Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urmează încă o săptămână de grevă generală la Cromsteel SA Târgovişte!

Publicat

pe

Miting de protest, astăzi – 5 aprilie 2018, în faţa Societăţii Cromsteel SA Târgovişte. Peste 200 de angajaţi, aflaţi în grevă generală de mai bine de o săptămână, s-au adunat în faţa unităţii economice, pentru a-şi striga încă o dată durerea şi pentru a-şi cere drepturile. Până acum, reprezentanţii patronatului nu au răspuns favorabil revendicărilor sindicale decât parţial.

De la Bucureşti a venit special pentru a fi alături de greveşti Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa. Acesta le-a spus oamenilor că numai prin unitate, prin solidaritate, pot învinge, pot pune capăt acestei situaţii, îşi pot obţine drepturile solicitate.

„Sunteţi o forţă, dar, dacă nu veţi rămâne uniţi, veţi pierde. Dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate. Apreciez greva pe care aţi declanşat-o. Toată confederaţia este alături de voi”, a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele CNS Cartel Alfa a amintit oamenilor, din nou, despre efectul negativ pe care l-a avut transferul de taxe de la angajator la angajat.

„Minunatul transfer de taxe face ca astăzi să suferim şi mai mult pe veniturile nete. Dacă înainte, la 100 de lei brut oferit de angajator, plecam acasă cu 71 de lei, astăzi, la 100 de lei brut, plecăm acasă cu 57 de lei. Asta este una dintre marile dureri pe care angajatorii trebuie să le înţeleagă, că, de fapt, ei beneficiază de acest transfer de taxe, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt mai mici. Să înţeleagă că trebuie să ofere un salariu mai bun”, a punctat liderul Cartel Alfa.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia, ferm, hotărât, le-a spus muncitorilor că lupta continuă până când patronatul va răspunde la apelul sindicatului şi va accepta revendicările înaintate.

„În Cromsteel nu trebuie să mai fie un muncitor care să câştige sub 2.000 de lei într-o lună, într-un program normal de lucru de 170 de ore! Acesta a fost obiectivul nostru şi nu ni l-am atins. Dacă îl atingeam, nu eram aici, eram la muncă!

Ultima propunere a conducerii a fost de 245 de lei pentru toată lumea, dar, începând cu aprilie, cei care se vor angaja să fie angajaţi cu minimum la nivel naţional! Nu am fost de acord. Vizavi de sporul de vechime, nici nu vor să audă de aşa ceva. E o chestie despre care dânşii spun că este comunistă”, le-a vorbit Dragodănescu oamenilor.

Greva nu va înceta până când toate revendicările sindicatului nu vor fi acceptate. Se mai anunţă încă o săptămână de tensiune.

„Ne-am propus să avem acea bunăstare de 500 de lei în buzunarele voastre, ne-am propus să implementăm sporul de vechime, ne-am propus să avem o departajare a muncitorului calificat de muncitorul necalificat. Nu vor să audă despre toate acestea şi spun că sunt din Occident, din lumea civilizată, iar noi suntem comunişti”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu.

VIDEO 1

VIDEO 2

ACTUALITATE

„Crăciunul animalelor”, la Grădina Zoologică din Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pressone.ro)

Vin sărbătorile şi pentru necuvântătoare! Se întâmplă, de câţiva ani, la Grădina Zoologică din Ploieşti, unde se organizează „Crăciunul animalelor”. Vineri – 21 decembrie 2018, tigrii, leii, urşii, maimuţele şi ceilalţi „locatari” vor primi bunătăţi, frumos ambalate de către angajaţi.

Vizitatorii au acces gratuit, începând cu ora 09:00, şi pot participa la împărţirea cadourilor. La acţiune vor lua parte şi copiii din Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii” din Ploieşti.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!