Conectați-vă cu noi

POLITIC

PROIECT: Activitatea de lobby va fi reglementată prin lege în România

Publicat

pe

Sursa foto: tvr.ro

Alianţa Democraţilor şi Liberalilor a pregătit un proiect de lege care să reglementeze activitatea de lobby, punându-se astfel capăt confuziei care există în plan juridic între traficul de influenţă şi ceea ce reprezintă lobby-ul.

„Oamenii trebuie să fie informaţi, să ştie ce reprezintă această activitate. Este dreptul lor de a discuta cu aleşii poporului despre lucrurile pe care aceştia le înfăptuiesc. Lobby înseamnă să discuţi cu cetăţenii, cu parlamentarii, cu reprezentanţii multinaţionalelor, cu sindicatele, cu ONG-urile şi cu membrii administraţiei publice centrale şi locale.

Prin activitatea de lobby se aduc beneficii importante, datorită experienţei unor specialişti în diferite domenii, constituind în acest mod un mecanism prin care se va menţine o legătură strânsă între alegători şi aleşii lor. Activitatea de lobby înseamnă influenţarea legitimă a deciziilor politice, prin comunicare realizată profesionist, care implică, simultan, experienţă legislativă şi abilităţi strategice.

Deşi cuvântul lobby sperie pe toată lumea, în Uniunea Europeană este legiferat sub denumirea de public affairs. Este un gest curajos să susţinem o astfel de denumire într-un proiect de lege, însă vrem ca cetăţenii, presa în special, să ştie exact ceea ce facem”, a precizat Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Domnule Guran, primarul de la Corbii Mari trebuie apreciat, nu ameninţat ca pe vremea comuniştilor!

Publicat

pe

Nu ne așteptam ca un liberal de talia lui Virgil Guran, care părea un om echilibrat, să aibă pe rețelele de socializare o ieşire anormală, mai mult de factură stalinistă decât liberală. Cum poţi tu, ditamai președintele de filială şi consilier important pe lângă premierul Ludovic Orban, să ceri, în plină pandemie, când toată țara este stresată de acest virus ucigaș, dar și din cauza măsurilor luate cam în coadă de pește, prefectului județului Dâmbovița să verifice dacă primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, și-a făcut datoria?

Domnule Guran, sincer, m-ați dezamăgit irecuperabil! În loc să țineți aproape de edilii acestui județ, indiferent din ce partid provin, că până la urmă îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile politice, dumneavoastră îi amenințați cu controale?!
Și pe cine rugați să vadă ce s-a întâmplat pe acolo, pe domnul perfect, care nu a dat nici măcar un telefon la Primăria Corbii Mari?

Lăsați răzbunările politice de factură comunistoidală, nu este cazul! Probabil nici dumneavoastră nu v-au comunicat reprezentanții PNL aflați în demnități județene, unde s-au contaminat acei oameni. În nici un caz la Corbii Mari! Bieții de ei mergeau la dialiźă la București. Și ascultați de la noi, primarul Ionuț Bănică a acționat ireproșabil, fără să fie sprijinit prea mult de cei abilițați.

Dacă plecăm în urmă, să cercetăm de unde a pornit ieșirea dumneavoastră neprincipială și un pic cu tentă de abuz, cred că v-au deranjat ușoarele contradicții pe care le ați avut cu tânărul edil de la Corbii Mari pe postul de televiziune. Sper că a fost o ieșire de moment care nu vă caracterizează. Mai degrabă i-ați lua la întrebări pe cei din PNL care comunică deficitar și tratează presa cu oarece sictir.

Prezentăm mai jos textul postat de Virgil Guran. Un fel de demonstrație de forță liberală în vremuri de pandemie:

„În calitate de președinte PNL Dâmbovița, am avut grijă ca, de fiecare dată când materialele sanitare specifice perioadei au fost direcționate de la Guvern, județul nostru să fie printre primele care au beneficiat de acestea. Cunoaștem cu toții deficitul de materiale de protecție și de materiale sanitare la nivel Uniunii Europene, de aceea este foarte important să avem grijă ca județul Dâmbovița să primească strictul necesar.

Din partea PSD doar critici și nicio reacție constructivă. Este plină politica de cârcotași care în afară de interesele economice personale nu fac altceva decât să transmită critici la adresa celor care iși fac treaba. Este important să depunem toate eforturile și să încercăm să reducem cât mai mult riscurile escaladării acestei situații tragice.

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

În ceea ce privește Spitalul de la Pucioasa în cursul săptămânii viitoare voi avea o nouă consultare cu Ministrul Sănătății și cu Premierul, astfel încât să asigurăm toate condițiile de securitate atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cadrele medicale. După cum bine știți, au fost direcționate către spitalul din Pucioasa o primă tranșă de materiale sanitare si de protecție.

În condițiile de față discutăm despre obligațiile fiecărui edil de a asigura protecția locuitorilor din comunitatea pe care o păstorește. Atrag atenția tuturor celor care gestionează administrativ această criză, să înceteze în a mai privi procedura simplificată de achiziție a materialelor ca pe o oportunitate de imbogățire și să pună pe primul plan siguranța cetățenilor.

Ca urmare a discuțiilor apărute în ultima perioadă în spațiul public și pentru a asigura transparență totală la nivelul județului a proceselor de achiziție, voi solicita Instituției Prefectului ca în perioada următoare să fie analizate procedurile de achiziție publică derulate pe perioada stării de urgență”.

Citește în continuare

ALEGERI

PSD, PRO România, ALDE şi UDMR, proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (https://www.caleaeuropeana.ro)

Situaţia existentă în momentul de faţă în România exclude din start posibilitatea organizării alegerilor locale la termen. La acesastă concluzie au ajuns reprezentanţii PSD, PRO România, ALDE şi UDMR.

Aşa după cum a declarat deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni, liderii partidelor prezentate mai sus vor promova o iniţiativă legislativă care are ca scop amânarea alegerilor locale cu cel mult 6 luni, de la ridicarea stării de urgenţă din România.

„Urmează să depunem un proiect de lege, ce a fost deja semnat de președintele PSD – Marcel Ciolacu, președintele PRO România – Victor Ponta, președintele ALDE – Călin Popescu Tăriceanu și președintele UDMR – Kelemen Hunor, care privește amânarea alegerilor locale cu cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență din România. Luni va intra în Biroul Permanent al Senatului și apoi va ajunge la Camera Deputaților.

Cred că și această lege reprezintă un gest de normalitate pentru români. Acest proiect trebuie dezbătut în Parlament și nu să se procedeze, așa cum dorește PNL, să încalce Constituția României, să treacă acest proiect prin Ordonanță de Urgență. Nu cred că și-a permis cineva vreodată să modifice o lege privind alegerile locale sau prelungirea mandatelor aleșilor locali printr-o Ordonanță de Urgență”, a precizat deputatul Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT