Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CONCURS: „Şcoala Zero Waste”, educaţie ecologică şi colectare selectivă!

Publicat

pe

237 școli din 37 de județe și din București au fost selectate să participe în a 6-a ediție a competiției „Școala Zero Waste”, organizată în parteneriat cu Continental Anvelope Romania și împreună cu LIDL. Judeţul cu cele mai multe școli înscrise este Vaslui (18), urmat de Iași și Suceava (câte 17). Perioada de desfășurare a competiției este 5 martie – 11 mai 2018.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania și a câștigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de țări, în cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran.

21.891 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste Summer Camp”.

Evoluția școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook.

Noutatea ediției cu numărul 6 o reprezintă împărțirea competiției în 2 secțiuni, clasele 1-4 și clasele 5-8. Astfel, participanții beneficiază de activități potrivite vârstei și nivelului de cunoștințe. Prin activitățile secțiunii Clasele 1-4 încercăm să-i facem pe cei mici să prindă drag de natură, să învețe s-o protejeze și să înceapă să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Activitățile secțiunii Clasele 5-8 îi îndeamnă pe participanți să caute soluții și să le aplice pentru a limita cantitatea de deșeuri pe care o generează și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplu, prin mici proiecte și acțiuni benefice mediului înconjurător și comunității.

Școala Zero Waste 2018 aduce de două ori mai multe premii, câștigătorii fiecărei secțiuni putând primi table interactive, calculatoare, imprimante multifuncționale, videoproiectoare și ecrane de proiecție precum și laptop-uri, tablete, biciclete și multe alte premii surpriză oferite de Continental Anvelope Romania împreună cu LIDL, pentru un viitor mai bun.

ACTUALITATE

„Cu şi despre Caragiale”, expoziţie de fotografie la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Muzeul de Istorie din Târgovişte, organizează, joi – 30 ianuarie 2020, în colaborare cu Şcoala „Matei Basarab”, Şcoala „Tudor Vladimirescu” şi Şcoala Specială din Târgovişte, cea de-a VII-a ediţie a proiectului cultural „Cu şi despre Caragiale”, care are ca scop aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg, născut în localitatea Haimanale, în prezent I.L. Caragiale, județul Dâmbovița.

Astfel, mâine, la ora 09:00, va fi deschisă publicului expoziţia de fotografii, realizate după documente, ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală, debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat.

Cea de-a doua activitate a proiectului „Cu şi despre Caragiale” este reprezentată de un concurs, ce va fi organizat în data de 5 februarie, de la ora 10:30, având trei probe: „Cei mai buni actori” – interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană; „Ce ştim despre I.L. Caragiale?” – întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi a vieţii scriitorului şi o secţiune de desene inspirate de personajele lui Caragiale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a început plata ajutoarelor tranzitorii cu două luni mai devreme ca în trecut

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, plata ajutoarelor naţionale tranzitorii către fermieri a început cu două luni mai devreme, respectiv pe 22 ianuarie faţă de luna martie – cum se întâmpla în trecut, ceea ce reprezintă o noutate, cel puţin dacă ne raportăm la ultimii 5 ani. În numai o săptămână, spune Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, au fost deja autorizaţi la plată 11.263 de fermieri.

„Stăm foarte bine şi cred că, până în martie, aproape că finalizăm plăţile, pentru că sunt fermieri care, la momentul acesta, şi-au încasat banii integral. Pentru autorizarea la plată a ajutoarelor tranzitorii, se ia decizie pentru fiecare cerere în parte. Eşantioanele se stabilesc de APIA central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier”, ne-a declarat Oana Năstase.

În acest moment, sunt  nestabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin cuplat, însă vorbim de forme de sprijin mai speciale, întrucât fermierii sunt obligaţi să depună la APIA, până la 31 martie, o serie de documente, deoarece se angajează, atunci când depun cererea, să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal.

„Am început să luăm legătura cu fermierii, să le amintim că au de adus aceste documente şi, în cazul în care au făcut livrările, să vină cu ele. Odată ce primim aceste documente şi le procesăm, la nivel naţional se poate stabili cuantumul şi, în momentul în care s-a terminat perioada, să înceapă plăţile repede. Ne dorim această fluidizare pentru a nu-i încurca pe fermieri, să nu-i suprapunem cu campania de primire cereri în 2020, care demarează la 1 martie”, explică Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT