Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ŢUŢUIANU: La Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa se mimează munca!

Publicat

pe

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa minstrului Fondurilor Europene – Rovana Plumb, a senatorului Adrian Ţuţuianu – preşedinte PSD Dâmboviţa, a parlamentarilor Carmen Holban, Claudia Gilia, Corneliu Ştefan şi Titus Corlăţean, s-a desfăşurat, astăzi – 17 mai 2018, acţiunea intitulată „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, în perioada 2014-2020”.

Alături de preşedintele Consilului Judeţean Dâmboviţa, de prefectul Antonel Jîjîie, de primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi de directorul Companiei de Apă – Adrian Dumitru, s-a aflat Radu Dan Păunescu – împuternicit al asocierii SC Fichtner Environment SRL-Fichtner Water Transportation GMBH-Romanian Soft Company SRL, grup care se va ocupa de elaborarea documentaţiei privind accesarea fondurilor prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare).

În sală s-au aflat o parte a primarilor localităţilor dâmboviţene beneficiare ale proiectului şi angajaţi ai Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Ministrul Rovana Plumb a felicitat autorităţile dâmboviţene, pe senatorul Adrian Ţuţuianu, care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru implicarea deosebită în dezvoltarea judeţului. A mai spus Rovana Plumb că răspunderea guvernului actual este aceea de a pune în aplicare ceea ce s-a promis în campania electorală din 2016.

Vom face acest lucru, indiferent de barierele pe care le avem de trecut şi sunt convinsă că avem puterea şi înţelepciunea să le trecem”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb a vorbit şi despre proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată care urmează să fie implementat în Dâmboviţa şi care, prin valoarea sa – 225 milioane de euro, este cel mai mare din România.

Ministrul a rugat autorităţile implicate în derularea acestui proiect, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, Compania de Apă, firma de consultanţă şi primăriile, să conlucreze pentru a se încadra în termenele stabilite.

„Fac apel la autoritatea de management, să continue în acelaşi mod eficient, ca şi până acum, încât Dâmboviţa, chiar dacă a fost printre ultimele judeţe pe Masterplanul 2, privind asistenţa tehnică, să fie primul judeţ care trimite aplicaţia la Bruxelles”, a spus Rovana Plumb.

Ultimul cuvânt în şedinţa de astăzi l-a avut senatorul Adrian Ţuţuianu care, după ce a vorbit despre binefacerile acestui megaproiect pe infrastructura de apă şi apă uzată în Dâmboviţa, cel mai mare derulat vreodată în judeţ, după ce i-a sfătuit şi el pe cei implicaţi să lucreze cu seriozitate şi profesionalism pentru implementare, a devenit extrem de critic la adresa Companiei de Apă şi a Asociaţiei de Dezv oltare Intercomunitară.

A spus Ţuţuianu că ADI Apă este ca „un mort în curtea Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, că cei care lucrează acolo nu au habar de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi că au o singură preocupare, să îşi ridice salariile la sfârşit de lună.

Preşedintele PSD Dâmboviţa l-a rugat pe Daniel Comănescu să se implice pentru refacerea structurii ADI, să o întărească, să o pregătească pentru încercările care urmează. A precizat Adrian Ţuţuianu că, exceptând municipiul Târgovişte, în toate celelalte localităţi mari din judeţ, Compania de Apă merge pe pierdere. Senatorul i-a criticat pe cei care lucrează în cadrul Companiei pentru modul defectos de relaţionare cu cetăţenii şi cu primarii localităţilor dâmboviţene, punctând că adevărata avere a Companiei sunt clienţii.

A mai dezvăluit Ţuţuianu că, din cauza neimplicării reprezentanţilor Companiei de Apă, dar şi a primarilor, situaţia la branşările gospodăriilor din judeţ la reţelele de apă şi canalizare este dezastruoasă. Din 190.000 de gospodării, doar 70.000 sunt racordate la reţelele de apă şi 20.000 la canalizare.

Senatorul Ţuţuianu a mai amintit şi despre branşările ilegale la reţelele de apă, pe care angajaţii Companiei se fac că nu le văd.

Şi, ca să fie meniul complet, a mai adăugat vicepreşedintele Senatului României că, la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, se mimează munca. De critica şefului social-democraţilor dâmboviţeni nu au scăpat nici proiectanţii reţelelor de apă şi canalizare, care au găsit, în opinia demnitarului, soluţii tehnice neinspirate, ca magistralele de apă să o taie pe mijlocul drumurilor comunale, judeţene şi naţionale, ducând astfel la distrugerea infrastructurii rutiere şi punând în imposibilitate refacerea carosabilului ani la rândul.

Să ne întoarcem la esenţa şedinţei, pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiei de atribuire pentru cel mai mare proiect derulat în Dâmboviţa! Adrian Ţuţuianu le-a cerut celor implicaţi ca, până la data de 27 august 2018, să fie predat primul grup de localităţi din cele 51 beneficiare ale proiectului de infrastructură de apă şi apă uzată. Aici intră Târgovişte, Ulmi, Răzvad, Tătărani, Văcăreşti şi Dragomireşti.

„În luna octombrie, pe 27, vreau să fie predată seria a doua a lucrărilor, în decembrie, pe 22, ne predaţi al treilea calup de localităţi, în februarie 2019 şi tot asa mai departe. Nu stăm până facem tot judeţul, pentru că nu mai lucram nimic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Mesajul dramatic al unui bărbat care s-a spânzurat în pădure, la Valea Mare!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, a căzut în depresie după despărţirea de soţie şi şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se de un copac din pădurea din apropierea satului, lângă un drum al Schelei de Petrol.

Spun cunoscuţii că, după divorţ, omul nu şi-a mai revenit. Avea un copil în clasa a IX-a. Adrian a lăsat un bilet de adio, în care şi-a expus dramatic motivaţia deciziei sale.

„Dragii mei – e scris în grabă!
Am reflectat şi vă las vouă moştenire ceea ce am vrut eu să consider în viaţă, chiar dacă unii nu au crezut în mine:
– Fiţi politicoşi şi punctuali!
– Fiţi curajoşi şi corecţi!
– Nu vă bârfiţi prietenii!

Nu ştiu ce blestem, ce păcat a căzut pe fiinţa mea, dar nu am mai putut să mai văd, să conştientizez ce e bine de făcut în viaţă. Am fost doborât de despărţirea de familia mea, în cât vă rog să nu duşmăniţi copilul meu şi fosta mea soţie. Eu i-am iubit din tot sufletul meu. Lăsaţi-i să-mi aprindă o lumânare şi aveţi grijă de ei…

Să fie linişte. Nu mă jeliţi şi nu regretaţi”!”

În trecut, Adrian a mai avut o tentativă de suicid. De data aceasta, şi-a dus planul la îndeplinire. Dumnezeu să-l ierte!

Citește în continuare

ACTUALITATE

SEMNAL: Doar 8 din cele 60 de ambulanţe existente în Dâmboviţa sunt funcţionale!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota i-a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, având ca temă deficitul de ambulanţe de la nivelul judeţului, accentuând faptul că, din cele 60 de autospeciale deţinute, doar 8 sunt funcţionale şi pot interveni pentru transportul pacienţilor.

„În aceste condiţii, deficitul de ambulanţe pune viaţa pacienţilor în pericol, iar intervenţiile rapide ale personalului serviciului de ambulanță sunt imposibile. Am să vă supun atenţiei dumneavoastră o serie de solicitări făcute către serviciul de urgenţă, care nu au beneficiat de intervenţia ambulanţelor:
• Pe 18 iunie în oraşul Găești un bărbat a zăcut inconștient pe stradă, o oră jumătate până când o ambulanţă a ajuns să preia pacientul şi să-l transporte la spital, asta deoarece oraşul deţine o singură autosanitară care în momentul respectiv se afla la un alt caz în localitatea Şelaru, iar autospeciala SMURD era defectă.
• La zece zile distanţă situaţia este trasă la indigo, un tânăr care abia îşi plătise dările către stat, a zăcut inconștient minute bune în faţa Primăriei, fără a fi preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. În mod paradoxal, 6 autospeciale din cele 8 funcţionale ale judeţului erau blocate la un exerciţiu pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de accidente majore pe căile de transport rutier.
• Pe 27 august, în urma unui accident rutier petrecut în satul Bolovani, din comuna Cornăţelu, un copil de 8 ani este transportat în comă la spital de către un alt participant la trafic, întrucât de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă i s-a comunicat faptul că nu sunt ambulanţe disponibile.
• Pe 4 septembrie un bătrân în vârstă de 71 de ani din satul Pătroaia Vale, comuna Crângurile, a murit deoarece nicio ambulanţă nu a fost disponibilă să preia pacientul şi să-l transporte la cea mai apropiată unitate medicală de primiri urgenţe.

Doamnă ministru, având în vedere faptul că numărul autosanitarelor nu este suficient pentru a asigura o intervenţie direct proporţională cu solicitările, vă rog să-mi comunicaţi următoarele:
• Când vor fi livrate cele 5 loturi de ambulanţe achiziţionate în baza OUG 74/2017?
• Câte ambulanţe vor fi repartizate judeţului Dâmbovița?
• Când vor fi acestea livrate Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa?
• Există la nivelul Ministerului Sănătăţii o monitorizare constantă a dotărilor existente în cadrul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene şi a al Serviciului Mobil de Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare, pe baza căreia să se facă repartiţia către judeţele care au nevoie imediată de autosanitare noi?”, se arată în textul interpelării pe care senatorul PNL Iancu Caracota a adresat-o ministrului Sănătăţii – Sorina Pintea, în data de 17 septembrie 2018.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!