Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Insistenţele Primăriei Pucioasa din ultimii 2 ani au dat roade. Se asfaltează DN71!

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a anunţat, cu uşurare, că, după luni de aşteptare şi stres, se pune capăt calvarului de pe DN 71 Bucureşti-Sinaia, în zona de intrare în Pucioasa, unde traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza unor lucrări la reţeaua de canalizare.

A mărturisit edilul de la Pucioasa că, după 2 ani de discuţii, procese şi contestaţii, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii vor utiliza garanţia de bună execuţie depusă de constructor pentru a reface carosabilul pe DN 71, respectiv un sector de 240 de metri, afectat de lucrarea de intervenţie între căminele 222 bis şi 227 bis. Procedura de achiziţie de lucrări a fost deja finalizată.

„Cred că vom reuşi să închidem, odată pentru totdeauna, discuţiile despre acest proiect început în anul 2005. Mai mult decât atât, o altă veste bună vine de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri care ne-a informat că, odată cu aducerea drumului afectat de lucrările de canalizare la starea iniţială, vor veni cu un covor asfaltic pe 1,8 km rămaşi neasfaltaţi, de la intrarea în Pucioasa până în zona Cartierului Filatură”, a precizat Constantin Ana.

Şi fiindcă tot vorbim despre infrastructura rutieră, edilul de la Pucioasa intenţionează să reabiliteze trotuarele din zona centrală a oraşului-staţiune, care arată deplorabil în momentul de faţă, nefăcând cinste urbei. Pentru realizarea acestui deziderat, primarul Constantin Ana a adus la masa discuţiilor reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe cei ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri şi proiectantul, pentru a găsi cea mai bună soluţie.

„Zona de trotuare pe care o avem în vedere pentru modernizare este cea mai circulată, vizată de turiştii care ajung la Pucioasa. Dorim să schimbăm radical faţa oraşului”, spune primarul de la Pucioasa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    mai 4, 2018 at 10:54 am

    este diferenta intre fosta si actuala conducere a primariei.cea veche era in confict cu toata lumea din oras.bravo domnule ana.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru modernizarea transportului public și în zona limitrofă municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, astăzi – 16 mai 2022, în parteneriat cu administrația publică locală a comunei Șotânga un proiect care vizează modernizarea transportului public în zona periurbană a municipiului care cuprinde, spune edilul Daniel Cristian Stan, 25 de localități.

În cadrul acestei prime etape, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice de capacitate mare și vor fi construite 21 de stații de încărcare lentă la autobază și 7 stații de încărcare rapidă pe traseu. De asemenea, se vor executa și mai multe lucrări conexe.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că transportul public local din Târgoviște este în plin proces de modernizare, iar proiectul depus astăzi în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile răspunde solicitărilor venite de la cetățeni, care își doresc autovehicule moderne și ecologice și pe traseele din afara municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șase străzi din municipiul Moreni vor fi modernizate prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Moreni continuă procesul de modernizare a infrastructurii rutiere. La inițiativa edilului Constantin Dinu, consilierii locali au aprobat asocierea municipiului Moreni cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală(PJDL), pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare infrastructură rutieră”.

„Practic, în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și modernizate șase străzi din municipiul Moreni respectiv strada Independenței, tronson 137 – 167A, Independenței cu tronsonul 136 – 178A. Vor mai intra în lucru străzile Dorobanți, Nicolae Iorga și Crângului. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și valoarea investiției publice: 5.672.292,35 lei”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT