Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda renunţă la Parlament! „De ce să stau în moţul politicii”?

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda este decis să nu mai candideze pentru un nou mandat. Are deja la activ 13 ani în Parlamentul României, iar în 2020 vrea să iasă la pensie, să lase locul liber pentru generaţia tânără. Este momentul, spune liberalul.

„De ce să stau în moţul politicii? Cred că pot să fac şi alte lucruri. Sunt un parlamentar la ultimul mandat. Îmi fac în continuare treaba, sunt în legătură cu toată lumea, desfăşor activitate în favoarea partidului”.

Cezar Preda a mai declarat că PNL este partidul său fiindcă s-a produs fuziunea cu PDL. Atât! Ca dovadă, a reacţionat cu întârziere în luna ianuarie 2018, când deputatul a fost ales preşedinte al Grupului Partidului Popular European de la Consiliul Europei.

„Aţi văzut, partidul meu, o săptămână, nici nu a vrut să dea ştirea că unul dintre membrii acestui partid a luat cea mai înaltă funcţie pe care putea să o ia vreodată”, a punctat deputatul Cezar Preda – preşedintele Grupului Partidului Popular European de la Consiliul Europei.

Parlamentarul liberal crede că PNL este pe un drum greşit în momentul de faţă şi, în cazul în care nu se vor lua măsuri, rezultatele electorale din viitor vor fi dintre cele mai proaste.

„Partidul nostru este aproape să atingă culmile! M-am culcat într-o seară cu 21% în sondaje şi m-am trezit dimineaţa cu 33%. Noroc cu Palada!”, a spus deputatul Cezar Preda, care şi-a amintit că, în PDL, se muncea cu drag.

„Cea mai mare aberaţie în sistemul de salarizare românesc şi în sistemul de pensii este că facem diferenţieri foarte mari între drepturile instituţiilor de forţă şi drepturile unor oameni obişnuiţi.

Noi am plătit eelctoral în 2012 pentru acea tăiere temporară, pentru a echilibra macroeconomic, plătim şi acum, pentru că lumea îşi aduce aminte şi orice discurs are în centrul lui faptul că PDL a tăiat salariile.

Dar, vă aduc aminte faptul că aceste drepturi au fost tăiate pe o perioadă limitată, în condiţiile în care România era într-o criză fantastică, nu avea o creştere economică de 7%, avea un deficit foarte mare şi treia făcute aceste corecţii. Recunosc că s-au făcut şi anumite greşeli”, a precizat Cezar Preda.

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT