Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PROIECT: Ai o idee de afacere? Poţi obţine 170.000 de lei să o pui în practică!

Universitatea din Bucureşti va pregăti în domeniul antrepenoriatului 378 de persoane din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă. Ulterior, vor fi selectate 46 de planuri de afaceri pentru care se vor aloca câte 170.000 de lei (1,7 miliarde de lei vechi) spre a fi implementate. Prin proiectul SUCCESS, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare în domeniile non-agricole, în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.

Publicat

pe

Universitatea din Bucureşti va pregăti în domeniul antrepenoriatului 378 de persoane din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă. Ulterior, vor fi selectate 46 de planuri de afaceri pentru care se vor aloca câte 170.000 de lei (1,7 miliarde de lei vechi) spre a fi implementate.

Prin proiectul SUCCESS, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare în domeniile non-agricole, în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.  În vederea popularizării acestuia, Universitatea din Bucureşti organizează în această perioadă workshop-uri de informare. Joi, 22 februarie 2018, responsabilii de proiect s-au aflat în judeţul Dâmboviţa, la Moreni şi Târgovişte.

Participanţii la întâlniri primesc informaţii despre condiţiile de înscriere, criteriile de eligibilitate, selecţie şi departajare, beneficiile, drepturile şi obligaţiile ce decurg din calitatea de participant la cursuri, calendarul de desfăşurare a programului, modalitatea de alegere a afacerilor ce vor fi finanţate şi măsurile de monitorizare. Evident, în cadrul workshop-urilor, există sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Înscrierile la cursurile de antreprenoriat din proiectul SUCCESS se pot realiza până în data de 14 iulie 2018, prin completarea unui formular online. Perioada de pregătire va fi 15 martie – 14 august şi cuprinde 80 de ore (4 weekend-uri) pentru fiecare serie. Între 15 mai şi 14 octombrie, se poate aplica pentru obţinerea finanţării de 170.000 de lei. Planurile de afaceri vor fi evaluate între 15 iuinie şi 30 octombrie, urmând ca rezultatul să fie publicat între 1 şi 14 noiembrie.

„Fondurile nu sunt distribuite uniform în toate judeţele. Nu contează de unde este aplicantul, important este ca planul de afaceri să fie sustenabil pe termen lung. Finanţarea de 170.000 de lei va fi acordată în două tranşe. 75% la demararea afacerii şi 25% după ce se atinge o cifră de afacere de aproximativ 9.000 de euro. Dacă nu se realizează această cifră de afacere, nu se mai dau cei 25%, dar antreprenorul rămâne cu banii primiţi la demararea afacerii, adică aproximativ 120.000 de lei”, a explicat prof. Alexandru Paru – coordonator proiect.

Înainte de înfiinţarea societăţilor comerciale, cele 46 de persoane selectate pentru a primi finanţare vor beneficia de sesiuni individuale de consultanţă şi mentorat timp de şase luni, precum şi de stagii de practică în firme mari din Regiunea Sud Muntenia, cu acelaşi domeniu de activitate, pentru a deprinde de la profesionişti noţiunile necesare şi a prelua modelul.

Criterii de eligibilitate pentru participarea la cursurile de antreprenoriat:
– Cetăţeni români
– Vârsta peste 18 ani
– Reşedinţa sau domiciliul în Regiunea de Dezvoltare sud Muntenia
– Au promovat examenul de bacalaureat
– Fac parte din următoarele categorii: şomeri, persoane inactive sau persoane care au un loc de muncă
– Intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban
– Nu se încadrează în categoria tinerilor cu vârsta între 16 şi 24 de ani care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nu au un loc de muncă
– Nu au participat la cursuri de formare acreditate ANC în domeniul antreprenoriatului, în cadrul unui alt program finan ţat din fonduri publice nerambursabile.

Condiţii suplimentare pentru a se putea înscrie la concursul pentru finan ţarea planului de afaceri:
– Nu sunt asociaţi sau acţionari majoritari într-o altă societate
– Intenţionează să deschidă o afacere în mediul urban, în Regiunea Sud Muntenia, prin intermediul căreia va crea minim două locuri de muncă pe o perioadă de cel puţin 18 luni
– Nu s-au înscris într-un alt proiect din cadrul programului „România Start-Up Plus”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cadou muzical online de Florii, oferit de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vă propune pentru duminică – 25 aprilie, de la ora 17:00, spectacolul muzical online „Primăvara iubirii”, susținut de profesorii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

„Evenimentul a fost imaginat ca un concept inedit, sub forma unui cadou muzical oferit, de data aceasta, nu de către elevi, ci de cei care îi îndrumă.

Cu accente din repertoriul clasic, așa cum a abordat la pian doamna profesor Andreea Andrei sau ca un tribut adus marilor nume ale muzicii ușoare românești de către profesor Mirablea Grigorescu, cu sensibilitate și pasiune, într-un cadru de vis – Muzeul de Artă din Târgoviște, evenimentul se constituie într-o formă artistică de înaltă ținută.

Iubind muzica și trăind prin ea, Adelin Simion, alături de sora sa, Izabela Radu, au adus în prim-plan piese muzicale ce au făcut înconjurul lumii, dar și o creație proprie, demonstrând reale calități compoziționale.

Alăturată de curând familiei Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Andreea Rusu, prin vioara ei, a suprins nu doar primăvara, din celebra piesă a marelui compozitor Florin Bogardo, dar și accente misterioase din repertoriul trupei Secret Garden.

Pentru a evidenția pasiunea, talentul, dar, mai ales, dăruirea pentru pian și sonoritățile sale, într-un duo muzical de excepție, concertul se încheie cu performanța extraordinară a doi artiști, Andreea Andrei și Andrei Georgescu, pe acordurile pline de intensitate ale lui Astor Piazzolla din piesa Libertango”, se precizează într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Spectacolul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Biletele de acces pentru muzeele din Dâmbovița și Peștera Ialomiței pot fi cumpărate și online

Publicat

pe

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște a implementat, împreună cu Booktes.com, sistemul de achiziție online a biletelor de acces pentru expozițiile permanente şi temporare ale muzeelor din administrare, dar și pentru Peștera Ialomiței din Munții Bucegi.

De reținut că biletele astfel cumpărate sunt valabile o lună de zile, oferind posibilitatea unei planificări din timp a vizitei. De asemenea, nu este nevoie să fie printate, ci pot fi arătate direct pe telefon sau alt dispozitiv mobil. Acestea sunt accesibile atât pe site-ul www.muzee-dambovitene.ro, la categoria ”Bilete Online” cât și direct din platforma Booktes.com, prin accesarea următorului link: https://booktes.com/evenimente/complexul-national-muzeal-curtea-domneasca-targoviste.

Programul de vizitare al muzeelor aflate în administrarea Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”: Marţi – Duminică: 9:00 – 13:00 și 14:00 – 18:30.
Având în vedere desfăşurarea lucrărilor de restaurare, în cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” se vor putea vizita doar ruinele Palatului Domnesc şi Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti
– Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul ”Vasile Blendea”, Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Casa Atelier ”Gabriel Popescu” din localitatea Vulcana – Pandele: Marţi – Duminică: 9.00 – 13:00 și 14:00 – 17:00.
– Casa Memorială ”Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul etnografic ”Dumitru Ulieru” Pietroşiţa: Miercuri – Duminică: 9:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00;
Luni, Marţi, primul şi al treilea weekend din fiecare lună: ÎNCHIS
– Ansamblul Brâncovenesc Potlogi: Marţi – Duminică: 9.00 – 13:00 și 14:00 – 18:00;
– Peştera Ialomiţei: Luni – Duminică: 9:00 – 13:00 și 14:00 – 16:00.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT