Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Anomalii ale legii! Aviz DSP şi DSVSA pentru cumpărarea unui… buldoexcavator!

Publicat

pe

Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Dâmboviţa, a cerut public, în nenumărate rânduri, simplificarea Legii achiziţiilor publice şi reducerea birocraţiei în acest domeniu până aproape de zero.

Edilul spune că o serie de proiecte cu finanţare guvernamentală sau europeană sunt întârziate din cauza aparatului funcţionăresc care găseşte în permanenţă motivaţii de a ţine lucrurile pe loc, solicitându-se, la un interval de timp, câte un aviz, câte o aprobare… Sunt proiecte care se întorc pentru a fi refăcute fiindcă lipseşte un punct, o virgulă.

Dorinel Soare a participat, cu puţin timp în urmă, la o întâlnire la nivel înalt, în cadrul căreia s-a discutat despre modificările care trebuie aduse Legii achiziţiilor publice. Mărturiseşte primarul de la Niculeşti că unii decidenţi doreau schimbarea actului normativ, dar erau destui oameni din structurile inferioare ale unor instituţii care s-au opus, motivând că este în regulă ce se întâmplă acum.

Preşedintele ACoR Dâmboviţa a venit cu exemple de „minuni” de care se împiedică primarii când doresc să implementeze un proiect. Dacă vrei să achiziţionezi un buldoexcavator sau doreşti să asfaltezi un drum, ai nevoie de avize de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor! Se merge la instituţia respectivă după documentul solicitat în care se precizează că proiectul nu este supus avizării de către instituţie publică nominalizată.

„S-a ajuns până acolo încât mie, ca primar, mi se solicită cazier judiciar fiindcă sunt responsabil de proiect. Păi, dacă aveam cazier judiciar, nu mai eram primar”, mărturiseşte Dorinel Soare.

Concluzia multor edili ar fi că se cam bate pasul pe loc, în ceea ce priveşte modoficarea în bine a Legii achiziţiilor publice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT