Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CONTROL: Medici şi asistente de la Spitalul Găeşti, amendaţi pentru… dezinteres!

Publicat

pe

Zilele trecute, au circulat pe reţelele de socializare imagini dezolante realizate în Spitalul Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Ceva care aminteşte de epoca de tristă amintire. Nu ai zice că fotografiile au fost făcute pe undeva prin Uniunea Europeană! După ce au văzut care sunt condiţiile din unitatea unde oamenii vin să se caute de sănătate, cu lenjerii murdare, rupte, pătate, cu obiecte de uz intern vechi, ruginite, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au descins la Găeşti, unde s-au minunat şi ei de cele descoperite.

„Au fost verificate secţiile medicină internă, pediatrie, sterilizare şi blocul alimentar, constatându-se următoarele:
– Se utilizează saltele cu huse impermeabile şi saltele fară huse, unele dintre acestea fiind deteriorate, murdare, pătate;
– Se asigură două schimburi de lenjerie pentru fiecare pat;
– În secţiile pediatrie şi medicină internă au fost identificate în dulapurile destinate păstrării materialului moale, lenjerii deteriorate, pătate, învechite;
– Vesela este în cantitate insuficientă, deteriorată;
– Sterilizarea se face centralizat, utilizând vapori sub presiune şi căldura uscată, cu excepţia secţiei pediatrie unde se utilizează căldura uscată pentru sterilizarea biberoanelor;
– La ora controlului, asistenta dieteticiană a înregistrat în Registrul de evidenţă a sterilizarii, 2 două manopere care nu s-au efectuat (cu termen de finalizare după ora controlului);
– Există proceduri operaţionale pentru efectuarea operaţiunilor de curăţare şi dezinfecţie, respectiv pentru asigurarea şi înlocuirea lenjeriei;

DSP Dâmboviţa a interzis utilizarea sterilizării prin căldură uscată în sterilizarea centrală şi a aplicat sancţiuni contravenționale, conform HG 857/2011, medicului şef – Secţia Medicină Internă, asistentelor şefe din secţiile Pediatrie şi Medicină Internă, asistentei dieteticiene şi asistentei de igienă din cadrul CPIAAM”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Ne întrebăm dacă mai marii Primăriei din Găeşti ştiu cum sunt cazaţi bolnavii şi dacă reprezentanţii autorităţii publice au mai trecut de curând prin acest spital.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Iulian

    februarie 23, 2018 at 10:00 pm

    Si nu numai atat!!Daca mergi la urgente pana nu bagi bani in buzunar nu se uita nimeni la tine!!Sunt medici care fac de garda si habar nu au sa puna o copca!!!Hal de spital!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!