Connect with us

Dâmboviţa

Grav accident de circulaţie pe DN 7, la Sălcuţa!

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Vremea neprielnică din ultimele zile, aşa cum se întâmplă de obicei, a afectat şi circulaţia pe drumurile publice. Din cauza condiţiilor meteo, la care se adaugă neglijenţa unor şeferi, s-au produs în judeţul Dâmboviţa o serie de evenimente rutiere soldate cu rănţi şi importante pagube materiale.

Astăzi, în zona Sălcuţa, pe DN 7, două autoturisme s-au tamponat violent. Din primele cercetări reiese că impactul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Conducătorul auto al uneia dintre cele două maşini implicate în accident, un bărbat de 44 de ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. O altă persoană, pasager în celălalt autoturism implicat în evenimentul rutier, a ajuns la spitalul din Titu.

La Comişani, o femeie de 68 de ani a fost acroşată de un autovehicul la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani. Se pare că bătrâna, accidentată uşor, se angajase în traversarea neregulamentară a drumului.

Aseară, în Târgovişte, la intersecţia străzilor Pârvan Popescu şi Poet Grigore Alexandrescu, două autoturisme s-au tamponat. Cauza accidentului – neacordarea priorităţii de trecere de către unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 38 de ani.

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Încă 15 contracte de finanțare semnate prin PJDL, instrument de finanțare unic în țară

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 29 iulie 2021, alte 15 contracte de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală pe care l-a inițiat cu scopul de a veni în sprijinul primăriilor care vor să implementeze investiții în mai multe domenii de interes pentru cetățeni. De altfel, vorbim despre un instrument de plată unic în România, care, iată, este apreciat de administrațiile publice locale.

Reamintim faptul că primele 30 de contracte de finanțare prin PJDL au fost semnate la sfârșitul lunii iunie. Astăzi, au urmat alte 15, beneficiare de fonduri fiind comunele Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Gura Foii, Gura Șuții, Malu cu Flori, Mătăsaru, Poiana, Produlești, Pucheni, Șelaru, Văleni Dâmboviţa, Vlădeni și Vulcana Pandele.

„Îi mulțumesc domnului președinte pentru ajutorul acordat comunei Poiana pentru a se realiza acest proiect (Nota redacției: reabilitare, modernizare și dotare dispensar medical). Nu știu dacă am fi putut să-l realizăm cu fonduri proprii. Având în vedere faptul că am ajuns să aruncăm produsele agricole în șanț, taxele și impozitele locale se plătesc mai greu”, a spus primarul de la Poiana – Marian Șerban.

Potrivit președintelui Corneliu Ștefan, până la acest moment, au fost transmise spre evaluare 61 de solicitări, din care au fost deja aprobate 28 pentru drumuri, 5 pentru unități sanitare, 3 pentru apă și canalizare, 2 pentru centre civice, 3 pentru poduri și podețe, 4 pentru baze sportive, 2 pentru sisteme de colectare ape pluviale și 1 pentru obiective culturale.

Pentru anul 2021, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat un buget de aproximativ 46 de milioane de lei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dispensarul din Poiana intră în reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primăria Poiana a obținut aprobarea aleșilor județeni și urmează să semneze un contract de parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița în vederea modernizării și dotării dispensarului medical.

Este vorba despre o clădire cu o suprafață de 82 mp, care va fi reabilitată și dotată. Valoarea ivestiției a fost estimată la aproximativ 293.000 de lei (2,93 miliarde de lei vechi).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT