Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Medicii veterinari din Dâmboviţa, instruire practică privind depistarea tuberculozei!

Publicat

pe

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Dâmboviţa, precum şi cei de liberă practică din judeţ care execută testarea în teren, au participat, săptămâna aceasta, la o instruire practică cu tema „Metode de testare prin tuberculinare a bovinelor și caprinelor în vederea depistării tuberculozei”.

„Pentru menținerea statusului de exploatație oficial indemnă de tuberculoză – conform legislației în vigoare – la nivelul județului Dâmbovița a fost demarată acțiunea de testare prin tuberculinare a tuturor bovinelor, atât din exploatațiile nonprofesionale, cât și din exploatațiile comerciale, pentru supravegherea tuberculozei bovine. În paralel se execută și recoltari de probe de sânge pentru supravegherea Leucozei Enzootice Bovine si Brucelozei Bovine”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Dâmboviţa.

Tuberculoza este o zoonoză gravă, care se transmite de la animale la om și invers, produsă de germeni din genul Mycobacterium. Tuberculoza este larg răspândită și se întâlnește mai ales la taurine, păsări, suine, dar și la populațiile de animale sălbatice. La animale, tuberculoza produce pierderi economice prin scăderea productivității și capacității reproductive a animalelor bolnave, restricții de circulație pentru animalele bolnave și pentru produsele obținute de la acestea, pierderi prin măsurile de combatere și asanare a focarelor de boală etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Medalie de aur pentru un vin bio produs în România!

Publicat

pe

Management Domeniul Bogdan

România a câştigat medalia de aur la cel mai important concurs internaţional de vinuri biologice din lume – Millesime BIO 2018, cu „Roze Cabernet Sauvignon” 2017 al companiei Domeniul Bogdan, care deţine şi administrează 154 de hectare de teren în Dobrogea, în cunoscuta podgorie Murfatlar.

După o investiție însumată de peste 7 milioane de euro, începând din 2016, vinurile produse de Domeniul Bogdan au primit certificatul ”biologic”, conform normelor europene.

„Este prima noastră participare la competițiile internaționale de vinuri BIO din lume și am fost singurii producători români înscriși în astfel de competiții, astfel că medaliile obținute înseamnă enorm pentru noi ca echipă, ca brand, ca țară.

Domeniul Bogdan s-a născut din pasiune și din dorința de a bea un vin care să pună în valoare potențialul excepțional al terroir-ului dobrogean și care să redea României locul pe care îl merită pe harta vinurilor în lume”, a declarat Bogdan Mihalcea – fondatorul companiei.

În 2017, Domeniul Bogdan a produs peste 300.000 de litri de vinuri care au ajuns atât pe piața internă cât și la export, în Cehia, Norvegia şi Statele Unite ale Americii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gratuit, apă pentru irigarea a 5.500 ha de terenuri agricole din judeţul Argeş!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: libertatea.ro)

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Filiala Teritorială Argeş-Dâmboviţa, a umplut cu apă, luni – 4 iunie 2018, canalele de aducţiune, pentru a asigura nivelul de apă necesar irigării culturilor agricole. Suprafaţa estimată a fi acoperită este de aproximativ 5.500 hectare.

Deocamdată, ANIF Argeş-Dâmboviţa are încheiate contracte pentru 2.000 hectare, astfel că va întreprinde o campanie de informare pentru a beneficia cât mai mulţi fermieri de programul apă gratuită până la punctele de preluare din canalele de aducţiune, de unde poate fi preluată pentru irigaţii cu ajutorul motopompelor.

În acest sens, ANIF a executat lucrări de întreținere și reparații, respectiv: decolmatare, distrus vegetație ierboasă și lemnoasă și reparații construcții hidrotehnice pe toată lungimea canalelor de aducțiune.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!