Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ŢUŢUIANU: La Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa se mimează munca!

Publicat

pe

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa minstrului Fondurilor Europene – Rovana Plumb, a senatorului Adrian Ţuţuianu – preşedinte PSD Dâmboviţa, a parlamentarilor Carmen Holban, Claudia Gilia, Corneliu Ştefan şi Titus Corlăţean, s-a desfăşurat, astăzi – 17 mai 2018, acţiunea intitulată „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, în perioada 2014-2020”.

Alături de preşedintele Consilului Judeţean Dâmboviţa, de prefectul Antonel Jîjîie, de primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi de directorul Companiei de Apă – Adrian Dumitru, s-a aflat Radu Dan Păunescu – împuternicit al asocierii SC Fichtner Environment SRL-Fichtner Water Transportation GMBH-Romanian Soft Company SRL, grup care se va ocupa de elaborarea documentaţiei privind accesarea fondurilor prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare).

În sală s-au aflat o parte a primarilor localităţilor dâmboviţene beneficiare ale proiectului şi angajaţi ai Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Ministrul Rovana Plumb a felicitat autorităţile dâmboviţene, pe senatorul Adrian Ţuţuianu, care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru implicarea deosebită în dezvoltarea judeţului. A mai spus Rovana Plumb că răspunderea guvernului actual este aceea de a pune în aplicare ceea ce s-a promis în campania electorală din 2016.

Vom face acest lucru, indiferent de barierele pe care le avem de trecut şi sunt convinsă că avem puterea şi înţelepciunea să le trecem”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb a vorbit şi despre proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată care urmează să fie implementat în Dâmboviţa şi care, prin valoarea sa – 225 milioane de euro, este cel mai mare din România.

Ministrul a rugat autorităţile implicate în derularea acestui proiect, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, Compania de Apă, firma de consultanţă şi primăriile, să conlucreze pentru a se încadra în termenele stabilite.

„Fac apel la autoritatea de management, să continue în acelaşi mod eficient, ca şi până acum, încât Dâmboviţa, chiar dacă a fost printre ultimele judeţe pe Masterplanul 2, privind asistenţa tehnică, să fie primul judeţ care trimite aplicaţia la Bruxelles”, a spus Rovana Plumb.

Ultimul cuvânt în şedinţa de astăzi l-a avut senatorul Adrian Ţuţuianu care, după ce a vorbit despre binefacerile acestui megaproiect pe infrastructura de apă şi apă uzată în Dâmboviţa, cel mai mare derulat vreodată în judeţ, după ce i-a sfătuit şi el pe cei implicaţi să lucreze cu seriozitate şi profesionalism pentru implementare, a devenit extrem de critic la adresa Companiei de Apă şi a Asociaţiei de Dezv oltare Intercomunitară.

A spus Ţuţuianu că ADI Apă este ca „un mort în curtea Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, că cei care lucrează acolo nu au habar de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi că au o singură preocupare, să îşi ridice salariile la sfârşit de lună.

Preşedintele PSD Dâmboviţa l-a rugat pe Daniel Comănescu să se implice pentru refacerea structurii ADI, să o întărească, să o pregătească pentru încercările care urmează. A precizat Adrian Ţuţuianu că, exceptând municipiul Târgovişte, în toate celelalte localităţi mari din judeţ, Compania de Apă merge pe pierdere. Senatorul i-a criticat pe cei care lucrează în cadrul Companiei pentru modul defectos de relaţionare cu cetăţenii şi cu primarii localităţilor dâmboviţene, punctând că adevărata avere a Companiei sunt clienţii.

A mai dezvăluit Ţuţuianu că, din cauza neimplicării reprezentanţilor Companiei de Apă, dar şi a primarilor, situaţia la branşările gospodăriilor din judeţ la reţelele de apă şi canalizare este dezastruoasă. Din 190.000 de gospodării, doar 70.000 sunt racordate la reţelele de apă şi 20.000 la canalizare.

Senatorul Ţuţuianu a mai amintit şi despre branşările ilegale la reţelele de apă, pe care angajaţii Companiei se fac că nu le văd.

Şi, ca să fie meniul complet, a mai adăugat vicepreşedintele Senatului României că, la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, se mimează munca. De critica şefului social-democraţilor dâmboviţeni nu au scăpat nici proiectanţii reţelelor de apă şi canalizare, care au găsit, în opinia demnitarului, soluţii tehnice neinspirate, ca magistralele de apă să o taie pe mijlocul drumurilor comunale, judeţene şi naţionale, ducând astfel la distrugerea infrastructurii rutiere şi punând în imposibilitate refacerea carosabilului ani la rândul.

Să ne întoarcem la esenţa şedinţei, pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiei de atribuire pentru cel mai mare proiect derulat în Dâmboviţa! Adrian Ţuţuianu le-a cerut celor implicaţi ca, până la data de 27 august 2018, să fie predat primul grup de localităţi din cele 51 beneficiare ale proiectului de infrastructură de apă şi apă uzată. Aici intră Târgovişte, Ulmi, Răzvad, Tătărani, Văcăreşti şi Dragomireşti.

„În luna octombrie, pe 27, vreau să fie predată seria a doua a lucrărilor, în decembrie, pe 22, ne predaţi al treilea calup de localităţi, în februarie 2019 şi tot asa mai departe. Nu stăm până facem tot judeţul, pentru că nu mai lucram nimic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Crăciunul animalelor”, la Grădina Zoologică din Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pressone.ro)

Vin sărbătorile şi pentru necuvântătoare! Se întâmplă, de câţiva ani, la Grădina Zoologică din Ploieşti, unde se organizează „Crăciunul animalelor”. Vineri – 21 decembrie 2018, tigrii, leii, urşii, maimuţele şi ceilalţi „locatari” vor primi bunătăţi, frumos ambalate de către angajaţi.

Vizitatorii au acces gratuit, începând cu ora 09:00, şi pot participa la împărţirea cadourilor. La acţiune vor lua parte şi copiii din Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii” din Ploieşti.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!