Connect with us

ACTUALITATE

EXAMEN: Astăzi şi mâine, simularea probelor de evaluare naţională

Publicat

pe

Astăzi şi mâine, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea evaluării naţionale. Probele încep la ora 09:00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat rezolvării lucrării este de două ore. Accesul elevilor în săli este permis până la 08:30.

„Simularea Evaluarii naționale se va face în conditii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfășurarea corecăa a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.

La finalul săptămânii încheiate au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul scolar si cu persoanele de contact de unitățile de învaățământ și au fost instruiți membrii comisiilor de organizare a simulării din unitățile școlare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: Profesorii din 1.100 de şcoli boicotează simularea evaluării naţionale!

În Dâmboviţa, sunt aşteptaţi să susţină simularea probelor de evaluare naţională 4.662 de elevi şi au fost organizate 132 de centre, în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasă a VIII-a.

„În urma desfășurării acestor simulari se vor realiza rapoarte ale unităților de învățământ care vor cuprinde și planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației acolo unde acestea se impun. Pe baza acestor rapoarte ISJ Dâmbovița va elabora un raport care analizeaza rezultatele simularilor în care va fi cuprins și un plan de monitorizare, control și remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare”, precizează aceeeaşi sursă.

FOTO ARHIVĂ (Sursa: realitatea.net)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT