Connect with us

Dâmboviţa

Grevă de avertisment la Cromsteel Târgovişte, în data de 23 martie!

Publicat

pe

Nicolae Dragodănescu - lider Sindicatul Valahia

Angajaţii Cromsteel SA Târgovişte vor întrerupe lucrul timp de două ore, vineri – 23 martie 2018, între 14:00 şi 16:00, pentru a protesta faţă de refuzul conducerii societăţii de a majora salariile. Potrivit liderului de sindicat Nicolae Dragodănescu, oamenii s-au săturat să fie prost plătiţi, s-au săturat de regimul coercitiv şi autoritar care li se aplică, s-au săturat să fie penalizaţi permanent.

„Salariaţii s-au săturat să vină la muncă sănătoşi, iar apoi să se îmbolnavească şi să se interneze din cauza intoxicaţiilor cronice cu mercur şi crom, asta în condiţiile în care societatea nu a încadrat locurile de muncă în condiţii deosebite şi salariaţii nu se pot pensiona mai devreme, conform legii.

Îngrijoararea salariaţilor este justificată pentru că folosirea tehnologiilor învechite, folosirea cromului hexavalent, a mercurului şi a utilajelor generatoare de zgomot în tehnologia de lucru, a dus la îmbolnaviri profesionale grave. Există salariaţi care au fost diagnosticaţi cu intoxicaţii cronice cu mercur, perforaţii ale septului nazal prin expunerea la crom hexavalent, bronşite cronice, hipoacuzii şi alte boli profesionale.

Salariaţii s-au săturat de lipsa de respect şi de apreciere pentru munca lor, iar refuzul conducerii societăţii de a majora salariile, în condiţiile în care firma înregistrează profituri uriaşe pe spinarea majorităţii salariaţilor, care sunt plătiţi cu salariul minim pe societate, este de neacceptat”, se arată într-un comunicat remis de către Sindicatul Valahia.

Revendicările salariaţilor Cromsteel:
1. Contract colectiv de muncă pentru un an de zile, creşterea tuturor salariilor cu 500 lei pentru fiecare salariat precum şi indexarea lor cu inflaţia în luna ianuarie 2019
2. Implementarea unei grile se salarizare, a unui Regulament de promovare şi promovarea anuală a 35% din numărul de salariaţi
3. Acordarea sporului de vechime în munca, între 5% şi 25%
4. Spor de 20% pentru salariaţii care lucrează în sectorul galvanizare, de 15% pentru restul halelor de producţie unde este prezenta noxa crom, mercur sau zgomot, şi 10% pentru salariaţii care tranzitează aceste locuri de muncă în timpul procesului tehnologic
5. Plata serviciilor medicale pentru salariaţii afectaţi de noxe
6. Subvenţie pentru biletele de tratament/abonamentele de transport, în valoare de 1.500 lei/an
7. Acordarea primelor sociale proporţional cu profitul realizat, astfel:
• Primă de Paşte – 970 lei
• Primă de Crăciun – 970 lei
• Primă de vacanţă – 3.000 lei
• Primă de Ziua Metalurgistului – 600 lei

„Dacă nici după greva de avertisment nu vor fi soluţionate revendicările salariaţilor, greva generală va fi declanşată, începând cu miercuri – 28 martie 2018, pe perioadă nedeterminată”, precizează liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANUNŢURI

Proiect „Achiziție de echipamente de protecție medicală pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Cornești, județul Dâmbovița”

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats