forţa de muncă, nu mai este ce a fost: românii rămaşi în ţară vor să fie plătiţi mai bine, mai corect, vor să trăiască, în sfârşit, omeneşte. Este dreptul lor!

Ori, dezvoltarea economică mult accelerată a României faţă de celelalte ţări din Uniunea Europeană va avea drept consecinţă directă şi firească reducerea diferenţelor dintre nivelul de trai al românilor şi cel al occidentalilor: românii vor câştiga mai bine şi nu vor mai constitui masa de cumpărători umili de subproduse, ba chiar de deşeuri, nu vor mai putea fi plătiţi cu salarii derizorii de către „investitorii” veroşi, puşi pe înavuţire.

Această stare de lucruri şi această perspectivă, absolut benefică pentru români, îi dezavantajează direct pe speculanţii şi pe prădătorii de forţă de muncă ieftină. Îi îngrijorează totodată şi pe mai-marii Uniunii Europene, fiindcă demonstrează concret că strategia adoptată de România este mai bună decât cea a lor, motiv pentru care „toate tunurile” sunt îndreptate spre noi: cu ajutorul vânduţilor, al denigratorilor de ţară!

România a reînceput să se dezvolte. Încet, dar sigur. Mai sunt multe, foarte multe de făcut. Dar se pot realiza. Poporul român poate trai mai bine, mult mai bine. Cu o singură condiţie: să existe continuitate. Ofensiva trebuie oprită. Canaliile, să tacă!

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

Prahova

Sportiv, dat dispărut într-o zonă frecventată de urși din Azuga

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un sportiv în vârstă de 39 de ani, care a plecat duminică, după-amiază, să se antreneze pe poteca spre vârful Clabucetul Azugii, a fost dat dispărut după ce tatăl său a anunțat autoritățile, în această dimineață, că nu s-a întors acasă. Zona aleasă de Alexandru Crivăț este una frecventată de urși – scrie DC News.

Bărbatul are 1 metru 70 înălțime, circa 70 de kilograme, chelie și ochi căprui. La momentul dispariției, era îmbrăcat cu o geacă de camuflaj, o pereche de pantaloni închiși la culoare și purta o căciulă de culoare deschisă. Este necăsătorit și încheiase recent o relație. Totuși, rudele susțin că nu a lăsat de înțeles că ar putea recurge la un gest sinucigaș din acest motiv.

Alexandru este un bun cunoscător al traseelor montane și mergea frecvent să alerge pe munte. Apropiații se tem că a fost atacat de un animal sălbatic.

UPDATE: Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit. Indiciile arată că Alexandru a fost atacat de un animal sălbatic, probabil un urs. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT