Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Ajutor de urgenţă pentru familiile evacuate din cauza alunecărilor de teren!

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare din cele 28 de familii afectate de alunecările de teren care s-au produs, luna trecută, în comunele Văleni şi Glodeni. Este vorba despre gospodarii care au fost evacuaţi, urmare faptului că locuinţele acestora prezintă fisuri şi crăpături, cu deplasări ale pereţilor şi fundaţiilor. Banii vor fi distribuţi prin Crucea Roşie.

De asememea, administraţia publică judeţeană a întocmit, împreună cu Instituţia Prefectului Dâmboviţa, un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri în vederea remedierii pagubelor produse infrastructurii rutiere din cele două comune. În urma evaluării, s-a constatat faptul că sunt necesari 2.150.000 de lei pentru lucrările de refacere a sectoarelor de drum afectate. Expertizele tehnice realizate au confirmat faptul că procesele sunt active şi pot produce modificări ale situaţiei de calamitate constatată până acum.

Totodată, Consiliul Judeţean şi Prefectura Dâmboviţa au redepus la Ministerul Dezvoltării documentaţiile pentru alocarea către primării a fondurilor necesare pentru punerea în siguranţă a unor obiective de investiţii afectate de calamităţi în perioada februarie 2017 – martie 2018. În total, este nevoie de 37.500.000 lei, iar orice întârziere va determina amplificarea dezastrelor şi, evident, costuri suplimentare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte, informare privind lucrările la șoseaua de centură a orașului

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare a centurii municipiului Târgoviște sunt aproape gata. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște va fi finalizat în această primăvară.

✅ Zilele trecute, a fost turnat stratul final de asfalt pe podul nou de la Teiș, iar astăzi au debutat și lucrările la rosturile de dilatație.

✅ Se lucrează la cel de-al doilea sens al pasajului de pe strada Petru Cercel, fiind deja finalizată hidroizolația, urmând a se trece la etapa de turnare a asfaltului.

✅ A fost turnat primul strat de asfalt și pe pasarela de acces de pe strada Cornel Popa pe strada Mihai Bravu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investițiile demarate de Primăria Băleni țin pasul cu prosperitatea locuitorilor comunei

Publicat

pe

Cine nu a auzit de comuna Băleni din judeţul Dâmboviţa şi de oamenii gospodari din această localitate, legumicultori din tată-n fiu, continuatori ai tradiţiei grădinăritului care se păstrează pe aceste locuri de mulţi, mulţi ani? În Băleni miroase tot timpul a proaspăt, a pământ frământat cu mâinile gospodarilor, copt la soare şi stropit cu multă sudoare.

Satul seamănă cu o insulă plină de acareturi bogate, înconjurată de o mare albă de solarii, care strălucesc în soare şi freamătă, atunci când bate vântul, aidoma unei mări. Comuna înfloreşte, în ciuda perioadelor de criză prin care a trecut ţara în câteva rânduri. Nici acum, cu pandemia asta care ne tot ţine încorsetaţi sub norme, sub resticţii severe, lucrurile nu au mers tocmai bine pentru bălenari. Au întâmpinat mari greutăţi cu livrarea legumelor, cu accesul în pieţe, cu deplasarea în ţară. Dar localnicii sunt tari, căliţi. Găsesc soluţii pentru a ieşi din orice situaţie. Asta le este gena de legumicultori şi nu se pot abate de la această cale, indiferent câte obstacole le-ar sta în cale!

Edilul Florea Muşat este alături de ei, atât cât îi permit legea, atribuţiile. Îi ajută pe oameni, le crează condiţii mai bune în ceea ce priveşte infrastructura locală, de la instituţii de educaţie, medicale, culturale şi până la drumuri comunale şi de exploatare agricolă, iluminat public, supraveghere video. Primarul s-a zbătut să ducă la capăt o serie de proiecte edilitare care să îmbunătăţească confortul concetăţenilor săi, să contribuie la educaţia copiilor, la deprinderea unor meserii, la siguranţa lor medicală.

La Băleni a fost construit un dispensar medical cum puţine sunt în judeţul Dâmboviţa. De fapt, ceea ce noi numim dispensar medical, denumire ce vine de undeva din vremuri mai vechi, este puţin spus. Administraţia locală a ridicat un adevărat centru de sănătate, bine compartimentat. O unitate medicală care va avea mai multe cabinete de consultaţii, de tratament şi investigaţii. Lucrările au fost realizate în procent de 95%.

Tot în inima comunei, în curtea a ceea ce a fost odată conacul boierilor Băleanu, se lucrează intens la edificarea unei grădiniţe cu program prelungit cum numai în mediul urban găseşti. Și tot în acest perimetru unde trecutul se îmbină armonios cu prezentul şi viitorul sunt construite şi atelierele Liceului Tehnologic din localitate. În aceste spaţii, elevii vor deprinde tainele unor meserii indispensabile. În halelele care vor fi amenajate la standarde europene vor fi montate strunguri, freze, instalaţii mecanice moderne. Toate aceste utilaje au fost ţinute la ţiplă, la vaselină – cum îi place primarului Muşat să spună. Asta fiindcă nu existau până acum spaţii adecvate pentru punerea lor în funcţiune.

„Suntem interesaţi să-i pregătim pe copiii noştri pentru ziua de mâine, să le asigurăm un viitor sigur, o meserie bună. Avem nevoie de strungari, de mecanici agricoli, de frezori, de electricieni. Sunt profesiuni necesare într-o comunitate normală, într-un mediu în care tehnica a pătruns adânc. În comuna noastră, legumicultura este profesiunea de bază, dar uneltele, tractoarele, instalaţiile pe care le folosim se și strică, se mai rupe o piesă… Atunci avem nevoie de intervenţia celor care stăpânesc mecanica, strungul, avem nevoie de electricieni”, ne-a spus primarul Florea Muşat.

Comuna Băleni va benefica în următorii ani şi de reţele de apă şi canalizare. În curând vor începe lucrările de execuţie. Proiectul este finanţat prin AFIR şi are o valoare de 2,5 milioane de euro. Pentru început, se va merge de-a lungul drumului judeţean, pe o lungime de 5 km – pentru apă potabilă şi 10 km – pentru canalizare. Celelalte străzi şi uliţe vor fi racordate la reţeaua de apă şi canalizare prin POIM sau, spune edilul, o să găsească alte soluţii, fie prin forţe proprii, de la bugetul local, fie contractând împrumuturi sau pe alte programe de finanţare care permit realizarea unor astfel de obiective. Pentru întreaga comună ar fi nevoie de aproximativ 13,3 milioane de euro.

Fiindcă Băleni este o comună de agricultori, evident, autorităţile locale s-au preocupat şi de amenajarea şi întreţinerea drumurilor agricole, a căilor de acces dintre solarii. Tot pe aceste trasee ale rodniciei au fost instalate şi reţele de iluminat public și vor fi montate camere de luat vedere, pentru a-i descuraja pe cei care, nu de puţine ori, atentează la munca şi la avutul legumicultorilor.

„Avem o suprafaţă de circa 500 de hectare acoperite cu solarii. Oamenii au avut nevoie de căi de acces facile către locurile unde produc legume, au avut nevoie de reţele electrice pentru alimentarea pompelor și instalaţiilor de irigat. Vom mări și capacitatea de supraveghere video a localităţii. Vom monta camere de luat vederi chiar şi în câmp, la cele mai importante intersecţii. Acum, avem instalate 56 de camere, dar în viitorul apropiat vom avea 120. Avuţia comunei, munca oamenilor trebuie protejate”, ne-a declarat primarul Florea Muşat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!