Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Asistentă de pe ambulanţă, bătută de un pacient aflat sub influenţa alcoolului!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Libertatea.ro)

O asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa a fost bătută de un pacient căruia îi acorda îngrijiri medicale. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit-o atât de puternic cu picioarele, încât femeia de 37 de ani a fost transportată la spital.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, întrucât asistenta se afla în timpul serviciului.

ACTUALITATE

Guvernul Orban trebuie să renunțe la cinism și să pună în aplicare Legea Alocațiilor

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Claudia Gilia consideră că premierul liberal Ludovic Orban trebuie să respecte legea și să pună de urgență în aplicare dispozițiile privitoare la creșterea alocațiilor copiilor. Parlamentara social-democrată are o mulțime de argumente de natură constituțională, juridică și socială, care ar trebui să-l determine pe Ludovic Orban să renunțe la această poziție și să pună în aplicare Legea Alocațiilor.

„Cu cinismul bine cunoscut, cu aroganța-i caracteristică, dar și cu nepăsarea crasă față de cele 3,6 milioane de copii ai României, Guvernul liberal a atacat în luna iunie la Curtea Constituțională Legea prin care PSD respingea Ordonanța de prorogare a creșterii alocațiilor copiilor. Curtea Constituțională a dat o palmă usturătoare Guvernului Liberal și, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate.

Legea ar fi trebuit să intre în vigoare din luna ianuarie a acestui an, dar Guvernul Orban a amânat aplicarea ei prin ordonanță de urgență până în luna august, fapt care a afectat direct milioane de români. Vă reamintesc că parlamentarii PNL au refuzat să voteze această lege.

Pentru orice familie care are unul sau mai mulți copii, sau chiar pentru tinerele familii care se gândesc să aibă un copil, creșterea alocației este un lucru extrem de benefic.

Argumentele pentru aplicarea legii sunt multiple și cu siguranță ar trebui să fie cunoscute și de guvernanți.

În plus față de considerentele constituționale, legale și pragmatice, datele prezentate în Raportul Organizației ”Salvați copiii”, la finele anului 2019 sunt îngrijorătoare pentru România:

– aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în deprivare materială severă – cea mai ridicată rată din UE – și peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie;

– peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar statistica îi include doar pe copiii care trăiesc în mediul rural. Nu există studii similare privind copiii din mediul urban.
– cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați. Pentru familiile compuse din 2 adulți și 3 sau mai mulți copii, riscul de a trăi sub pragul de sărăcie era de 61,9%;

– există un clivaj cronic între urban și rural în ceea ce privește drepturi de bază, precum dreptul la sănătate, la educație etc.;

– abandonul școlar în învățământul primar și gimnazial era de 1,7%. Costurile de școlarizare fiind principalul motiv de abandon școlar în comunitățile defavorizate.

Tuturor acestor situații, guvernarea liberal le răspunde prin refuzul de a dubla alocația de stat. PSD nu poate fi de acord cu acest lucru. Așteptăm cât mai repede promulgarea legii de către Președinte și aplicarea ei de la 1 august 2020. În caz contrar, Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură în luna august, pentru că o guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România”, a declarat Claudia Gilia.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa ia poziţie. Conducerea Spitalului Judeţean a fost acuzată pe nedrept!

Publicat

pe

Astăzi – 16 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cum era şi firesc, a sărit, bărbăteşte, cu forţa argumentului, bazat pe date concludente, în apărarea conducerii manageriale a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte și a cadrelor medicale din această unitate, care au fost bulversate, afectate din cauza atacului tip somaţie pe care l-a lansat PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, probabil neinformat suficient de cei care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru şi, aşa l-au pus, cu siguranţă, pe o pista greşită.

Alexandru Oprea nu neagă faptul că în judeţul Dâmboviţa situaţia este alarmantă, numărul de cazuri de coronavirus crescând îngrijorător. Dar acest lucru nu se întâmplă din vina Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau a autorităţilor publice locale care, spune Oprea, au făcut tot ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru a combate această pandemie.

„Chiar și în această situație dificilă, în loc să ne susținem reciproc, observ că unii lideri politici preferă să găsească vinovați și nu să fie alături de oamenii implicați direct în această luptă, de personalul medical care rezistă în fața presiunii și oboselii doar pentru a ajuta oamenii să treacă cât mai bine de lupta cu acest virus. Nu contează că abia apucă să își mai vadă familia, nu contează că și ei simt teamă, nu contează că sunt epuizați, nu contează că nu sunt suficienți pentru a face față numărului mare de pacienți, nu contează că viața lor s-a schimbat total în ultimele luni și nu se știe pentru cât timp de acum înainte. Dar se pare că eforturile lor nu mai contează pentru unii, care preferă să vorbească în schimb despre management defectuos, rea intenție sau indolență crasă vizavi de SJUT”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Şeful administraţiei judeţene a spus că nu vrea să apere pe nimeni, că nu caută justificări, dar trebuie să expună anumite fapte, lucruri, evenimente, într-un mod clar, concis şi respectând adevărul.

„Nu este posibil ca atunci când avem nevoie mai mult decât oricând de susținere și înțelegere, să vină cineva de la Câmpina și să spună că în județul Dâmbovița virusul se răspândește masiv din cauza procedurilor medicale privind testarea persoanelor. Virusul se răspândește din cu totul alte motive și o știm cu toții. Din respect pentru personalul medical, lucrurile trebuie clarificate.

Este adevărat că SJUT nu a reușit să achiziționeze, până în acest moment, aparatul PCR cu circuit închis, dar cred că, în nici un caz, nu poate fi acuzat de rea intenție, neglijență sau lucruri similare. Prima procedură de achiziție a fost demarată încă de la începutul pandemiei, din luna martie. Povestea birocrației greoaie aferentă procedurilor de achiziție publică o cunoaștem, din nou, cu toții, iar pentru acest lucru nu e vinovat SJUT. Mai mult, din motive care nu au ținut de voința SJUT, ci de operatorul care s-a angajat să livreze acest aparat, procedurile, care au fost două, au trebuit anulate.

Nu cred că se poate pune problema că a fost rea intenție atunci când ți se spune, din partea operatorului, la finalul procedurii, care durează ceva timp, că nu își poate respecta angajamentul și nu îți poate livra aparatul la termenul stabilit. Și atunci, te vezi în situația de a fi nevoit să reiei o nouă procedură, adică alte săptămâni bune pierdute, doar pentru că operatorul care a câștigat procedura s-a dovedit a fi neserios, în ciuda tuturor garanțiilor oferite anterior.

În orice situație, chiar și în cele de criză, legea trebuie respectată. Nu cred că există cineva care să își dorească mai mult decât personalul medical din cadrul SJUT să beneficieze de un aparat de testare PCR de ultimă generație, care să le ofere o protecție mai mare în timpul procedurii de testare și pentru acest lucru cred că SJUT nu poate fi acuzat de rea intenție sau neglijență.

Nu știe nimeni ce efort implică testarea persoanelor, câtă atenție și cât timp este necesar pentru a te echipa corespunzător pentru acest proces și pentru a te dezechipa, în siguranță, după.

SJUT dispune de un aparat de testare PCR și a comandat câteva mii de teste necesare testării persoanelor suspecte. Numărul de teste realizate, până în prezent, pe acest aparat a fost de 790, testele fiind făcute pe cheltuiala proprie a SJUT și nu pe bani proveniți din programe guvernamentale.

Este adevărat că acest aparat nu are aceeași capacitate performantă de testare ca a aparatului pe care SJUT dorește să îl achiziționeze, dar este funcțional și este folosit intens de către personalul medical până la finalizarea procedurii de achiziție a celui nou.

Nu cred că este corect să vorbim de rea intenție sau indolență crasă nici în situația în care SJUT a făcut două solicitări către Ministerul Sănătății pentru a aduce noi medici în secția de Terapia Intensivă a SJUT, care să se ocupe de pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Situația este apăsătoare pentru acești oameni, pentru că și ei sunt oameni și puțini cunosc faptul că medicii nu pot fi detașați de pe alte secții și că ai nevoie de specialiști pe ATI pentru a se ocupa de bolnavii de COVID-19 de la Terapie Intensivă, iar acești medici nu sunt deloc mulți. Dimpotrivă, există un deficit la nivel de țară.

Din nou, nu este corect să vorbim de rea intenție și indolență crasă din partea SJUT atunci când spunem că infecția se răspândește masiv în județul Dâmbovița din cauza procedurilor medicale privind testarea persoanelor. Despre cauze, câteva considerații: lipsa respectării măsurilor de igienă și protecție dispuse de autorități; 30% dintre oamenii care reprezintă forța de muncă din județul Dâmbovița se deplasează zilnic spre București pentru a ajunge la locurile de muncă, iar multe dintre focarele înregistrate în județ au fost declanșate de persoane care au luat contact cu alte zone decât județul Dâmbovița; județul Dâmbovița înregistrează un număr foarte mare al persoanelor care au muncit în alte state europene unde s-au înregistrat focare (ex. Germania – aproximativ 17.000) și care s-au reîntors acasă; lipsa unei legislații care să reglementeze procesul de tratare a pacienților pozitivi, dar asimptomatici a produs în județul Dâmbovița o situație extrem de dificilă – 111 pacienți din cadrul SJUT, confirmați pozitiv, au solicitat externarea sau au refuzat internarea. Și nu există nicio formă de control asupra lor.

Prin urmare, nu cred că este corect să dăm vina pe SJUT pentru creșterea numărului de cazuri pozitive din județ, în condițiile în care sunt mulți factori externi care favorizează această creștere, așa cum v-am prezentat anterior.

Și, mai important decât orice, din respect pentru personalul medical care tratează pacienții cu COVID-19 din cadrul SJUT, cred că atitudinea noastră ar trebui să fie alta. Dar, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi dacă alegem să fim oameni sau nu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!