Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Premierul trebuie să urgenteze proiectul de modernizare a DN 71, Bâldana-Târgovişte!

Publicat

pe

Drumul Naţional 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia, are neapărat nevoie de reabilitare şi extindere la patru benzi. Conducătorii auto care tranziteză frecvent zona spun că infrastructura este deosebit de precară, iar traficul s-a aglomerat, urmare apariţiei unor capacităţi de producţie la marginea municipiul Târgovişte, care a dus la înmulţirea autocamioanelor grele.

În perimetrul comunelor Ulmi, Comişani şi Văcăreşti, se dezvoltă, în momentul de faţă, o serie de unităţi economice importante. Spre exemplu, Arctic SA, prin fabrica de maşini de spălat care se construieşte într-un ritm alert la Ulmi, va crea în zonă, în prima etapă, cel puţin 1.000 de locuri de muncă. Aici, vor veni şi vor pleca zeci de autocamioane zilnic.

Guvernele României, din 2004 încoace, au promis că DN 71 va fi modernizat. În primul rând, mai marii de la Transporturi gândeau că această rută va putea prelua o parte a traficul supraaglomerat de pe DN1, Bucureşti-Ploieşti-Sinaia-Braşov. S-au elaborat proiecte, masterplanuri, s-au organizat simpozioane, întâlniri, dar nu s-a întâmplat nimic. Şi acum, lucrurile sunt blocate la avizarea de către Agenţia de Mediu a proiectului de modernizare la patru benzi a tonsonului Bâldana-Târgovişte.

Este greu de crezut că DN 71 va fi reabilitat până în 2025, conform cerinţelor europene şi necesităţilor economice actuale. Joi, 22 martie 2018, premierul Viorica Vasilica Dăncilă va efectua o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Printre marile probleme pe care reprezentanţii puterii locale vor să i le prezinte primului ministru este şi necesitatea transformării rapide a DN 71 într-o cale rutieră modernă şi sigură. Se pare că şi investitorii din zona Ulmi, apăruţi în jurul mamutului economic Arctic SA, au solicitat acest lucru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT