Connect with us

ACTUALITATE

Numele militarilor români răniţi în atentatul din Afganistan

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.brasil247.com

Opt militari români au fost răniţi, în această dimineaţă, în Afganistan, în urma unui unui atentat cu maşină capcană. Militarii, membri ai Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, se aflau într-o misiune de patrulare în zona de responsabilitate. În urma exploziei, şi-au pierdut viaţa 11 copii.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis un comunicat prin care informează opinia publică că militarii românii au primit îngrijiri la faţa locului, apoi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Kandahar. În momentul de faţă, sunt în afara oricărui pericol.

Cei opt militari români răniţi sunt:
– plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan),
– plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a Ganță Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan),
– caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liceul Nucet a trecut la cursuri online

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a adoptat, ieri – 17 ianuarie 2022, suspendarea cursurilor cu prezență fizică și desfășurarea acestora online pentru Liceul Tehnologic Nucet.

Măsura se aplică pentru o perioadă de 10 zile, pentru întreaga unitatea de învățământ, până la data de 26.01.2022, inclusiv.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concedieri colective la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor

Publicat

pe

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Regiei Naționale a Pădurilor urmează să concedieze 415 salariați din sectorul silvic. Este vorba despre 223 muncitori, majoritatea direct productivi, și despre 192 de persoane din rândul angajaților TESA, din care 144 personal silvic.

Hotărârea Consiliului de Administrație privind gradarea unităților și subunităților Romsilva a fost contestată în instanță încă din luna noiembrie 2021, în acest moment fiind două procese pe rol. De asemenea, sindicatele au protestat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, solicitând stoparea procedurii de concediere. Totodată, i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să intervină.

„Cu toate acestea, se pare că nimănui nu-i pasă de soarta celor 415 salariați care vor fi concediați acum, în plină iarnă.

Din perspectiva sindicală, această concediere este total ilegală, imorală și inoportună, deoarece Romsilva a obținut în anul 2021 rezultate financiare remarcabile cu actuala structură de personal, înregistrând un profit mai mare decât cel estimat, aprobat prin Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021, iar indicatorii tehnico-economici au fost realizați în totalitate.

Considerăm că această concediere este o mare nedreptate la adresa angajaților din activitatea de administrare a pădurilor, în condițiile în care România va ”importa” în anul 2022,  un număr de 100.000 de lucrători din Asia, iar Romsilva, regie națională de interes strategic, concediază, în cursul acestui an, 415 salariați români, care vor fi nevoiți să ia calea pribegiei,  în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în afara țării.

Federația Sindicatelor Silva va continua demersurile în justiție, în încercarea de a stopa această concediere colectivă și de a salva cât mai multe locuri de muncă de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, se precizează într-un comunicat remis de Federația Sindicatelor din Silvicultură „Silva”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT