Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CONTROL: Medici şi asistente de la Spitalul Găeşti, amendaţi pentru… dezinteres!

Publicat

pe

Zilele trecute, au circulat pe reţelele de socializare imagini dezolante realizate în Spitalul Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Ceva care aminteşte de epoca de tristă amintire. Nu ai zice că fotografiile au fost făcute pe undeva prin Uniunea Europeană! După ce au văzut care sunt condiţiile din unitatea unde oamenii vin să se caute de sănătate, cu lenjerii murdare, rupte, pătate, cu obiecte de uz intern vechi, ruginite, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au descins la Găeşti, unde s-au minunat şi ei de cele descoperite.

„Au fost verificate secţiile medicină internă, pediatrie, sterilizare şi blocul alimentar, constatându-se următoarele:
– Se utilizează saltele cu huse impermeabile şi saltele fară huse, unele dintre acestea fiind deteriorate, murdare, pătate;
– Se asigură două schimburi de lenjerie pentru fiecare pat;
– În secţiile pediatrie şi medicină internă au fost identificate în dulapurile destinate păstrării materialului moale, lenjerii deteriorate, pătate, învechite;
– Vesela este în cantitate insuficientă, deteriorată;
– Sterilizarea se face centralizat, utilizând vapori sub presiune şi căldura uscată, cu excepţia secţiei pediatrie unde se utilizează căldura uscată pentru sterilizarea biberoanelor;
– La ora controlului, asistenta dieteticiană a înregistrat în Registrul de evidenţă a sterilizarii, 2 două manopere care nu s-au efectuat (cu termen de finalizare după ora controlului);
– Există proceduri operaţionale pentru efectuarea operaţiunilor de curăţare şi dezinfecţie, respectiv pentru asigurarea şi înlocuirea lenjeriei;

DSP Dâmboviţa a interzis utilizarea sterilizării prin căldură uscată în sterilizarea centrală şi a aplicat sancţiuni contravenționale, conform HG 857/2011, medicului şef – Secţia Medicină Internă, asistentelor şefe din secţiile Pediatrie şi Medicină Internă, asistentei dieteticiene şi asistentei de igienă din cadrul CPIAAM”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Ne întrebăm dacă mai marii Primăriei din Găeşti ştiu cum sunt cazaţi bolnavii şi dacă reprezentanţii autorităţii publice au mai trecut de curând prin acest spital.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Iulian

    februarie 23, 2018 at 10:00 pm

    Si nu numai atat!!Daca mergi la urgente pana nu bagi bani in buzunar nu se uita nimeni la tine!!Sunt medici care fac de garda si habar nu au sa puna o copca!!!Hal de spital!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tăcere peste tragedia de la Gura Şuţii, unde o fetiţă a fost omorîtă de un olandez pedofil

Publicat

pe

Au trecut două luni de la tragedia de la Gura Şuţii, atunci când o copilă de numai 11 ani a fost omorâtă de un psihopat venit din Olanda să caute victime pentru a-şi satisface plăcerile deviante într-un sat din Dâmboviţa. Culmea, a pornit la această vânătoare nebună singur, fără niciun indiciu, fără niciun sprijin din partea vreunui complice. A acţionat la întâmplare!

Adriana Fieraru se întorcea de la şcoală când a fost răpită de olandezul pedofil. Nu se ştie cum a momit-o, ce s-a întâmplat în acele momente de a reuşit să o urce rapid în maşina închiriată şi să demareze în trombă.

După zeci de ore de căutări, la care au participat sute de poliţişti, jandarmi şi voluntari, micuţa a fost găsită fără viaţă pe un câmp dintre comunele Sălcioara, Gura Şuţii şi Produleşti. Presa românească a vuit zile în şir despre acest eveniment nemaiîntâlnit, care demonstra clar cât de expuşi sunt copiii noştri la tot felul de pericole din exterior.

Au fost comentarii, critici la adresa autorităţilor, mai ales că ucigaşul reuşise să părăsească ţara fără să fie luat la întrebări de nimeni. După câteva zile, opinia publică românească a aflat că olandezul criminal s-ar fi sinucis, intrând cu autoturismul personal într-uu autocamion.

Din acel moment, peste acest caz cumplit a început să se aşeze praful uitării. Nimeni nu a mai primit nicio informaţie despre tragedie, despre ceea ce se întâmplă mai departe, despre ce face familia, dacă într-adevăr ucigaşul a murit sau a fost pitit. S-a aşternut, brusc, tăcerea.

Din câte am aflat, părinţii copilei ucise nu au mai primit nicio veste, nimeni nu i-a convocat pe undeva, nu există niciun indiciu că cineva va mai plăti vreodată pentru răul pricinuit. Moartea principalului supect a închis se pare acest caz oribil. Am aflat că, la Gura Şuţii, şi-ar fi anunţat prezenţa, într-un viitor apropiat, o echipă de jurnalişti olandezi, care sunt intersesaţi de această tragedie şi vor să meargă pas cu pas pe firul nenorocirii. În rest, nimeni nu mai spune nimic. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Ziua internaţională a prematurilor”, marcată la Grădiniţa Sf. Francisc Târgovişte

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: http://biancapoptean.ro/)

Vineri – 15 noiembrie 2019, Salvaţi Copiii şi colectivul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte marchează, începând cu ora 16:30, la Grădiniţa Sfântul Francisc Târgovişte (strada Bărăţiei, nr. 21), „Ziua internaţională a prematurilor” (17 noiembrie).

La eveniment vor participa actori cheie implicaţi în prevenirea mortalităţii infantile, medici, asistenţi medicali, moaşe, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, reprezentanţi ai societăţii civile şi, evident, copii care s-au născut prematur.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web