Connect with us

ACTUALITATE

Medicii pot aduna salarii şi de la stat, şi de la privat! Tu, pacient, ce crezi?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.europafm.ro)

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a făcut o declaraţie surprinzătoare, în timpul vizitei în judeţul Dâmboviţa. Demnitarul PSD consideră că, nici acum când salariile mediciilor au ajuns la 3-4 mii de euro lunar, nu se poate vorbi de obligarea acestora de a alege între sistemul medical de stat şi cel privat. Adică, doctorii pot presta liniştiţi în două locuri!

A motivat Sorina Pintea prin faptul că sistemul medical public nu poate încă să ofere toate serviciile de care pacienţii au nevoie. A mai spus ministra Sănătăţii că salarile medicilor nu au fost mărite pentru a-i obliga să aleagă între privat şi stat, ci pentru a nu mai pleca din ţară, iar cei stabiliţi deja în Occident să se întoarcă acasă. Adică, în traducere liberă, chestia asta care costă bugetul de stat enorm nu ar avea treabă cu serviciile oferite în spitale.

Nici despre eliminarea şpăgii din sectorul sanitar nu a dat Sorina Pintea un răspuns clar, elocvent. S-a mulţumit să afirme că „noi, toţi, trebuie să ne propunem şi cred că fiecare poate să facă lucrul acesta”.

De precizat că secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat în nenumăraste rânduri că, după majorările salariale colosale, medicii ar trebui să aleagă între spitalele de stat şi clinicile private. Tu, pacient, ce crezi?

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. tass

    1 mai 2018 at 9:33

    sa presteze si la dumnezeu,dar cand ajunngem in spital sa nu ne mai….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite