Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Medicii pot aduna salarii şi de la stat, şi de la privat! Tu, pacient, ce crezi?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.europafm.ro)

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a făcut o declaraţie surprinzătoare, în timpul vizitei în judeţul Dâmboviţa. Demnitarul PSD consideră că, nici acum când salariile mediciilor au ajuns la 3-4 mii de euro lunar, nu se poate vorbi de obligarea acestora de a alege între sistemul medical de stat şi cel privat. Adică, doctorii pot presta liniştiţi în două locuri!

A motivat Sorina Pintea prin faptul că sistemul medical public nu poate încă să ofere toate serviciile de care pacienţii au nevoie. A mai spus ministra Sănătăţii că salarile medicilor nu au fost mărite pentru a-i obliga să aleagă între privat şi stat, ci pentru a nu mai pleca din ţară, iar cei stabiliţi deja în Occident să se întoarcă acasă. Adică, în traducere liberă, chestia asta care costă bugetul de stat enorm nu ar avea treabă cu serviciile oferite în spitale.

Nici despre eliminarea şpăgii din sectorul sanitar nu a dat Sorina Pintea un răspuns clar, elocvent. S-a mulţumit să afirme că „noi, toţi, trebuie să ne propunem şi cred că fiecare poate să facă lucrul acesta”.

De precizat că secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat în nenumăraste rânduri că, după majorările salariale colosale, medicii ar trebui să aleagă între spitalele de stat şi clinicile private. Tu, pacient, ce crezi?

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    mai 1, 2018 at 9:33 am

    sa presteze si la dumnezeu,dar cand ajunngem in spital sa nu ne mai….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un pasionat de speologie a descoperit intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, detonată de Securitate

Publicat

pe

Foto: Constantin Stan
Foto: Constantin Stan

Un bărbat din Brașov, Constantin Stan, pasionat de natură, de speologie, pensionar militar, s-a angajat într-o misiune dificilă, dar extrem de captivantă. Aceea de a decoperta intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, săpat pe sub muntele Paduchiosu până la Sinaia.

Inimosul brașovean a reușit să găsească gura tunelului astupată în anii 80 de Securitate. Tunelul urma să unească feroviar Valea Ialomiței cu Valea Prahovei. Conducerea Căilor Ferate Române a decis, în 1913, să lege Bucureștiul de Sinaia, prin Titu-Târgoviște-Pietroșita. Lucrările i-au fost încredințate renumitului inginer Julius Berger, iar tunelul urma să aibă o lungime de 5.818 metri. Investiția a fost părăsită în perioada Primului Război Mondial și reluată în 1938. Ulterior, trupele germane de ocupație au preluat șantierul de la tunelul Izvor, fiind interesate să îl execute total. Se pare că nemții au lucrat cel mai mult la acest tunel. Evident, finalul războiul a prins tunelul Izvor neterminat.

Foto: Constantin Stan

Foto: Constantin Stan

În 1985, gura de intrare de la Cărpiniș, Moroeni, a fost blocată, spun oamenii locului, la ordinul Elenei Ceaușescu. Se vorbea atunci că ceva a speriat-o îngrozitor, de a trimis Securitatea pentru a detona intrarea. Acum, brașoveanul Constantin Stan dorește să redeschidă acest tunel. Primii pași au fost deja făcuți. Intrarea de la Cărpiniș – Moroeni a fost descoperită. Constantin Stan vrea să meargă mai departe. Se pare că în tunel, în partea dinspre Dâmbovița, există o locomotivă abandonată, un prototip de o imensă valoare. Vom reveni cu un amplu material despre demersurile întreprinse de Constantin Stan pe lângă autorități.

Citește în continuare

ACTUALITATE

112 persoane infectate cu noul coronavirus într-o biserică din Germania

Publicat

pe

Dacă la noi fețele bisericești doresc să fie reluate cât mai repede slujbele religioase la care să participe mulțime de credincioși, în Germania, autoritățile sunt decise să nu permită astfel de întruniri.

Asta se întâmplă după ce, la Frankfurt, 112 persoane s-au infectat cu COVID-19 în timpul unei slujbe desfășurată într-o biserică baptistă. Nu mai punem la socoteală numărul contacților care, deocamdată, depășește 150 de persoane.

Reprezentanții comunității religioase din Frankfurt au anunțat că au fost respectate toate măsurile de igienă și de distanțare fizică, însă, în final, au admis că au existat unele deficiențe în respectarea normelor impuse.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!