Connect with us

POLITIC

USR şi PNL vor contesta modificările legislative care le asigură super imunitate judecătorilor CCR!

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România şi cei ai Partidului Naţional Liberal sunt pregătiţi să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR.

Conform modificărilor aduse actului normativ, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi preventiv şi nici trimişi în judecată decât cu votul a două treimi dintre ei, la propunerea ministrului Justiţiei, care, la rândul său, trebuie să fie sesuzat procurorul general al României.

Publicat

pe

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România şi cei ai Partidului Naţional Liberal sunt pregătiţi să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR.

Conform modificărilor aduse actului normativ, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi preventiv şi nici trimişi în judecată decât cu votul a două treimi dintre ei, la propunerea ministrului Justiţiei, care, la rândul său, trebuie să fie sesuzat procurorul general al României.

„În prezent, legea prevede că un judecător CCR poate fi arestat sau trimis în judecată numai la cererea procurorului general, cu încuviințarea prealabilă a entității care l-a numit în funcție – Camera Deputaților, Senatul sau Președintele României, procedură care urmează o anumită simetrie juridică și logică.

Forma modificată instituie în beneficiul judecătorilor CCR o imunitate mai extinsă decât oricare dintre imunitățile și măsurile de protecție prevăzute de Constituție pentru parlamentari, membrii Guvernului și președintele României, imunitate care acoperă toate faptele săvârșite de aceștia, indiferent dacă au fost comise înainte sau în timpul exercitării mandatului, indiferent dacă au sau nu legătură cu funcția deținută și indiferent de forma de vinovăție”, ne-a precizat Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere măsuri care să contracareze valul de scumpiri

Publicat

pe

Primele șase luni ale lui 2021 au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani și, din nefericire, nu există niciun semn că această tăvălug al scumpirilor se va opri – se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.

Social-democrațiii dâmbovițeni îl somează pe premierul Florin Cîțu, ocupat în aceste momente cu bătălia internă împotriva lui Ludovic Orban, dar și pe liderii coaliției aflate la guvernare, PNL-USRPLUS-UDMR, să coboare în lumea reală și să adopte rapid măsuri prin care să-i ajute pe românii care nu mai pot sau nu vor mai putea face față valului de scumpiri.

„Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

Partidul Social Democrat a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare. A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea. Acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, dau dovadă de un cinism inegalabil, afirmând că România are „printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată însă niciun sunet despre faptul că românii au cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie, prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE MAI MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată”, se arată în comunicatul PSD Dâmbovița.

Social democrațiii sunt de părere că se impune promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil.Iar acest lucru să se întâmple acum, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul Cîțu.

„La iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată”.

Citește în continuare

POLITIC

Și-a vârât sistemul coada în alegerile interne ale PNL?

Publicat

pe

Sursa foto: jurnaldevrancea.ro

Lucrurile capătă accente nebănuite în bătălia crâncenă dusă în interiorul PNL pentru obținerea controlului asupra partidului istoric. Se scoate din cufărele cu muniție armament nou, compatibil cu situația dată.

Ludovic Orban este din ce în ce mai neliniștit. Probabil veștile pe care le primește nu îl mulțumesc deloc. După discursul pe care l-a avut la conferința județeană pentru alegeri de la Focșani, unde a descins însoțit de liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, un căpitan loial, și de Violeta Alexandru și Siegfried Mureșan, pare că partidul îi scapă de sub control și că la butoane sunt acum alții, care încearcă să impună conducerea dorită de Klaus Iohannis.

Este pentru prima, dată de când s-a declanșat acest război politic intern, pe care îl consider cel mai mizerabil din politica românească din 1989 încoace, când Ludovic Orban își pierde cumpătul și lansează în spațiul public teorii care, analizate atent, sunt demne de a fi luate în seamă, măcar sub formă de ipoteze.

De fapt, Orban pune parafa pe unele dintre speculațiile făcute deja de analiștii politici, de jurnaliștii care urmăresc măcelul din PNL. Adică, în lupta pentru șefia partidului, evident de partea lui Florin Cîțu, și-au făcut intrarea alte forțe, ceea ce unii numesc sistemul nevăzut care, de fapt, dirijează totul și hotărăște cine trebuie să ajungă la butoane la un moment dat.

Când un lider politic de talia lui Ludovic Orban, fost premier al României, președintele Camerei Deputaților, lansează o astfel de ipoteză devenim circumspecți, nu că nu am fi fost deja și că mai credeam absolut în ideea de democrație, dar te înfioară gândul că totul se face acum prea pe față. Nici măcar ambalajul frumos al democrației nu mai rămâne intact!

Iată care au fost vorbele lui Ludovic Orban, spuse la finalul unui discurs clar, cu intenția de a pune pe gânduri, de a rămâne întipărit acolo, în memoria colectivă, și de a provoca valuri.

„Că tot v-am vorbit de Mărăști, Mărășești, Oituz, le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz, indiferent cîți vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Național Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa”, a spus Ludovic Orban.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL care, s-a putut observa fără prea mari probleme, se află de multă vreme în dezacord politic cu Ludovic Orban, culminând în explozivitate în momentul în care USRPLUS a primit ministere puternice și vizibile despre care mulți grei liberali spun că ar fi trebuit să rămână la PNL, crede că este timpul ca Orban să se retragă.

Chestia că trebuie să plece fiindcă a pierdut alegerile este, așa, doar o motivație puerilă. Liberalii de forță vor să îl execute pe Orban fiindcă a cedat prea multă vizibilitate și forță celor de la USRPLUS.

Rareș Bogdan, după discursul de la Focșani al președintelui Orban, a ținut morțiș să ia poziție, să-l combată pe acesta. Curios, totuși, nu? De parcă primise un ordin să reechilibreze balanța dată peste cap de Ludovic la Vrancea.

„Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu domnia sa”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenţie telefonică, aseară, la România TV.

Analistul politic Ion Cristou, atent la cele petrecute la Focșani, la discursul lui Ludovic Orban, punând cap la cap piesele din acest puzzle politic, a ajuns la concluzia că sistemul, la ordinele lui Iohannis, și-a vârât coada în alegerile interne ale PNL. Susține maestrul Cristoiu că Ludovic Orban știe că i se pregătește ceva pentru a-l scoate din bătălie. Vom vedea ce o mai fi…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT