Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CONTROL: Medici şi asistente de la Spitalul Găeşti, amendaţi pentru… dezinteres!

Publicat

pe

Zilele trecute, au circulat pe reţelele de socializare imagini dezolante realizate în Spitalul Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Ceva care aminteşte de epoca de tristă amintire. Nu ai zice că fotografiile au fost făcute pe undeva prin Uniunea Europeană! După ce au văzut care sunt condiţiile din unitatea unde oamenii vin să se caute de sănătate, cu lenjerii murdare, rupte, pătate, cu obiecte de uz intern vechi, ruginite, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au descins la Găeşti, unde s-au minunat şi ei de cele descoperite.

„Au fost verificate secţiile medicină internă, pediatrie, sterilizare şi blocul alimentar, constatându-se următoarele:
– Se utilizează saltele cu huse impermeabile şi saltele fară huse, unele dintre acestea fiind deteriorate, murdare, pătate;
– Se asigură două schimburi de lenjerie pentru fiecare pat;
– În secţiile pediatrie şi medicină internă au fost identificate în dulapurile destinate păstrării materialului moale, lenjerii deteriorate, pătate, învechite;
– Vesela este în cantitate insuficientă, deteriorată;
– Sterilizarea se face centralizat, utilizând vapori sub presiune şi căldura uscată, cu excepţia secţiei pediatrie unde se utilizează căldura uscată pentru sterilizarea biberoanelor;
– La ora controlului, asistenta dieteticiană a înregistrat în Registrul de evidenţă a sterilizarii, 2 două manopere care nu s-au efectuat (cu termen de finalizare după ora controlului);
– Există proceduri operaţionale pentru efectuarea operaţiunilor de curăţare şi dezinfecţie, respectiv pentru asigurarea şi înlocuirea lenjeriei;

DSP Dâmboviţa a interzis utilizarea sterilizării prin căldură uscată în sterilizarea centrală şi a aplicat sancţiuni contravenționale, conform HG 857/2011, medicului şef – Secţia Medicină Internă, asistentelor şefe din secţiile Pediatrie şi Medicină Internă, asistentei dieteticiene şi asistentei de igienă din cadrul CPIAAM”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Ne întrebăm dacă mai marii Primăriei din Găeşti ştiu cum sunt cazaţi bolnavii şi dacă reprezentanţii autorităţii publice au mai trecut de curând prin acest spital.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Iulian

    februarie 23, 2018 at 10:00 pm

    Si nu numai atat!!Daca mergi la urgente pana nu bagi bani in buzunar nu se uita nimeni la tine!!Sunt medici care fac de garda si habar nu au sa puna o copca!!!Hal de spital!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT