Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DAEA: Eu nu sunt căutător de greşeli, ci de soluţii!

Publicat

pe

Întâlnirea ministrului Petre Daea cu primarii Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Giurgiu şi cu specialiştii în agricultură nu a fost de lungă durată. Zece minute! Atât a ţinut.

După un discurs fulger, axat, în special, pe modul său de lucru şi de rezolvare a problemelor solicitanţilor, ministrul a pornit spre Bucureşti, unde trebuia să participe la şedinţa de guvern. A promis că revine apoi în Dâmboviţa şi a ajuns la întâlnirea programată la Titu pentru ora 16:30.

„Eu nu sunt căutător de greşeli, ci de soluţii! Am venit astăzi aici pentru a vă asculta, rămâne secretarul de stat şi directorul de la AFIR să preia tot ce este posibil. Sunt două teme ale zilei şi ale viitorului.

Tema zilei o abordăm pragmatic, o abordăm prioritar pentru a lua toţi banii de la Uniunea Europeană. Da toţi! Acum, azi, ieri, mâine şi poimâine, până în 2020. Dacă sunt greutăţi, ele se spun aici, dacă sunt soluţii, ele se transmit acum, în aşa fel încât această întâlnire să fie o întâlnire de lucru, cu răspunsuri clare, da sau ba.

Îmi pare rău că nu rămân până la sfârşit, nu pot, dar aici se va spune da şi se va face, se va spune nu şi nu se mai caută soluţii dacă nu sunt. Dacă este posibil să realizăm, spunem da şi până când, dacă nu, spunem nu şi explicăm de ce, ca omul să plece pe cele două căi. La mine, răspunsuri cu să vedem, nu există”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii le-a mai mărturisit primarilor din sală că el nu acceptă intermediari între el şi edili, când este vorba despre rezolvarea unor probleme ce ţin de comunităţi, de proiecte, de fonduri europene. VOM REVENI.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!