Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Depunere de jurământ şi avansari în grad de Ziua Jandarmeriei Române!

Publicat

pe

Astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, s-a desdăşurat, în sala de conferinţe a Universităţii Valahia din Târgovişte, o şedinţă festivă dedicată acestui eveniment. Alături de colonelul Viorel Matei – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, s-au aflat Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefect, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole -vicepreşedinţi CJD, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan – deputaţi PSD, şefi ai instituţilor deconcentrate din Dâmboviţa, colaboratori şi, bineînţeles, numeroşi ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

După intonarea Imnului Naţional, cei prezenţi, sub sunetul profund al trompetei, au păstrat un moment de reculegere în memoria jandarmilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. A urmat ceremonialul de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară a sublocotenentului Mihaela Ciobanu, împuternicit contabil şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Cadrul militar a intrat în rândurile Jandarmeriei prin transfer de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, a citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan, adresat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Au mai susţinut alocuţiuni vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, şeful IPJ Dâmboviţa – comisar şef Danil Zepişi şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa – Mihai Dincă.

În final, colonelul Viorel Matei a prezentat mesajul dedicat acestei zile de sărbătoare de colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, inspectorului general al Jandarmeriei Române. A urmat un ceremonial de avansare în grad unui ofiţer şi a 12 subofiţeri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. „Distanțare” fizică la o instituție subordonată Prefecturii Dâmboviţa!

Publicat

pe

Municipiul Târgovişte este în scenariu roşu. În concluzie, sunt restricţii cu nemiluita. Restaurante, baruri, cofetării închise, iar terasele trebuie să funcţioneze cu 30% din capacitate. Prefectura ne tot trimite informaţii despre cum stau lucrurile la nivel de județ. Ni se dau sfaturi, ne avertizează că cei care nu se conformează vor fi sancţionaţi.

Din păcate, în instituţiile subordonate Prefecturii, lucrurile stau taman invers. Ce norme, ce distanţare socială! Exemplu concret: Serviciul Permise şi Înmatriculări care îşi desfăşoră activitatea în cadrul Mall Dâmboviţa. La celelalte unităţi din preajmă, distanţare, nene, mesele scoase din decor, trebuie să păstrezi distanţa de 2 metri între persoane. La respectivul serviciu, neam! Erau astăzi oameni acolo ca la nuntă. Cred că cel puţin 100 de persoane, la grămadă! Aşteptau să intre la examen! Nu am văzut nici un organ prin zonă care să le atragă atenţia asupra nerespectării legii. Se întâmplă într-un loc unde lucrează statul, nu orice covrigar şi unde ar trebui să fie în vervă forţa exemplului!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Timișoara intră în carantină, începând cu 8 martie

Publicat

pe

Dominic Fritz - primarul municipiului Timișoara

Se complică lucrurile în România. Numărul de infectări cu coronavirus crește de la o zi la alta, iar noile tulpine încep să-și facă de cap. Aproape nu mai știi dacă vaccinurile, de câte soiuri sunt ele, mai pot face față teribilului coronavirus care, iată, știe să disimuleze, să-și creeze alte înfățișări și variante de atac, de parcă l-a programat cineva.

Din 8 martie, Timișoara, unul dintre cele mai mari și mai cunoscute orașe din România, intră în carantină pentru 14 zile. Situația este una critică. Capitala se pregătește, de asemenea, pentru scenariul roșu. Bănuim că, deocamdată, nu se va lua în calcul carantinarea Bucureștiului. În Dâmbovița numărul de persoane infectate este în creștere. Spitalele, care au răsuflat un pic câteva săptămâni, se pare că vor fi din nou luate cu asalt de pacienții infectați cu coronavirus aflați într-o stare gravă. În România, peste 20.000 de oameni au fost răpuși de COVID-19.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!