Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ŢUŢUIANU: La Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa se mimează munca!

Publicat

pe

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa minstrului Fondurilor Europene – Rovana Plumb, a senatorului Adrian Ţuţuianu – preşedinte PSD Dâmboviţa, a parlamentarilor Carmen Holban, Claudia Gilia, Corneliu Ştefan şi Titus Corlăţean, s-a desfăşurat, astăzi – 17 mai 2018, acţiunea intitulată „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, în perioada 2014-2020”.

Alături de preşedintele Consilului Judeţean Dâmboviţa, de prefectul Antonel Jîjîie, de primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi de directorul Companiei de Apă – Adrian Dumitru, s-a aflat Radu Dan Păunescu – împuternicit al asocierii SC Fichtner Environment SRL-Fichtner Water Transportation GMBH-Romanian Soft Company SRL, grup care se va ocupa de elaborarea documentaţiei privind accesarea fondurilor prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare).

În sală s-au aflat o parte a primarilor localităţilor dâmboviţene beneficiare ale proiectului şi angajaţi ai Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Ministrul Rovana Plumb a felicitat autorităţile dâmboviţene, pe senatorul Adrian Ţuţuianu, care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru implicarea deosebită în dezvoltarea judeţului. A mai spus Rovana Plumb că răspunderea guvernului actual este aceea de a pune în aplicare ceea ce s-a promis în campania electorală din 2016.

Vom face acest lucru, indiferent de barierele pe care le avem de trecut şi sunt convinsă că avem puterea şi înţelepciunea să le trecem”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb a vorbit şi despre proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată care urmează să fie implementat în Dâmboviţa şi care, prin valoarea sa – 225 milioane de euro, este cel mai mare din România.

Ministrul a rugat autorităţile implicate în derularea acestui proiect, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, Compania de Apă, firma de consultanţă şi primăriile, să conlucreze pentru a se încadra în termenele stabilite.

„Fac apel la autoritatea de management, să continue în acelaşi mod eficient, ca şi până acum, încât Dâmboviţa, chiar dacă a fost printre ultimele judeţe pe Masterplanul 2, privind asistenţa tehnică, să fie primul judeţ care trimite aplicaţia la Bruxelles”, a spus Rovana Plumb.

Ultimul cuvânt în şedinţa de astăzi l-a avut senatorul Adrian Ţuţuianu care, după ce a vorbit despre binefacerile acestui megaproiect pe infrastructura de apă şi apă uzată în Dâmboviţa, cel mai mare derulat vreodată în judeţ, după ce i-a sfătuit şi el pe cei implicaţi să lucreze cu seriozitate şi profesionalism pentru implementare, a devenit extrem de critic la adresa Companiei de Apă şi a Asociaţiei de Dezv oltare Intercomunitară.

A spus Ţuţuianu că ADI Apă este ca „un mort în curtea Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, că cei care lucrează acolo nu au habar de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi că au o singură preocupare, să îşi ridice salariile la sfârşit de lună.

Preşedintele PSD Dâmboviţa l-a rugat pe Daniel Comănescu să se implice pentru refacerea structurii ADI, să o întărească, să o pregătească pentru încercările care urmează. A precizat Adrian Ţuţuianu că, exceptând municipiul Târgovişte, în toate celelalte localităţi mari din judeţ, Compania de Apă merge pe pierdere. Senatorul i-a criticat pe cei care lucrează în cadrul Companiei pentru modul defectos de relaţionare cu cetăţenii şi cu primarii localităţilor dâmboviţene, punctând că adevărata avere a Companiei sunt clienţii.

A mai dezvăluit Ţuţuianu că, din cauza neimplicării reprezentanţilor Companiei de Apă, dar şi a primarilor, situaţia la branşările gospodăriilor din judeţ la reţelele de apă şi canalizare este dezastruoasă. Din 190.000 de gospodării, doar 70.000 sunt racordate la reţelele de apă şi 20.000 la canalizare.

Senatorul Ţuţuianu a mai amintit şi despre branşările ilegale la reţelele de apă, pe care angajaţii Companiei se fac că nu le văd.

Şi, ca să fie meniul complet, a mai adăugat vicepreşedintele Senatului României că, la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, se mimează munca. De critica şefului social-democraţilor dâmboviţeni nu au scăpat nici proiectanţii reţelelor de apă şi canalizare, care au găsit, în opinia demnitarului, soluţii tehnice neinspirate, ca magistralele de apă să o taie pe mijlocul drumurilor comunale, judeţene şi naţionale, ducând astfel la distrugerea infrastructurii rutiere şi punând în imposibilitate refacerea carosabilului ani la rândul.

Să ne întoarcem la esenţa şedinţei, pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiei de atribuire pentru cel mai mare proiect derulat în Dâmboviţa! Adrian Ţuţuianu le-a cerut celor implicaţi ca, până la data de 27 august 2018, să fie predat primul grup de localităţi din cele 51 beneficiare ale proiectului de infrastructură de apă şi apă uzată. Aici intră Târgovişte, Ulmi, Răzvad, Tătărani, Văcăreşti şi Dragomireşti.

„În luna octombrie, pe 27, vreau să fie predată seria a doua a lucrărilor, în decembrie, pe 22, ne predaţi al treilea calup de localităţi, în februarie 2019 şi tot asa mai departe. Nu stăm până facem tot judeţul, pentru că nu mai lucram nimic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vicepremierul Daniel Vasile Suciu, vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Sursa: https://specialarad.ro

Miercuri – 27 martie, vin în judeţul Dâmboviţa, într-o vizită de lucru, Daniel Vasile Suciu – vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Admninistraţiei Publice, Rovana Plumb – ministrul Fondurilor Europene şi preşedinta PSD Dâmboviţa, Adrian Ionuţ Gâdea – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Liviu Muşat – director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Prima parte de vizitei se va consuma la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde se vor implementa, cu fonduri europene nerambursabile, două proiecte deosebit de importante pentru unitatea medicală şi pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa. Apoi, se va desfăşura, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi judeţene.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doamna primar Floarea Rădulescu a fost un om bun. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său!

Publicat

pe

de

Senatorul Adrian Ţuţuianu, prim-vicepreşedinte Pro România la nivel naţional, este alături de familia greu încercată a primăriţei comunei Cornăţelu, Floarea Rădulescu, care s-a stins din viaţă ieri, după o lungă şi grea suferinţă. Ţuţuianu a colaborat extrem de bine cu regretata edilă, pe vremea când era lider la PSD Dâmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Doamna primar al comunei Cornățelu, Floarea Rădulescu, a plecat dintre noi lăsând urmele puternice ale unui OM care a dat totul pentru comunitate. Cadru didactic și primar de vocație, am cunoscut-o și am colaborat foarte bine în relația primar – președinte al Consiliului Județean.

A fost un om bun, un om cu credință în Dumnezeu și cu o aplecarea sufletească extraordinar de puternică pentru semeni. Un om care lasă urme adâci în dezvoltarea comunei pe care a păstorit-o. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!