Conectați-vă cu noi

POLITIC

PROIECT: Activitatea de lobby va fi reglementată prin lege în România

Publicat

pe

Sursa foto: tvr.ro

Alianţa Democraţilor şi Liberalilor a pregătit un proiect de lege care să reglementeze activitatea de lobby, punându-se astfel capăt confuziei care există în plan juridic între traficul de influenţă şi ceea ce reprezintă lobby-ul.

„Oamenii trebuie să fie informaţi, să ştie ce reprezintă această activitate. Este dreptul lor de a discuta cu aleşii poporului despre lucrurile pe care aceştia le înfăptuiesc. Lobby înseamnă să discuţi cu cetăţenii, cu parlamentarii, cu reprezentanţii multinaţionalelor, cu sindicatele, cu ONG-urile şi cu membrii administraţiei publice centrale şi locale.

Prin activitatea de lobby se aduc beneficii importante, datorită experienţei unor specialişti în diferite domenii, constituind în acest mod un mecanism prin care se va menţine o legătură strânsă între alegători şi aleşii lor. Activitatea de lobby înseamnă influenţarea legitimă a deciziilor politice, prin comunicare realizată profesionist, care implică, simultan, experienţă legislativă şi abilităţi strategice.

Deşi cuvântul lobby sperie pe toată lumea, în Uniunea Europeană este legiferat sub denumirea de public affairs. Este un gest curajos să susţinem o astfel de denumire într-un proiect de lege, însă vrem ca cetăţenii, presa în special, să ştie exact ceea ce facem”, a precizat Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Activul PSD Dâmboviţa, convocat vineri la restaurant

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Vineri, de la ora 18:00, se pune, din nou, de o adunare de forţă la PSD Dâmboviţa. Conducerea i-a convocat pe membrii CEX, pe primari, viceprimari, preşedinţi de organizaţii, ba chiar şi pe consilierii locali ai partidului de pe cuprinsul întregului judeţ la şedinţă.

Întâlnirea nu va avea loc la sediul filialei, ci la restaurantul „Del Ponte” din Târgovişte. Temele de discuţie sunt multiple şi vizează pregătirea pentru alegerile prezidenţiale, coagularea organizaţiei în jurul liderilor etc. Se pare că europarlamentara Rovana Plumb, şefa organizaţiei, va propune social-democraţilor strânşi la masă şi alegerea unui alt preşedinte executiv, în locul deputatului Corneliu Ştefan, care şi-a dat demisia.

Sunt destule voci în PSD Dâmboviţa care spun că alegerea unui restaurant pentru desfăşurarea întâlnirilor cu activul de partid fac mai mult rău, întrucât inoculează în ochii electoratului, care şi aşa şi-a cam pierdut încrederea în PSD, un sentiment de repulsie şi neîncredere.

Citește în continuare

POLITIC

Ţuţuianu, despre Bădălău: Este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu i-a „mitraliat” pe foştii săi colegi de partid, Codrin Ştefănescu – până mai ieri secretar general al PSD şi Niculae Bădălău – actualul ministru al Economiei. Acesta din urmă, după ce a semnat alături de Ţuţuianu, Firea şi Paul Stănescu celebra scrisoare în care i se solicita lui Dragnea să schimbe cursul partidului, politica şi modul de comunicare, a făcut un pas înapoi, şi-a trădat camarazii şi a sărit de îndată în barca lui Dragnea, preferând să abdice de la principiile enunţate în epistola politică în schimbul unor demnităţi publice.

A povestit senatorul Ţuţuianu că, pe 19 septembrie 2018, Niculae Bădălău declara că PSD a devenit vulnerabil din cauza problemelor lui Liviu Dragnea cu justiţia, din cauza modului său de acţiune, care a atras oprobiul unei importante părţi a societăţii româneşti. Spunea atunci Bădălău că demersul colegilor Firea, Ţuţuianu şi Stănescu este unul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil.

„La două zile distanţă, pe 21 septembrie, în şedinţa CEX, marele caracter Bădălău s-a dat de trei ori peste cap şi a uitat ce-a semnat şi ce-a declarat şi nu a mai susţinut scrisoarea. Câteva zile mai târziu, a declarat că nici măcar nu a fost vreodată de acord cu înlocuirea lui Liviu Dragnea de la şefia PSD”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Îşi mai aminteşte fostul lider al PSD Dâmboviţa că Bădălău a fost primul om care a venit cu un draft de scrisoare, pe jumătate de pagină, care, chiar de la primul punct, susţinea că Dragnea trebuie să plece de la şefia partidului şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

„Domnul Bădălău este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune… PSD este astăzi unde este şi din cauza laşităţii şi lipsei lui de caracter. Nu toţi am fost precum domnia sa. Am fost oameni care am avut curajul să spunem ce aveam de spus şi pentru asta am fost executaţi. Am fost executaţi şi din cauza laşilor ca Niculae Bădălău. Am fost oameni care ne-am păstrat cuvântul şi coloana vertebrală şi am fost oameni care au refuzat să fie cumpăraţi de Liviu Dragnea cu «privilegiile» de care vorbeşte astăzi Niculae Bădălău. Care a fost preţul trădării sale? Postul de ministru al Economiei”, a precizat senatorul PRO România.

Concluzia lui Adrian Ţuţuianu, în cazul lui Bădălău de la Giurgiu, este că, dacă acest tip de personaje, de caractere, rămân în fruntea partidului, PSD nu are nici o şansă să revină vreodată în prim-planul vieţii politice naţionale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!