Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Anomalii ale legii! Aviz DSP şi DSVSA pentru cumpărarea unui… buldoexcavator!

Publicat

pe

Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Dâmboviţa, a cerut public, în nenumărate rânduri, simplificarea Legii achiziţiilor publice şi reducerea birocraţiei în acest domeniu până aproape de zero.

Edilul spune că o serie de proiecte cu finanţare guvernamentală sau europeană sunt întârziate din cauza aparatului funcţionăresc care găseşte în permanenţă motivaţii de a ţine lucrurile pe loc, solicitându-se, la un interval de timp, câte un aviz, câte o aprobare… Sunt proiecte care se întorc pentru a fi refăcute fiindcă lipseşte un punct, o virgulă.

Dorinel Soare a participat, cu puţin timp în urmă, la o întâlnire la nivel înalt, în cadrul căreia s-a discutat despre modificările care trebuie aduse Legii achiziţiilor publice. Mărturiseşte primarul de la Niculeşti că unii decidenţi doreau schimbarea actului normativ, dar erau destui oameni din structurile inferioare ale unor instituţii care s-au opus, motivând că este în regulă ce se întâmplă acum.

Preşedintele ACoR Dâmboviţa a venit cu exemple de „minuni” de care se împiedică primarii când doresc să implementeze un proiect. Dacă vrei să achiziţionezi un buldoexcavator sau doreşti să asfaltezi un drum, ai nevoie de avize de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor! Se merge la instituţia respectivă după documentul solicitat în care se precizează că proiectul nu este supus avizării de către instituţie publică nominalizată.

„S-a ajuns până acolo încât mie, ca primar, mi se solicită cazier judiciar fiindcă sunt responsabil de proiect. Păi, dacă aveam cazier judiciar, nu mai eram primar”, mărturiseşte Dorinel Soare.

Concluzia multor edili ar fi că se cam bate pasul pe loc, în ceea ce priveşte modoficarea în bine a Legii achiziţiilor publice.

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de 43 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Târgoviște, prin programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, pe noul program de finanțare „Anghel Saligny”, proiecte în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din municipiu. În total, aproape 40 de căi rutiere pe care nu s-a mai intervenit până acum – spune edilul Daniel Cristian Stan.

„Este vorba despre străzi asfaltate și despre străzi care nu au fost niciodată asfaltate. Ca și artere principale, amintesc Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății, străzile din Micro IX, IV, III. Este un complex de proiecte foarte ambițios. Sperăm să reușim să semnăm contractul de finanțare prin Anghel Saligny cât mai curând”.

A mai precizat primarul Daniel Cristian Stan că anul 2022 promite a fi cel puțin la fel de bun ca 2021 din punctul de vedere al investițiilor.

„Mă gândesc, spre exemplu, la finalizarea celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște – proiectul de modernizare a transportului public în comun. În afara celor 40 de autobuze pe care le avem acum în Târgoviște, construim noua autogară, construim trei stații de capăt la intrările în oraș, modernizăm mai multe străzi importante – Bulevardele Regele Carol și Independenței, strada Lt. Stancu Ion, finalizăm lucrările pe strada Gării și cele de la pasajul de lângă Pavcom, înlocuim stațiile de călători de traseu și implementam sistemul de management al traficului și cel de e-ticketing.

În afara acestui proiect, mai discutăm de finalizarea parcului de lângă Complexul Turistic de Natație, parc pe 5 hectare. De asemenea, discutăm de o nouă bază sportivă lângă Complexul Turistic de Natație, care va fi finanțată prin CNI, discutăm și de proiecte importante pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională.

De asemenea, nu vreau să omit stadionul Eugen Popescu. Este o investiție așteptată de foarte mulți dâmbovițeni. Lucrările sunt și acolo pe drumul cel bun și sper să reușim să prindem un meci, două din actualul sezon pe Eugen Popescu”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT