Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Depunere de jurământ şi avansari în grad de Ziua Jandarmeriei Române!

Publicat

pe

Astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, s-a desdăşurat, în sala de conferinţe a Universităţii Valahia din Târgovişte, o şedinţă festivă dedicată acestui eveniment. Alături de colonelul Viorel Matei – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, s-au aflat Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefect, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole -vicepreşedinţi CJD, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan – deputaţi PSD, şefi ai instituţilor deconcentrate din Dâmboviţa, colaboratori şi, bineînţeles, numeroşi ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

După intonarea Imnului Naţional, cei prezenţi, sub sunetul profund al trompetei, au păstrat un moment de reculegere în memoria jandarmilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. A urmat ceremonialul de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară a sublocotenentului Mihaela Ciobanu, împuternicit contabil şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Cadrul militar a intrat în rândurile Jandarmeriei prin transfer de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, a citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan, adresat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Au mai susţinut alocuţiuni vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, şeful IPJ Dâmboviţa – comisar şef Danil Zepişi şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa – Mihai Dincă.

În final, colonelul Viorel Matei a prezentat mesajul dedicat acestei zile de sărbătoare de colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, inspectorului general al Jandarmeriei Române. A urmat un ceremonial de avansare în grad unui ofiţer şi a 12 subofiţeri.

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!