Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Tu știi ce mănânci? Crenvurști cu până la 95mg nitriți de sodiu/kg!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.graiul.ro)

InfoCons, asociaţie de protecţie a consumatorilor, a analizat în cadrul unui laborator acreditat 24 de produse de tip crenvurşti, pentru a determina ce cantitate de nitriți de sodiu conţin.

Rezultatele sunt îngrijorătoare:
– 26.08% din produse au prezentat o cantitate de nitriți sub limita de detecție de 4.2 mg/kg.
– 95mg/kg a fost cea mai mare cantitate de nitriți descoperită în produsele analizate.
– 37.35 mg/kg este media cantității de nitriți pentru produsele analizate.

În cadrul studiului au fost incluşi următorii producători sau distribuitori: Carrefour Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Kaufland Romania S.C.S., MACROMEX, Meda Prod ’98 S.A., METRO Cash&Carry Romania SRL, S.C. CAROLI FOODS GROUP S.R.L., S.C. FOX COM SERV S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC ELIT SRL, SC GOODIES MEAT PRODUCTION SRL, SC Romania Hypermarche SA, SC Mega Image SRL, SC Angst SRL, SC Prodprosper SRL, SC Perutnina Romania SRL, SC CIA Aboliv SRL, SC Auchan Romania SA, SC C+C SA, SC Jumbo Com SRL, H&E Reinert SRL.

REZULTATELE COMPLETE ALE STUDIULUI INFOCONS

Nitritul de sodiu este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor, produs prin procedee chimice din azotatul de sodiu sau extras din zăcăminte naturale, deoarece se prezintă şi ca mineral natural. Este o pulbere de culoare albă, eficientă împotriva bacteriei Clostridium botulinum. În stomac, în prezenţa proteinelor, nitriţii formează nitrozamine, substanţe cu potenţial cancerigen. De asemeni, ei reacţionează cu hemoglobina, distrugând-o. Hemoglobina copiilor, în comparaţie cu hemoglobina adulţilor este mult mai sensibilă faţă de nitriţi, motiv pentru care copiii nu ar trebui să consume produse conţinând acest aditiv. Se recomandă citirea cu atenţie a etichetelor de pe alimente.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Tragedie la scăldat, la barajul de la Mihăilești

Publicat

pe

Tragedie astăzi în județul Giurgiu, în zona barajului Mihăilești. Două tinere care au venit la scăldat au fost luate de curenții puternici. Una dintre adolescente a fost scoasă din apă de un cetățean aflat în preajmă. Din nefericire, cealaltă fată s-a dus la fund și nu a mai ieșit la suprafață.

La fața locului au pornit căutările trei scafandri de la Detașamentul de Pompieri din Giurgiu. Sunt puține șanse ca tânără să mai poată fi salvată.

Citește în continuare

SOCIAL

Persoană înecată într-un lac din comuna Calomfirești

Publicat

pe

Foto arhivă

Pompierii din cadrul Detaşamentului Alexandria, judeţul Teleorman, au început căutările în cazul unei persoane care s-au înecat în balta Silica, de pe teritoriul comunei Calomfireşti. La operaţiune se intervine cu ajutorul unei bărci pneumatice.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!