Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Anomalii ale legii! Aviz DSP şi DSVSA pentru cumpărarea unui… buldoexcavator!

Publicat

pe

Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Dâmboviţa, a cerut public, în nenumărate rânduri, simplificarea Legii achiziţiilor publice şi reducerea birocraţiei în acest domeniu până aproape de zero.

Edilul spune că o serie de proiecte cu finanţare guvernamentală sau europeană sunt întârziate din cauza aparatului funcţionăresc care găseşte în permanenţă motivaţii de a ţine lucrurile pe loc, solicitându-se, la un interval de timp, câte un aviz, câte o aprobare… Sunt proiecte care se întorc pentru a fi refăcute fiindcă lipseşte un punct, o virgulă.

Dorinel Soare a participat, cu puţin timp în urmă, la o întâlnire la nivel înalt, în cadrul căreia s-a discutat despre modificările care trebuie aduse Legii achiziţiilor publice. Mărturiseşte primarul de la Niculeşti că unii decidenţi doreau schimbarea actului normativ, dar erau destui oameni din structurile inferioare ale unor instituţii care s-au opus, motivând că este în regulă ce se întâmplă acum.

Preşedintele ACoR Dâmboviţa a venit cu exemple de „minuni” de care se împiedică primarii când doresc să implementeze un proiect. Dacă vrei să achiziţionezi un buldoexcavator sau doreşti să asfaltezi un drum, ai nevoie de avize de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor! Se merge la instituţia respectivă după documentul solicitat în care se precizează că proiectul nu este supus avizării de către instituţie publică nominalizată.

„S-a ajuns până acolo încât mie, ca primar, mi se solicită cazier judiciar fiindcă sunt responsabil de proiect. Păi, dacă aveam cazier judiciar, nu mai eram primar”, mărturiseşte Dorinel Soare.

Concluzia multor edili ar fi că se cam bate pasul pe loc, în ceea ce priveşte modoficarea în bine a Legii achiziţiilor publice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect finalizat. Grădinița cu program prelungit nr. 4 Moreni își deschide porțile în 7 octombrie

Publicat

pe

Foto arhivă

Primăria Moreni va inaugura, vineri – 7 octombrie 2022, începând cu ora 10:00, Grădinița cu program prelungit nr. 4, la finalul unor ample lucrări de reabilitare, extindere, modernizare și dotare. Proiectul a fost implementat cu fonduri europene nerambursabile.

Unitatea de învățământ dispune acum se 11 săli de clasă, o sală de mese și o sală multifuncțională. Vorbim despre cea mai mare grădiniță din municipiul Moreni, singura cu program prelungit. Aici învață aproape 300 de copii.

„Acordăm o atenție deosebită sistemului de învățământ. În acest moment, avem în desfășurare proiecte care însumează peste 9 milioane de euro, fonduri atrase, europene și guvernamentale”, ne-a declarat primarul Constantin Dinu, care îi invită, și pe această cale, pe locuitorii municipiului Moreni să participe la deschiderea festivă de vineri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte pentru modernizarea totală a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște

Publicat

pe

Anul viitor, după cum a promis primarul Cristian Daniel Stan, se va intra în ultima etapă de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște. Astăzi – 4 octombrie 2022, edilul s-a aflat, împreună cu viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și cu administratorul public Gabriel Boriga, în zona străzii locotenent Stancu Ion, unde s-au derulat ample lucrări de modernizare a trotuarelor, căilor de rulare și au fost schimbate bordurile. Este ultima stradă care se reabilitează în cadrul unui proiect cu finanțare europeană ce a vizat execuția de lucrări pe strada Gării, Bulevardul Mircea cel Bătrân și Bulevardul Regele Carol I. Se mai lucrează acum la pasajul rutier din zona Pavcom.

„Urmează ca, cel târziu în primăvară, să debuteze un alt proiect, și mai amplu, de reabilitare a infrastructurii rutiere a municipiului Târgoviște. Este vorba de investiții care se vor derula pe Programul Național „Anghel Saligny”. Proiectul are o valoare de 42 de milioane de lei și vizează nu mai puțin de 200 de mii de mp de străzi și trotuare din Târgoviște.

Este cel mai amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii din municipiu. Ca și străzi care vor intra în lucrări aș menționa: Bulevardul Libertății, Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Boerescu Zaharia, Virgil Drăghiceanu, 9 Mai, dar și străzi din microraionele 4 și 5, străzile Maior Brezișeanu, Pârvan Popescu, Ana Ipatescu, Mihai Eminescu. În total, avem 17 străzi care urmează să fie reabilitate pe acest proiect”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște va reabilita și moderniza și Calea București.

„S-a finalizat proiectarea, vom scoate la licitație publică și, undeva în primăvară, vor începe lucrările și acolo”.

A mai menționat edilul faptul că au fost demarate lucrări și în Cartierul Prepeleac. Aici, se execută extinderea rețelei de gaze naturale, pe de-o parte, și se reabilitează și asfaltează toate străzile din cartier.

„Mai avem încă un proiect de pus în practică. Ne ocupăm de pregătirea documentației în acest moment. Este un proiect care vizează modernizarea a încă 14 străzi. Și cu acesta, cam închidem capitolul de modernizare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște”, a mai adăugat primarul Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats