Connect with us

SOCIAL

Record de apeluri la „Telefonul vârstnicului”, 0800.460.001!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarroman.ro)

Românii cu vârstă peste 65 de ani pot apela o linie telefonică gratuită şi confidenţială pentru a primi informaţii utile, sfaturi sau sprijin emoţional din partea specialiştilor în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Telefonul vârstnicului (0800.460.001) poate fi apelat gratuit de luni până vineri între orele 08:00-20:00 și sâmbăta, între 08:00 și 16:00. Serviciul este sprijinit financiar de Fundaţia Vodafone România şi a fost lansat în octombrie 2015.

Luna trecută, s-a înregistrat un record de apeluri, respectiv 1.200 de interacțiuni telefonice inițiate de 450 de persoane. Operatorii le-au oferit sfaturi practice, suport de socializare și i-au îndrumat pe bătrâni către instituții din comunitatea lor abilitate să le rezolve problemele.

Analizele realizate de Fundația Principesa Margareta a României în ultimii trei ani arată că aproximativ 1,5 milioane de vârstnici din România sunt afectați de singurătate, într-o mai mică sau mai mare măsură. Numărul femeilor afectate este semnificativ mai mare decât cel al bărbaților, iar persoanele vârstnice din mediul urban sunt cele care resimt cel mai mult singurătatea.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Au prejudiciat statul cu peste 4,8 milioane de lei, prin operațiuni cu deșeuri!

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Giurgiu au efectuat, ieri – 28 mai 2024, percheziții la domiciliile unor persoane fizice din județele Giurgiu și Ilfov și la sediile sociale ale unor firme, într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ancheta este coordonată de un procuror de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

La sediul Poliției, au fost conduse patru persoane. Doi suspecți,, un bărbat de 31 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, și unul de 49 de ani, din comuna Daia, județul Giurgiu, au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați, astăzi – 29 mai 2024, unității de parchet competente, cu propuneri procedurale. De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile aparținând persoanelor bănuite.

„În fapt, în perioada martie-septembrie 2022, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Giurgiu ar fi livrat către 3 operatori economici cantități însemnate de deșeuri feroase și neferoase, în valoare de aproximativ 27.000.000 de lei. Ulterior, sumele ar fi fost virate în conturile societății comerciale și retrase prin intermediul cardurilor bancare.

Din cercetări a rezultat faptul că bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu 4.835.374 de lei, ca urmare a neînregistrării în actele contabile ale societății a facturilor fiscale de livrare deșeuri, precum și a neachitării contribuției fondului de mediu”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SOCIAL

Bravo! Polițiștii de la Protecția Animalelor Teleorman chiar își fac treaba!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

De apreciat implicarea reprezentanțiilor Poliției pentru Protecția Animalelor Teleorman în prevenția și sancționarea celor care încă nu știu că față de animalele de companie sau cele pe care le folosesc pentru muncă au îndatoriri și obligații legale și morale.

Am fost informați că, de la începutul anului 2024 și până în prezent, lucrătorii de la Protecția Animalelor Teleorman au acționat pentru salvarea și extragerea imediată din situațiile de pericol a 30 de necuvântătoare, respectiv 4 cai și 26 de câini. De asemenea, au fost emise 12 ordine de plasare în adăpost a patrupedelor.

Citește și: Alo, Poliția Animalelor Dâmbovița? Șapte cățeluși au fost abandonați lângă fântâna dintre satele Telești și Ludești 

Totodată, polițiștii Biroului pentru Protecție a Animalelor din cadrul IPJ Teleorman au continuat activitățile de prevenire și combatere a faptelor de cruzime săvârșite asupra animalelor.

De la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Alte 40 de dosare penale în cauze privind nerespectarea prevederilor legii privind protecția animalelor au fost soluționate.

„În urma administrării probatoriului, față de două persoane cercetate pentru „uciderea cu intenție a animalelor, fără drept” și „rănirea cu intenție a animalelor” a fost dispusă măsura reținerii, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităților de parchet.

În urma verificărilor și a neregulilor de natură contravențională constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni a căror valoare depășește 22.000 de lei”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Teleorman.

De curând, un bărbat de 36 de ani, din comuna Lisa, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de „rănire cu intenție a animalelor”. Individul a rănit cu intenție un câine ce aparținea vecinei sale, aplicându-i mai multe lovituri cu un obiect contondent. Bietul animal a fost plasat într-un adăpost, unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite