Conectați-vă cu noi

POLITIC

USR şi PNL vor contesta modificările legislative care le asigură super imunitate judecătorilor CCR!

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România şi cei ai Partidului Naţional Liberal sunt pregătiţi să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR.

Conform modificărilor aduse actului normativ, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi preventiv şi nici trimişi în judecată decât cu votul a două treimi dintre ei, la propunerea ministrului Justiţiei, care, la rândul său, trebuie să fie sesuzat procurorul general al României.

Publicat

pe

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România şi cei ai Partidului Naţional Liberal sunt pregătiţi să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR.

Conform modificărilor aduse actului normativ, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi preventiv şi nici trimişi în judecată decât cu votul a două treimi dintre ei, la propunerea ministrului Justiţiei, care, la rândul său, trebuie să fie sesuzat procurorul general al României.

„În prezent, legea prevede că un judecător CCR poate fi arestat sau trimis în judecată numai la cererea procurorului general, cu încuviințarea prealabilă a entității care l-a numit în funcție – Camera Deputaților, Senatul sau Președintele României, procedură care urmează o anumită simetrie juridică și logică.

Forma modificată instituie în beneficiul judecătorilor CCR o imunitate mai extinsă decât oricare dintre imunitățile și măsurile de protecție prevăzute de Constituție pentru parlamentari, membrii Guvernului și președintele României, imunitate care acoperă toate faptele săvârșite de aceștia, indiferent dacă au fost comise înainte sau în timpul exercitării mandatului, indiferent dacă au sau nu legătură cu funcția deținută și indiferent de forma de vinovăție”, ne-a precizat Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Noi argumente în favoarea menţinerii trenului de Pietroşiţa. Demers parlamentar al deputatei Oana Vlăducă

Publicat

pe

Dincolo de demersul comun al parlamentarilor de Dâmboviţa către premierul Ludovic Orban, pentru menţinerea trenului de Pietroşiţa şi implementarea proiectului de reabilitare şi modernizare a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgovişte, deputata PRO România Oana Vlăducă s-a adresat şi individual ministrului Transporturilor, cu speranţa că nu va fi scos din circulaţie, începând cu data de 15 decembrie, trenul spre zona de nord a judeţului Dâmboviţa.

„Domnule ministru,

Vă interpelez pe un subiect care riscă să devină derizoriu prin repetiția demersurilor și dezinteresul ce rezultă din răspunsurile primite. În urmă cu 3 luni, m-am adresat ministrului de resort de la momentul respectiv, dl. Cuc, solicitându-i să intervină asupra deciziei Societății Naționale de Transport Feroviar Călători CFR Călători SA de a nu mai opera pe traseul Târgoviște – Pietroșița începând cu data de 15 decembrie 2019, când intră în vigoare Mersul de Tren 2019/2020.

Ca și în etapele trecute (atunci când s-a intenționat suspendarea trenurilor pe această secție), a fost invocat gradul redus de utilizare a transportului feroviar, respectiv pierderile financiare derivate.

Reiau aici, cu riscul asumat mai sus, al insistenței, argumentele numeroase care obligă la menținerea transportului feroviar pe această rută:
• Nevoia de mobilitate a locuitorilor din nordul județului Dâmbovița (naveta elevilor către școli și licee, naveta salariaților);
• La 15 martie 2018, a fost atestată zona Padina – Peștera ca stațiune turistică de interes național, ceea ce va determina, odată cu avansarea proiectului, un val nou de turiști către nordul județului;
• DN 71 Bâldana – Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Sinaia este o investiție care, odată demarată, va devia mare parte din transportul de călători auto către cel feroviar, pe parcursul execuției lucrărilor;
• Stațiunea balneoclimaterică Pucioasa traversează o adevărată transformare – sunt în derulare cele mai ample proiecte de investiții în infrastructura de turism și nu numai din istoria stațiunii; finalizarea lor va determina o creștere accelerată a numărului de turiști în zona de nord, transportul feroviar fiindu-le la îndemână.
• Diminuarea pierderilor, obsesiv invocată, se poate realiza și printr-o mai bună și mai corectă gestionare a transportului din partea agenților de control.

Celor de mai sus se adaugă, dle ministru, încă un argument puternic, inspirat chiar de una dintre deciziile dumneavoastră recente: salvarea rutei Oravița – Anina, cu circuit zilnic. Traseul respectiv fusese condamnat ca și Târgoviște – Pietroșița, dar, după mai multe inițiative, ați îndreptat decizia, considerând că «această rută reprezintă o necesitate pentru cetățenii din zonă». Identică este situația pe care v-o semnalez astăzi și în dreptul căreia sper să hotărâți similar, prin menținerea transportului feroviar ruta Târgoviște – Pietroșița”, se arată în textul interpelării pe care a formulat-o deputata Oana Vlăducă ministrului lucian bode de la Transporturi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Demers comun al deputaţilor de Dâmboviţa pentru DN71 şi păstrarea trenului de Pietroşiţa

Publicat

pe

Toţi cei şapte deputaţi ai judeţului Dâmboviţa (Dumitru Lupescu – USR, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, Marian Ţachianu – PSD, Oana Vlăducă – PRO România şi Cezar Preda – PNL) au iniţiat o intervenţie în comun, în scop de utilitate publică, către premierul Ludovic Orban, pentru a nu fi retrase trenurile către Pietroşiţa, începând cu data de 15 decembrie 2019 – cum s-a anunţat, şi pentru ca proiectul care vizează reabilitarea şi modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgovişte, să fie inclus în lista de priorităţi. Practic, i se cere primului ministru să oprească izonarea judeţului Dâmboviţa!

Reamintim faptul că, în acelaşi scop, a fost lansată şi o petiţie online, cu speranţa că semnăturile dâmboviţenilor vor cântări în faţa responsabililor de la Ministerul Transporturilor. De asemenea, se mai mizează şi pe faptul că premierul Ludovic Orban cunoaşte foarte bine realităţile din judeţul Dâmboviţa, având în vedere că a condus, în două rânduri şi nu pentru puţin timp, organizaţia PNL Dâmboviţa.

Nu putem trece cu vederea nici faptul că este pentru prima dată când deputaţii din Dâmboviţa îşi dau mâna, dincolo de culoarea politică, într-un demers comun pentru sprijinirea comunităţii locale. Iniţiativa a venit de la  deputatul USR Dumitru Lupescu. Suntem convinşi că intervenţia acestora către şeful Guvernului va fi însuşită şi de cei trei senatori de Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu – Pro România, Iancu Caracota – PNL şi Titus Corlăţean – PSD.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web