Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Alo, SNCFR! Aici pot muri oameni! Comuna Bradu, judeţul Argeş. VIDEO

Publicat

pe

Accidentele la nivel cu calea ferată se sfârşesc, în rare cazuri, doar cu pagube materiale. Îndeosebi, se pierd vieţi omeneşti. Multe! Dar, credeţi că această realitate crudă îi scoate din nepăsare pe responsabilii SNCFR? Nicidecum!

Astăzi, exemplificăm cu situaţia din comuna Bradu, judeţul Argeş, unde trecerea la nivel cu calea ferată aproape că a fost „înghiţită” de vegetaţie şi nimeni nu vede! Din locul unde sunt montate „Crucea Sfântului Andrei”, care semnalizează trecerea peste calea ferată fără bariere, şi indicatorul rutier „Stop”, un şofer n-are cum să se asigure că nu vine trenul, din cauza arbuştilor şi a bălăriilor.

Da, este vorba despre un drum lăturalnic ce duce spre rafinărie, dar asta n-ar trebui să conteze! Conducătorii auto n-ar trebui puşi niciodată în situaţia de a traversa calea ferată în orb. Ce aşteptaţi, domnilor din cadrul SNCFR? Să se întâmple întâi o tragedie şi apoi să luaţi măsuri?

VIDEO

ACTUALITATE

„Crăciunul animalelor”, la Grădina Zoologică din Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pressone.ro)

Vin sărbătorile şi pentru necuvântătoare! Se întâmplă, de câţiva ani, la Grădina Zoologică din Ploieşti, unde se organizează „Crăciunul animalelor”. Vineri – 21 decembrie 2018, tigrii, leii, urşii, maimuţele şi ceilalţi „locatari” vor primi bunătăţi, frumos ambalate de către angajaţi.

Vizitatorii au acces gratuit, începând cu ora 09:00, şi pot participa la împărţirea cadourilor. La acţiune vor lua parte şi copiii din Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii” din Ploieşti.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!