Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

FOTO: Eroul necunoscut, cinstit la Târgovişte printr-o excepţională expoziţie!

Publicat

pe

Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Dâmboviţa ne-a obişnuit să organizeze manifestări culturale de excepţie, evenimente care au rolul de a ţine vie în conştiinţa cetăţenilor istoria neamului românesc, faptele de arme ale străbunilor noştri pentru unitate, pentru menţinerea ţării în graniţele ei fireşti.

Astăzi, sub acest imbold, la Cercul Militar din Târgovişte, în prezenţa unor invitaţi de marcă, a fost vernisată o expoziţie dedicată eroului necunoscut, celor care au căzut pe câmpurile de bătălie pentru neam şi ţară şi al căror nume nu au mai fost aflate niciodată. Au rămas simboluri nepieritoare ale sacrificiului suprem. Aceşti eroi sunt readuşi în memoria colectivă de către reprezentanţii Asociaţiei Cultul Eroilor Dâmboviţa.

Expoziţia deschisă astăzi cuprinde o suită de fotografii care au imortalizat de-a lungul timpului evenimente, manifestări religioase şi comemorări dedicate eroului necunoscut.

Amfitrionul excepţionalului moment a fost colonelul în rezervă Gheorghe Şerban, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Dâmboviţa. Acesta a dezvăluit celor prezenţi că, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, a solicitat conducerii Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I” să aducă în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti o expoziţie având ca principal personaj eroul necunoscut.

Colonelul Gheorghe Şerban a spus că şi judeţul Dâmboviţa a avut eroi, ostaşi care au căzut pentru patrie în Primul Război Mondial. Regimentul 22 Infanterie a luptat la Mărăşti, a făcut parte din dispozitivul de apărare a pasului Oituz. Au căzut aproape 2.000 de ostaşi pe fronturile din Dobrogea, Muntenia şi Moldova.

A vorbit cu mult har despre eroul necunoscut, făcând o incursiune în istoria acestei comemorări importante oficiate în cadru larg, la nivel naţional, cea care s-a documentat asiduu şi a creat această expoziţie – profesorul Valeria Bălescu, cercetător şi muzeograf la Muzeul Militar Naţional din Bucureşti.

La vernisajul expoziţiei dedicate eroului necunoscut au participat: vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Luciana Cristea, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, inspectorul şcolar Sorin Ion, inspectorul şcolar adjun ct Gabriela Istrate, reprezentanţi ai Armatei şi ai Jandarmeriei, elevi şi cadre didactice.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a promis că peste 2.000 de elevi de la instituţiile de învăţământ primar şi liceal din judeţ vor parcurge în următoarele zile inedita expoziţie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!