Connect with us

ACTUALITATE

SEMNAL: Parcul Naţional Semenic trebuie pus în valoare! Este un brand important al României

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, dâmboviţeanul Ionel Petre, şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care este administrat Parcul Naţional Semenic, situat în sud-vestul României, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin. Spune Ionel Petre că au existat, până acum, 24 de încercări de a se elabora un „Plan de Management”, toate eşuate.

Publicat

pe

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, dâmboviţeanul Ionel Petre, şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care este administrat Parcul Naţional Semenic, situat în sud-vestul României, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin.

Spune Ionel Petre că au existat, până acum, 24 de încercări de a se elabora un „Plan de Management”, toate eşuate, la care se adaugă o mulţime de sesizări apărute în presă şi interpelări în Parlament.

„Ceva nu funcţionează cum trebuie. Managementul slab, pregătirea personalului, implicarea celor responsabili în întregul proces de protecţie, conservare şi dezvoltare durabilă”, crede vicepreşedintele Agenţiei.

Acesta se întreabă dacă nu cumva interesul economic este mai presus decât aria protejată. Oricum, promite Ionel Petre, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate va interveni promp pentru remedierea acestor deficienţe.

„Acest spaţiu mirific, întins pe 36.109 de hectare, trebuie protejat aşa cum scrie la carte, trebuie pus în valoare. Parcul Naţional Semenic este un brand important al României, o zonă frecventată de turişti şi trebuie să ne ridicăm la exigenţele europene privind protecţia mediului şi punerea în valoare a frumuseţilor naturale ale acestei ţări”, spune Ionel Petre.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite