Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Oraşul Titu va avea centru cultural la nivel european!

Publicat

pe

Veste bună pentru locuitorii oraşului Titu, din judeţul Dâmboviţa! Proiectul care vizează construirea unui centru cultural european în cartierul Titu Nou a intrat în linie dreaptă, odată cu semnarea, în data de 30 martie 2018, a contractului de achiziţie lucrări de proiectare şi execuţie.

De menţionat că a fost nevoie de mai bine 3 ani pentru a se ajunge la acest stadiu. Primarul Traian Niculae a depus prima solicitare de finanţare la Compania Naţională de Investiţii (CNI) în luna ianuarie 2015 şi a revenit cu o nouă adresă un an şi jumătate mai târziu. Urmare acestor demersuri, în august 2016, este informat că proiectul a fost inclus în lista-sinteză de investiţii şi urmează să fie analizat.

Imediat, edilul a dispus întocmirea documentaţiei necesare promovării indicatorilor tehnico-economici. În acest sens, a fost emis certificatul de urbanism, s-au achiziţionat serviciile topografice şi geotehnice, au fost obţinute avizele de principiu şi s-a emis, în octombrie 2016, hotărârea Consiliului Local Titu pentru predarea terenului în suprafaţă de 5.251 mp către Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol, şi pentru asigurarea cheltuielilor de racordare la utilităţi din bugetul local.

Dosarul cu toate aceste acte a fost transmis la CNI în noiembrie 2016. A urmat, în ianuarie 2017, vizita reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii în teren, iar în martie 2017 a fost semnat protocolul de predare-primire a amplasamentului pe care urmează să fie construit centrul cultural. Odată finalizată această etapă, CNI a demarat procedura de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie de lucrări, contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei fiind încheiat, după cum am precizat, în data de 30 martie 2018.

Centrul cultural va fi construit în strada Petru Rareș, nr. 7. Fondurile sunt asigurate de către Compania Naţională de Investiţii. Administraţia locală a oraşului Titu asigură terenul în suprafaţă de 5.251 mp şi cheltuielile de racordare la utilităţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște ridică mașinile abandonate pe domeniul public

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedurile de ridicare de pe domeniul public a 100 de autovehicule abandonate, care ocupă nejustificat locuri de parcare.

Edilul Daniel Cristian Stan îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze situațiile de acest fel. Cea mai simplă metodă de a anunța autoritățile este utilizarea aplicației pentru mobil „Târgovişte City App”, care se poate descărca din:
– Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid
– App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS
– Web site: https://targovistecity.ro/

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT