Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urmează încă o săptămână de grevă generală la Cromsteel SA Târgovişte!

Publicat

pe

Miting de protest, astăzi – 5 aprilie 2018, în faţa Societăţii Cromsteel SA Târgovişte. Peste 200 de angajaţi, aflaţi în grevă generală de mai bine de o săptămână, s-au adunat în faţa unităţii economice, pentru a-şi striga încă o dată durerea şi pentru a-şi cere drepturile. Până acum, reprezentanţii patronatului nu au răspuns favorabil revendicărilor sindicale decât parţial.

De la Bucureşti a venit special pentru a fi alături de greveşti Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa. Acesta le-a spus oamenilor că numai prin unitate, prin solidaritate, pot învinge, pot pune capăt acestei situaţii, îşi pot obţine drepturile solicitate.

„Sunteţi o forţă, dar, dacă nu veţi rămâne uniţi, veţi pierde. Dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate. Apreciez greva pe care aţi declanşat-o. Toată confederaţia este alături de voi”, a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele CNS Cartel Alfa a amintit oamenilor, din nou, despre efectul negativ pe care l-a avut transferul de taxe de la angajator la angajat.

„Minunatul transfer de taxe face ca astăzi să suferim şi mai mult pe veniturile nete. Dacă înainte, la 100 de lei brut oferit de angajator, plecam acasă cu 71 de lei, astăzi, la 100 de lei brut, plecăm acasă cu 57 de lei. Asta este una dintre marile dureri pe care angajatorii trebuie să le înţeleagă, că, de fapt, ei beneficiază de acest transfer de taxe, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt mai mici. Să înţeleagă că trebuie să ofere un salariu mai bun”, a punctat liderul Cartel Alfa.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia, ferm, hotărât, le-a spus muncitorilor că lupta continuă până când patronatul va răspunde la apelul sindicatului şi va accepta revendicările înaintate.

„În Cromsteel nu trebuie să mai fie un muncitor care să câştige sub 2.000 de lei într-o lună, într-un program normal de lucru de 170 de ore! Acesta a fost obiectivul nostru şi nu ni l-am atins. Dacă îl atingeam, nu eram aici, eram la muncă!

Ultima propunere a conducerii a fost de 245 de lei pentru toată lumea, dar, începând cu aprilie, cei care se vor angaja să fie angajaţi cu minimum la nivel naţional! Nu am fost de acord. Vizavi de sporul de vechime, nici nu vor să audă de aşa ceva. E o chestie despre care dânşii spun că este comunistă”, le-a vorbit Dragodănescu oamenilor.

Greva nu va înceta până când toate revendicările sindicatului nu vor fi acceptate. Se mai anunţă încă o săptămână de tensiune.

„Ne-am propus să avem acea bunăstare de 500 de lei în buzunarele voastre, ne-am propus să implementăm sporul de vechime, ne-am propus să avem o departajare a muncitorului calificat de muncitorul necalificat. Nu vor să audă despre toate acestea şi spun că sunt din Occident, din lumea civilizată, iar noi suntem comunişti”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu.

VIDEO 1

VIDEO 2

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata „Zilele comunei Gura Ocniţei”! Programul este deosebit

Publicat

pe

de

Comuna Gura Ocniţei se pregăteşte de sărbătoare. Vor fi două zile de neuitat, pe 19 şi 20 iulie, cu artişti renumiţi, târg popular, parc de distracţii, focuri de artificii, terase, ateliere de civilizaţie dacă şi romană, foc de tabără şi multe alte surprize.

Vor urca pe scenă: Alex Velea, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Florica Jinga, Ansamblul Kremilovsti (Bulgaria), Macoveiul, Comorile Satului, Hupnosis Fire, Danais, Loredana, Viorela Stoian, Ioan Alungulesei etc.

La Căminul Cultural, va fi verniată expoziţia de păpuşi de porţelan „Aripi de vis”. De asemenea, nu trebuie să rataţi cea de-a V-a ediţie a „Festivalului Florilor de Câmp”, joi – 19 iulie, în Dealul Crucii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Au început înscrierile la concursul de admitere la Universitatea Valahia Târgovişte

Publicat

pe

de

Începând cu această lună, Universitatea Valahia din Târgovişte organizează concurs de admitere în învăţământul superior, conform următorului calendar:

STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ – IF/ID
9 – 30 iulie: Înscrieri la sediile facultăţilor
31 iulie: Afişarea rezultatelor

* Excepții:
– Domeniile de licenţă Muzică/ Educaţie fizică şi sport/ Kinetoterapie/ Științe ale educației/ Business administration care prevăd şi probe eliminatorii și/sau probe de concurs: 9- 28 iulie – înscrieri la sediile facultăţilor; 30-31 iulie – susţinerea probelor eliminatorii şi/sau probelor de concurs
– Domeniul de licenţă Teologie care prevede probe eliminatorii și probă scrisă: 9 – 28 iulie – înscrieri la sediul facultăţii; 30 iulie – examen psihologic şi verificarea aptitudinilor muzicale și examen scris la disciplina Teologie Dogmatică

PROGRAME DE FORMARE ȘI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ/ PROGRAME DE CONVERSIE PROFESIONALĂ
9 iulie – 21 septembrie: Înscrieri (la sediul Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi Formare Continuă, Corpul H, et. 1, Str. Lt. Stancu Ion, nr. 35); 24 septembrie – afişarea rezultatelor

STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT
9 iulie – 22 septembrie: Înscrieri la sediile facultăților;
24 – 26 septembrie – susţinerea probelor eliminatorii şi/sau probelor de concurs;
26 septembrie – afişarea rezultatelor

* Excepții:
– Domeniul Teologie care prevede probe eliminatorii și probă scrisă: 9 iulie – 25 septembrie – înscrieri; 26 septembrie – susţinerea eseului; 26 septembrie – afişarea rezultatelor

Program orar: Luni-Vineri, 09:00-17:00 şi Sâmbătă, între 09:00-12:00

Taxe înscriere:
– Înscrierea la concursul de admitere (licenţă, continuare de studii): 130 lei
– Înscrierea la concursul de admitere – studii universitare de master: 130 lei
– Înscrierea la concursul de admitere – studii universitare de doctorat: 500 lei
– Înscrierea la concursul de admitere – studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, cursuri de conversie profesională: 130 lei

Reducere taxă de înscriere – 50%
1. un părinte salariat în învățământ, iar candidatul are vârsta până la 26 de ani
2. orfan de un părinte şi cu vârsta până la 26 de ani
3. candidatul se înscrie la mai multe concursuri de admitere din cadrul UVT începând cu al doilea dosar
Scutire taxă de înscriere – 100%
1. Candidaţii orfani de ambii părinţi şi au vârsta până la 26 de ani
2. Candidaţii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial la data înscrierii
3. Copiii personalului didactic aflat în activitate (cadre didactice în învățământul universitar și preuniversitar) şi au vârsta până la 26 de ani
4. Candidatul se încadrează în categoria persoanelor cu dizabilități

CIFRA DE ŞCOLARIZARE:
Studii universitare de licenţă https://www.valahia.ro/images/documente/admitere/cifra_scolarizare_licenta_2018.pdf
Studii universitare de masterat https://www.valahia.ro/images/documente/admitere/cifra_scolarizare_master_2018.pdf

Lista documentelor necesare întocmirii DOSARULUI DE EXAMEN https://www.valahia.ro/ro/admitere-ro/121-dosar-examen

Universitatea dispune de 6 cămine studenţeşti, 3 din ele situate în Campusul Universitar, asigurând un număr total de 1.423 de locuri de cazare. Camerele sunt dotate cu baie proprie, frigider, Internet gratuit. Fiecare palier al căminelor studenţeşti are o bucătărie complet utilată, cuptor clasic şi cu microunde, spălătorie şi spaţiu de socializare. Vă puteţi convinge singuri, vizualizând galeria foto https://www.valahia.ro/ro/galerie-foto

Informaţii suplimentare privind admiterea 2018 puteţi afla accesând https://www.valahia.ro/ro/admitere-ro

STUDII UNIVERSITARE DE DOCTORAT
Sesiunea I: 10 septembrie – 19 septembrie – înscrieri
Sesiunea II: 24 septembrie – înscrieri
Domenii: Management; Contabilitate; Istorie; Inginerie Electrică; Ingineria Materialelor; Inginerie Mecanică
Informaţii suplimentare puteţi afla accesând http://www.scoaladoctorala.valahia.ro/

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!