Conectați-vă cu noi

POLITIC

PROIECT: Activitatea de lobby va fi reglementată prin lege în România

Publicat

pe

Sursa foto: tvr.ro

Alianţa Democraţilor şi Liberalilor a pregătit un proiect de lege care să reglementeze activitatea de lobby, punându-se astfel capăt confuziei care există în plan juridic între traficul de influenţă şi ceea ce reprezintă lobby-ul.

„Oamenii trebuie să fie informaţi, să ştie ce reprezintă această activitate. Este dreptul lor de a discuta cu aleşii poporului despre lucrurile pe care aceştia le înfăptuiesc. Lobby înseamnă să discuţi cu cetăţenii, cu parlamentarii, cu reprezentanţii multinaţionalelor, cu sindicatele, cu ONG-urile şi cu membrii administraţiei publice centrale şi locale.

Prin activitatea de lobby se aduc beneficii importante, datorită experienţei unor specialişti în diferite domenii, constituind în acest mod un mecanism prin care se va menţine o legătură strânsă între alegători şi aleşii lor. Activitatea de lobby înseamnă influenţarea legitimă a deciziilor politice, prin comunicare realizată profesionist, care implică, simultan, experienţă legislativă şi abilităţi strategice.

Deşi cuvântul lobby sperie pe toată lumea, în Uniunea Europeană este legiferat sub denumirea de public affairs. Este un gest curajos să susţinem o astfel de denumire într-un proiect de lege, însă vrem ca cetăţenii, presa în special, să ştie exact ceea ce facem”, a precizat Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Dâmboviţa

PRO România militează pentru introducerea salariului minim european în România

Publicat

pe

Adrian Popescu - coordonator PRO România Târgovişte

Programele pe care doresc să le implementeze reprezentanţii PRO România, în plan social şi economic, corespund normelor europene, merg în ton cu cerinţele lumii civilizate.

„PRO România susţine introducerea salariului minim european, în forma propusă de Parlamentul European. Partidul nostru susţine schimbarea sistemului fiscal, prin trecerea la o impozitare diferenţiată şi progresivă a salariilor şi pensiilor mari, a proprietăţilor şi capitalurilor, în paralel cu reducerea taxării muncii”, a precizat Adrian Popescu – coordonatorul organizaţiei PRO România Târgovişte.

Formaţiunea condusă de Victor Ponta militează, de asemenea, pentru un sistem de sănătate viguros, care să răspundă în totalitate nevoilor şi problemelor cetăţenilor, atât în mediul rural cât şi în oraşele mici.

„Totodată, considerăm că trebuie să acordăm o atenţie specială reformei administrative, prin reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, precum şi prin reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de deputaţi şi 100 de senatori. Mai este nevoie pentru eficientizarea şi digitalizarea administraţiei”, a mai spus Adrian Popescu.

Agricultura şi turismul reprezintă alte domenii ale economiei cărora PRO România le acordă mare atenţie.

„Vom susţine uniformizarea cotei de TVA la alimente şi cea de la serviciile de turism, respectiv TVA de 5%”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Nu ştim dacă modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, este bugetată anul acesta!

Publicat

pe

Ionuţ Săvoiu, fost deputat PSD, fost administrator public al judeţului Dâmboviţa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa nu există în programul de guvernare al liberalilor.  Zona infrastructurii rutiere, cea mai dorită de dâmboviţeni pentru fi reabilitată şi modernizată, de aici pornind dezvoltarea socio-economică, nici măcar nu a fost băgată în seamă.

„Am lansat, încă de anul trecut, câteva semnale constatând că proiectele majore ale judeţului nu sunt prinse. Am încercat să urmăresc proiectul de buget, cel puţin pe zona Ministrerului Transporturilor. Sincer, nu am putut să îl studiez. Gradul de transparenţă este foarte scăzut. Anexele Ministerului nu au fost încă publicate.

Nu putem spune cu siguranţă că proiectele de infrastructură de interes naţional ale judeţului nostru sunt bugetate anul acesta. Mă refer în special la DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Este vorba de cele două loturi care au finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt prinse în masterplanul de transport al României, au fost în procedură de licitaţie numai că acum, în dreptul procedurii, se spune că cele două loturi sunt suspendate din cauza celor 300 de clarificări la care nu s-a putut răspunde până astăzi.

Ce s-a întâmplat de atunci şi până acum nu ştim. Cât dintre cele 300 de clarificări, au fost rezolvate şi cât mai durează această prelungire a situaţiei de incertitudine”, se întreabă vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

Concluzia lui Ionuţ Săvoiu, după ce a studiat cu atenţie tot ceea ce se întâmplă în cazul acestui proiect, este că actualii guvernanţi nu au ca prioritate modernizarea DN 71, iar opinia publică trebuie să cunoască acest lucru. Situaţia proiectelor de infrastructură indispensabile pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa trebuie neapărat clarificată de factorii responsabili, de reprezentanţii partidelor politice.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT