Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urmează încă o săptămână de grevă generală la Cromsteel SA Târgovişte!

Publicat

pe

Miting de protest, astăzi – 5 aprilie 2018, în faţa Societăţii Cromsteel SA Târgovişte. Peste 200 de angajaţi, aflaţi în grevă generală de mai bine de o săptămână, s-au adunat în faţa unităţii economice, pentru a-şi striga încă o dată durerea şi pentru a-şi cere drepturile. Până acum, reprezentanţii patronatului nu au răspuns favorabil revendicărilor sindicale decât parţial.

De la Bucureşti a venit special pentru a fi alături de greveşti Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa. Acesta le-a spus oamenilor că numai prin unitate, prin solidaritate, pot învinge, pot pune capăt acestei situaţii, îşi pot obţine drepturile solicitate.

„Sunteţi o forţă, dar, dacă nu veţi rămâne uniţi, veţi pierde. Dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate. Apreciez greva pe care aţi declanşat-o. Toată confederaţia este alături de voi”, a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele CNS Cartel Alfa a amintit oamenilor, din nou, despre efectul negativ pe care l-a avut transferul de taxe de la angajator la angajat.

„Minunatul transfer de taxe face ca astăzi să suferim şi mai mult pe veniturile nete. Dacă înainte, la 100 de lei brut oferit de angajator, plecam acasă cu 71 de lei, astăzi, la 100 de lei brut, plecăm acasă cu 57 de lei. Asta este una dintre marile dureri pe care angajatorii trebuie să le înţeleagă, că, de fapt, ei beneficiază de acest transfer de taxe, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt mai mici. Să înţeleagă că trebuie să ofere un salariu mai bun”, a punctat liderul Cartel Alfa.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia, ferm, hotărât, le-a spus muncitorilor că lupta continuă până când patronatul va răspunde la apelul sindicatului şi va accepta revendicările înaintate.

„În Cromsteel nu trebuie să mai fie un muncitor care să câştige sub 2.000 de lei într-o lună, într-un program normal de lucru de 170 de ore! Acesta a fost obiectivul nostru şi nu ni l-am atins. Dacă îl atingeam, nu eram aici, eram la muncă!

Ultima propunere a conducerii a fost de 245 de lei pentru toată lumea, dar, începând cu aprilie, cei care se vor angaja să fie angajaţi cu minimum la nivel naţional! Nu am fost de acord. Vizavi de sporul de vechime, nici nu vor să audă de aşa ceva. E o chestie despre care dânşii spun că este comunistă”, le-a vorbit Dragodănescu oamenilor.

Greva nu va înceta până când toate revendicările sindicatului nu vor fi acceptate. Se mai anunţă încă o săptămână de tensiune.

„Ne-am propus să avem acea bunăstare de 500 de lei în buzunarele voastre, ne-am propus să implementăm sporul de vechime, ne-am propus să avem o departajare a muncitorului calificat de muncitorul necalificat. Nu vor să audă despre toate acestea şi spun că sunt din Occident, din lumea civilizată, iar noi suntem comunişti”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu.

VIDEO 1

VIDEO 2

ACTUALITATE

Liberala Adriana Săftoiu îl critică pe Orban pentru cheful de la Guvern

Publicat

pe

Adriana Săftoiu, membru PNL, îl taxează pe premierul Ludovic Orban pentru gafa impardonabilă de a petrece fără probleme în Palatul Victoria, fără să îi pese de normele pe care le tot promovează și fără să îi pese de popor. Mai mult, să ieși apoi și să spui că vei plăti amenda sună tot a a sfidare! Cel mai bun lucru era demisia.

„Îmi place scuza că toți suntem oameni. Suntem, cum nu, dar atunci când deții o funcție publică ai niște privilegii pe care „oamenii de rând” nu le au. Deci nu suntem egali. De la mașina care te asteaptă la scară până la benzina/motorina pe care nu o plătești. Omul de rând nu prea are aceste beneficii. De aceea, când ești într-o funcție publică și ai greșit, nu poți fi scuzat că și omul de rând face la fel. Trebuie să fii marcă a moralei și eticii ca să impui modelul de urmat. Apreciez însă gestul de a plăti amenda. E un bun început”, a scris liberala Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Liceul Voievodul Mircea Târgoviște face înscrieri la clasa de volei-baschet

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!