Connect with us

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Depunere de jurământ şi avansari în grad de Ziua Jandarmeriei Române!

Publicat

pe

Astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, s-a desdăşurat, în sala de conferinţe a Universităţii Valahia din Târgovişte, o şedinţă festivă dedicată acestui eveniment. Alături de colonelul Viorel Matei – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, s-au aflat Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefect, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole -vicepreşedinţi CJD, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan – deputaţi PSD, şefi ai instituţilor deconcentrate din Dâmboviţa, colaboratori şi, bineînţeles, numeroşi ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

După intonarea Imnului Naţional, cei prezenţi, sub sunetul profund al trompetei, au păstrat un moment de reculegere în memoria jandarmilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. A urmat ceremonialul de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară a sublocotenentului Mihaela Ciobanu, împuternicit contabil şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Cadrul militar a intrat în rândurile Jandarmeriei prin transfer de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, a citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan, adresat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Au mai susţinut alocuţiuni vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, şeful IPJ Dâmboviţa – comisar şef Danil Zepişi şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa – Mihai Dincă.

În final, colonelul Viorel Matei a prezentat mesajul dedicat acestei zile de sărbătoare de colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, inspectorului general al Jandarmeriei Române. A urmat un ceremonial de avansare în grad unui ofiţer şi a 12 subofiţeri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development SRL, anunț organizate dezbatere publică

Publicat

pe

de

SC Stones Business Development SRL, cu sediul în București, sector 1, str. Căderea Bastiliei Nr. 41, etaj P, ap. 3, anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare lac pentru agrement prin explorarea agregatelor minerale, organizare de șantier, cântar și birouri”, propus a fi amplasat în comuna Sălcioara, județul Dâmbovița.

Tipul deciziei posibile luate de APM Dâmbovița poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

Documentația supusă dezbaterii (raportul privind impactul asupra mediului) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița http://www.anpm.ro/ro/web/apm-dambovita.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Primăriei Sălcioara, în data de 20.06.2022, începând cu ora 16:00.

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris (în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului) la adresa de e-mail office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței Nr. 1, județul Dâmbovița, până la data de 10.06.2022 (o zi înainte de data dezbaterii).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT