Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

ŢUŢUIANU: Funcţionari din eşalonul 2 şi 3 al Guvernului blochează proiectele de investiţii!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, şi-a exprimat nemulţumirea, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o joi – 22 martie, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu primarii din judeţ, faţă de anumiţi funcţionari din eşalonul 2 şi 3 al Guvernului, care, prin neimplicare şi nepăsare, blochează proiectele investiţionale.

Vicepreşedintele Senatului s-a referit, în mod direct, la Mall-ul care trebuie să fie construit în zona Târgovişte Sud, pe terenul care a aparţinut fostei unităţi militare de la gară, proiect iniţiat pe vremea când Adrian Ţuţuianu conducea Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

A dezvăluit liderul PSD Dâmboviţa în faţa primului ministru că a fost neplăcut surprins de faptul că, la compartimentele de lucru din cadrul Ministerului Dezvoltării şi de la Ministerul de Interne, i s-a spus că mall-ul nu ar fi un obictiv de interes judeţean.

„Eu, dimpotrivă, cred că este unul extrem de important, în condiţiile în care încasăm acolo taxe, impozite şi creăm peste 1.000 de locuri de muncă. Ca întodeauna, se găsesc funcţionari care pun talpă unor proiecte importante pentru comunităţile locale. Aici nu cerem nimic. Pur şi simplu, vrem să promovăm proiectul de hotărâre de guvern cu trecerea din domeniul public în domeniul privat”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Consiliul Județean și Camera de Comerț au semnat un protocol de colaborare

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și preşedintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa – Valentin Calcan au semnat, astăzi – 25 noiembrie 2020, un protocol de colaborare care să ducă la un mediu de afaceri stabil, bazat pe transparență și pe o agendă comună, în sprijinul dâmbovițenilor.

„Suntem astăzi martorii unui prim pas, în direcția consultării mediului de afaceri privind strategia de dezvoltare a județului Dâmbovița. Împreună cu domnul președinte Valentin Calcan vom veni cu idei și soluții către mediul de afaceri dâmbovițean. Vom gândi o strategie coerentă de dezvoltare, dedicată susținerii și consolidării mediului de afaceri pe termen mediu și lung”, a afirmat Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Protocolul stabilește cadrul general privind colaborarea între cele două instituții în scopul realizării schimbului de informații, promovării serviciilor oferite și stabilirii unei agende comune de activități și evenimente în beneficiul comunității de afaceri și a cetățenilor din județul Dâmbovița.

„Sunt bucuros că putem avea acest cadru instituțional de colaborare între autoritatea județeană și mediul de afaceri dâmbovițean pentru următoarea perioadă. Îl felicit pe domnul președinte Corneliu Ștefan pentru deschiderea pe care a arătat-o și sunt optimist că vom avea un dialog constructiv și transparent”, a declarat Valentin Calcan.

La finalul întâlnirii, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a înmânat președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o diplomă de excelență și placheta aniversară 30 de ani de la reînființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște amenajează două parcuri noi, la Dâmboviţa Mall și la Complexul de Natație

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște construiește cu fonduri europene nerambursabile două parcuri noi, lângă Dâmboviţa Mall și lângă Complexul de Natație. Vorbim despre două zone unde, practic, nu era nimic până acum, fiind perimetre degradate și neutilizate.

Parcul de la Dâmboviţa Mall va fi gata în luna decembrie. Investiția, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, include și bibliotecă, fântână arteziană și mini amfiteatru.

„Tot ce este aici reprezintă rezultatul unui parteneriat dintre Primăria Târgoviște și Consiliul Județean. Aici a fost terenul Consiliului Județean, transmis către Primăria Târgoviște pentru că numai noi eram eligibili pentru a accesa fonduri europene pentru realizarea acestui parc. Am făcut lucrul acesta, iar Consiliul Județean a realizat drumul, iluminatul, rețelele. Le vom prelua, le vom întreține, vom face tot ceea ce putem pentru ca această zonă să se mențină așa cum este acum și, de asemenea, să dezvoltăm și alte proiecte”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește parcul care va fi realizat în zona Complexului de Natație, proiectul este foarte aproape de semnarea contractului de execuție de lucrări. Deja se evaluează ofertele.

„Cred că și în viitor vom avea asemenea investiții. Am avut o întâlnire cu ADR Sud Muntenia, la Consiliul Județean Dâmboviţa, și am stabilit câteva priorități investiționale pentru Programul Operațional Regional viitor. Încă nu au apărut ghidurile. Sper să apară cât mai curând pentru a avea la dispoziție cât mai mult timp pentru depunerea proiectelor, pentru realizarea studiilor de fezabilitate, pentru execuția de lucrări și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta pe fonduri europene municipiul Târgoviște.

Proiectele cu cea mai mare valoare sunt pe fonduri europene. De altfel, pe exercițiul financiar european anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul 2 la nivel de țară, din rândul municipiilor reședință de județ, pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene pe cap de locuitor. Așadar, știm să atragem fonduri europene și asta vom face in continuare. Fondurile europene reprezintă cea mai eficientă sursă de finanțare a serviciilor publice, nu însă și cea mai ușor de accesat”, a declarat Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgoviște.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!