Connect with us

SOCIAL

Record de apeluri la „Telefonul vârstnicului”, 0800.460.001!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarroman.ro)

Românii cu vârstă peste 65 de ani pot apela o linie telefonică gratuită şi confidenţială pentru a primi informaţii utile, sfaturi sau sprijin emoţional din partea specialiştilor în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Telefonul vârstnicului (0800.460.001) poate fi apelat gratuit de luni până vineri între orele 08:00-20:00 și sâmbăta, între 08:00 și 16:00. Serviciul este sprijinit financiar de Fundaţia Vodafone România şi a fost lansat în octombrie 2015.

Luna trecută, s-a înregistrat un record de apeluri, respectiv 1.200 de interacțiuni telefonice inițiate de 450 de persoane. Operatorii le-au oferit sfaturi practice, suport de socializare și i-au îndrumat pe bătrâni către instituții din comunitatea lor abilitate să le rezolve problemele.

Analizele realizate de Fundația Principesa Margareta a României în ultimii trei ani arată că aproximativ 1,5 milioane de vârstnici din România sunt afectați de singurătate, într-o mai mică sau mai mare măsură. Numărul femeilor afectate este semnificativ mai mare decât cel al bărbaților, iar persoanele vârstnice din mediul urban sunt cele care resimt cel mai mult singurătatea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Percheziții la membrii unei grupări de hoți din societăți comerciale

Publicat

pe

Polițiștii Ialomița efectuează, la această oră, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale din Călărași, Buzău și Constanța, 19 percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de furturi din depozitele unor societăți comerciale.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 200.000 de euro. 10 persoane vor fi aduse la audieri. Descinderile au loc în Ialomița și Călărași. La activități participă și jandarmi. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

SOCIAL

Bunuri de peste 200.000 de lei, salvate de pompierii din Teleorman

Publicat

pe

Pompierii din județul Teleorman au salvat, în această după-amiază, bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, care riscau să fie mistuite de focul ce a cuprins o locuință din satul Băcălești, comuna Călmățuiu de Sus.

La sosirea echipajelor ISU, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului (8 mp). Pompierii au reușit să stingă focul în limitele găsite. Pagubele înregistrate, reprezentând astereala și învelitoarea din tablă,, au fost evaluate la aproximativ 4.000 de lei.

Incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum al centralei termice, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT