Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urmează încă o săptămână de grevă generală la Cromsteel SA Târgovişte!

Publicat

pe

Miting de protest, astăzi – 5 aprilie 2018, în faţa Societăţii Cromsteel SA Târgovişte. Peste 200 de angajaţi, aflaţi în grevă generală de mai bine de o săptămână, s-au adunat în faţa unităţii economice, pentru a-şi striga încă o dată durerea şi pentru a-şi cere drepturile. Până acum, reprezentanţii patronatului nu au răspuns favorabil revendicărilor sindicale decât parţial.

De la Bucureşti a venit special pentru a fi alături de greveşti Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa. Acesta le-a spus oamenilor că numai prin unitate, prin solidaritate, pot învinge, pot pune capăt acestei situaţii, îşi pot obţine drepturile solicitate.

„Sunteţi o forţă, dar, dacă nu veţi rămâne uniţi, veţi pierde. Dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate. Apreciez greva pe care aţi declanşat-o. Toată confederaţia este alături de voi”, a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele CNS Cartel Alfa a amintit oamenilor, din nou, despre efectul negativ pe care l-a avut transferul de taxe de la angajator la angajat.

„Minunatul transfer de taxe face ca astăzi să suferim şi mai mult pe veniturile nete. Dacă înainte, la 100 de lei brut oferit de angajator, plecam acasă cu 71 de lei, astăzi, la 100 de lei brut, plecăm acasă cu 57 de lei. Asta este una dintre marile dureri pe care angajatorii trebuie să le înţeleagă, că, de fapt, ei beneficiază de acest transfer de taxe, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt mai mici. Să înţeleagă că trebuie să ofere un salariu mai bun”, a punctat liderul Cartel Alfa.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia, ferm, hotărât, le-a spus muncitorilor că lupta continuă până când patronatul va răspunde la apelul sindicatului şi va accepta revendicările înaintate.

„În Cromsteel nu trebuie să mai fie un muncitor care să câştige sub 2.000 de lei într-o lună, într-un program normal de lucru de 170 de ore! Acesta a fost obiectivul nostru şi nu ni l-am atins. Dacă îl atingeam, nu eram aici, eram la muncă!

Ultima propunere a conducerii a fost de 245 de lei pentru toată lumea, dar, începând cu aprilie, cei care se vor angaja să fie angajaţi cu minimum la nivel naţional! Nu am fost de acord. Vizavi de sporul de vechime, nici nu vor să audă de aşa ceva. E o chestie despre care dânşii spun că este comunistă”, le-a vorbit Dragodănescu oamenilor.

Greva nu va înceta până când toate revendicările sindicatului nu vor fi acceptate. Se mai anunţă încă o săptămână de tensiune.

„Ne-am propus să avem acea bunăstare de 500 de lei în buzunarele voastre, ne-am propus să implementăm sporul de vechime, ne-am propus să avem o departajare a muncitorului calificat de muncitorul necalificat. Nu vor să audă despre toate acestea şi spun că sunt din Occident, din lumea civilizată, iar noi suntem comunişti”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu.

VIDEO 1

VIDEO 2

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!