Conectați-vă cu noi

Prahova

Cel mai vârstnic „boboc” de la Şcoala de Poliţie din Câmpina are… 47 de ani!

Publicat

pe

Sursa foto: Câmpina TV

Este deja o realitate tristă faptul că românii care au lucrat până la un punct în mediul privat, în varii domenii de activitate, îşi îndreaptă atenţia spre sectorul bugetar. Oamenii fug din cauza nesiguranţei, a viitorului incert pe care îl au firmele şi din cauza salarilor mici.

Aşa că nu este de mirare că vedem dascăli, ingineri, tineri specializaţi în diferite profesiuni, dar şi persoane în vârstă cum trag nădeje să intre în Poliţie, Jandarmerie sau în sistemul penitenciar.

Nu este de mirare faptul că, la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, judeţul Prahova, se găsesc la studiu şi persoane trecute de prima tinereţe, care au optat pentu siguranţa oferită de stat, abandonându-şi meseriile pe care le-au îmbrăţişat cu ani în urmă.

Alina Butunoi are 47 de ani şi este inginer de profesie. A renunţat la acestă ocupaţie pentru a deveni agent de poliţie la o vârstă când, de obicei, se iese la pensie din sistem. Spun jurnaliştii de la Câmpina TV că doamna Alina este cel mai vârstnic „boboc” de la Şcoala de Poliţie.

După ce va deveni om al legii, şi asta se va întâmpla în luna noiembrie, femeia va putea activa în Ministerul de Interne câţiva ani, pe un salariu frumuşel şi sigur, iar apoi va beneficia şi de o pensie specială destul de consistentă.

Citește în continuare
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

ATENŢIE! Exerciţiu de alarmare publică la Barajul Paltinu

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://i.ytimg.com)

ISU Prahova organizează, joi – 22 martie 2018, începând cu ora 10:00, la Barajul Paltinu, un exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur urmat de inundaţii. Populaţia din zonă este rugată să nu intre în panică.

Potrivit scenariului, după un cutremur cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, s-a produs surparea versantului estic al barajului Paltinu. În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia. Totodată, începe evacuarea controlată a apei din baraj. Ulterior, ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute.

Populația din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se va autoevacua, ulterior fiind relocată în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana, prin detonarea resturilor lemnoase și spargerea bucăților de gheață.

Citește în continuare

Prahova

Expoziţia itinerantă „Podoabe străvechi” a ajuns la Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stiridebuzau.ro)

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vernisează, marţi – 20 martie 2018, expoziţia itinerantă „Podoabe străvechi”, care va putea fi vizitată până în data de 23 aprilie. Veţi putea admira unele dintre cele mai reprezentative tipuri de obiecte care au servit ca ornamente personale în cadrul comunităţilor neo-eneolitice şi de la începutul epocii bronzului din sud-estul României.

„La sediul instituției din Ploiești expoziția a căpătat o personalitate proprie prin expunerea pentru prima dată a unor obiecte de podoabă, dar și vase din lut, descoperite în ultimii ani în morminte tumulare (movile de pământ) datând de la sfârșitul mileniului IV î.Hr. și prima jumătate a următorului, cercetate în județul Prahova în localitățile Ploiești, Ariceștii-Rahtivani, Blejoi, Păulești, Târgșoru Vechi. Obiectele expuse sunt realizate din argint, cupru, os, cochilii de scoici, caolin. Important este și mormântul descoperit în anul 2016 în localitatea Șoimești (comuna Ceptura) din care provin numeroase obiecte de podoabă realizate din cochilii de scoici, os, cupru, argint, dar și două vase”, se arată într-un comunicat remis de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Expoziţia „Podoabe străvechi” este organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti, Muzeul Judeţean Teleorman, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa – Olteniţa, Muzeul Brăilei „Carol I” şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web