Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urmează încă o săptămână de grevă generală la Cromsteel SA Târgovişte!

Publicat

pe

Miting de protest, astăzi – 5 aprilie 2018, în faţa Societăţii Cromsteel SA Târgovişte. Peste 200 de angajaţi, aflaţi în grevă generală de mai bine de o săptămână, s-au adunat în faţa unităţii economice, pentru a-şi striga încă o dată durerea şi pentru a-şi cere drepturile. Până acum, reprezentanţii patronatului nu au răspuns favorabil revendicărilor sindicale decât parţial.

De la Bucureşti a venit special pentru a fi alături de greveşti Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa. Acesta le-a spus oamenilor că numai prin unitate, prin solidaritate, pot învinge, pot pune capăt acestei situaţii, îşi pot obţine drepturile solicitate.

„Sunteţi o forţă, dar, dacă nu veţi rămâne uniţi, veţi pierde. Dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate. Apreciez greva pe care aţi declanşat-o. Toată confederaţia este alături de voi”, a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele CNS Cartel Alfa a amintit oamenilor, din nou, despre efectul negativ pe care l-a avut transferul de taxe de la angajator la angajat.

„Minunatul transfer de taxe face ca astăzi să suferim şi mai mult pe veniturile nete. Dacă înainte, la 100 de lei brut oferit de angajator, plecam acasă cu 71 de lei, astăzi, la 100 de lei brut, plecăm acasă cu 57 de lei. Asta este una dintre marile dureri pe care angajatorii trebuie să le înţeleagă, că, de fapt, ei beneficiază de acest transfer de taxe, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt mai mici. Să înţeleagă că trebuie să ofere un salariu mai bun”, a punctat liderul Cartel Alfa.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia, ferm, hotărât, le-a spus muncitorilor că lupta continuă până când patronatul va răspunde la apelul sindicatului şi va accepta revendicările înaintate.

„În Cromsteel nu trebuie să mai fie un muncitor care să câştige sub 2.000 de lei într-o lună, într-un program normal de lucru de 170 de ore! Acesta a fost obiectivul nostru şi nu ni l-am atins. Dacă îl atingeam, nu eram aici, eram la muncă!

Ultima propunere a conducerii a fost de 245 de lei pentru toată lumea, dar, începând cu aprilie, cei care se vor angaja să fie angajaţi cu minimum la nivel naţional! Nu am fost de acord. Vizavi de sporul de vechime, nici nu vor să audă de aşa ceva. E o chestie despre care dânşii spun că este comunistă”, le-a vorbit Dragodănescu oamenilor.

Greva nu va înceta până când toate revendicările sindicatului nu vor fi acceptate. Se mai anunţă încă o săptămână de tensiune.

„Ne-am propus să avem acea bunăstare de 500 de lei în buzunarele voastre, ne-am propus să implementăm sporul de vechime, ne-am propus să avem o departajare a muncitorului calificat de muncitorul necalificat. Nu vor să audă despre toate acestea şi spun că sunt din Occident, din lumea civilizată, iar noi suntem comunişti”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu.

VIDEO 1

VIDEO 2

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Carabinierii din Republica Moldova învaţă de la jandarmii români!

Publicat

pe

O delegaţie a Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova s-a aflat, săptămâna a ceasta, într-o vizită de studiu şi documentare la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Col. Adrian Marinescu, locţiitorul comandantului CPPCJ Ochiuri, le-a prezentat oaspeţilor structura de învăţământ a centrului, axată pe o gamă largă de tipuri de stagii care îmbracă nevoile de pregătire ale personalului militar din Jandarmeria Română, dar şi din cadrul instituţiilor similare aparţinând altor state cu care instituţia noastra are acorduri de colaborare şi cooperare, precum şi activităţile desfăşurate în această perioadă în unitate.

Cu această ocazie, cadrele Batalionului 1 ale Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, aflate în stagiul de pregătire la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, au prezentat exerciţii demonstrative de restabilire a ordinii publice, precum şi tehnici de intervenţie profesională coordonate de instructorii centrului.

Delegaţia din Republica Moldova a fost condusă de colonel Sergiu Roşca – şef al Secţiei Administrare Personal a Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salarii de 18.000 de lei net lunar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, consideră că salariile din domeniul medical sunt deosebit de mulţumitoare, aşa cum nu au fost niciodată din 1990 încoace, ca în Occident. Mai spune Ţuţuianu că toate lamentările celor care invocă micşorări ale retribuţiilor sunt petarde, încercări de manipulare.

La conferinţa de presă organizată astăzi, senatorul Ţuţuianu a prezentat o listă cuprinzând cuantumul salariilor nete pe care le primesc medicii şi asistenţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Pentru a veni în întâmpinarea celor care nu cred în supermajorările salariale din domeniul sanitar, a realizat, împreună cu conducerea unităţii medicale, o analiză a veniturilor nete obţinute de cei 2.200 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti în lunile februarie şi martie 2018.

Rezultatele obţinute şi prezentate i-a lăsat muţi de uimire pe jurnalişti. De pildă, la asistenţii medicali, salariile nete au crescut de la 2.831 de lei în luna februarie la 3.853 de lei în martie. cât îi priveşte pe doctori, creşterile sunt colosale. Un medic primar Medicină Internă, în luna februarie, obţinea un venit net de 10.732 de lei, iar în martie a ajuns la 14.043 de lei. La secţiile Chirurgie şi Terapie Intensivă creşterile sunt şi mai tari. De la circa 10.000 de lei net în februarie, în martie unii medicii au primit 18.000 de lei!

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României, face apel la medici pentru a-şi face serios treaba, să nu condiţioneze actul medical, fiindcă nu au nicio justificare, ţinând cont de veniturile pe care le obţin. Le-a cerut, de asemenea, să manifeste empatie faţă de pacienţi. Comportamentul abuziv, dezinteresat, nu va mai fi tolerat!

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web