Connect with us

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Depunere de jurământ şi avansari în grad de Ziua Jandarmeriei Române!

Publicat

pe

Astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, s-a desdăşurat, în sala de conferinţe a Universităţii Valahia din Târgovişte, o şedinţă festivă dedicată acestui eveniment. Alături de colonelul Viorel Matei – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, s-au aflat Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefect, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole -vicepreşedinţi CJD, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan – deputaţi PSD, şefi ai instituţilor deconcentrate din Dâmboviţa, colaboratori şi, bineînţeles, numeroşi ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

După intonarea Imnului Naţional, cei prezenţi, sub sunetul profund al trompetei, au păstrat un moment de reculegere în memoria jandarmilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. A urmat ceremonialul de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară a sublocotenentului Mihaela Ciobanu, împuternicit contabil şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Cadrul militar a intrat în rândurile Jandarmeriei prin transfer de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, a citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan, adresat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Au mai susţinut alocuţiuni vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, şeful IPJ Dâmboviţa – comisar şef Danil Zepişi şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa – Mihai Dincă.

În final, colonelul Viorel Matei a prezentat mesajul dedicat acestei zile de sărbătoare de colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, inspectorului general al Jandarmeriei Române. A urmat un ceremonial de avansare în grad unui ofiţer şi a 12 subofiţeri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util: 121 de instrumente împotriva atacurilor informatice, pe un singur site web

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computere laptopuri și telefoane mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională.

Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri.

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală.

Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, accesați site-ul – nomoreransom.org – pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Un nou site No More Ransom a fost lansat pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Modernă și mai ușor de utilizat, noua secțiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

– Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.
– Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link?
– Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!
– Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.
– Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Pentru o imagine completă: citiți toate sfaturile de prevenire de pe site-ul No More Ransom.

Parteneriatul dintre forțele de ordine și industria privată a contribuit la succesul No More Ransom, ajutând victimele și reducând profiturile infracționale.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției Române

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cod galben de caniculă până în data de 31 iulie

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, care vizează mai multe județe ale țării, între care și Dâmbovița, valabilă în zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT