Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, primul preşedinte ales al USR Dâmboviţa

Publicat

pe

Membrii USR Dâmboviţa şi-au desemnat prin vot, la sfârşitul săptămânii trecute, echipa de conducerea, în cadrul primei conferinţe judeţene de alegeri de la constituirea organizaţiei, în noiembrie 2017. Preşedinte a fost desemnat deputatul Dumitru Lupescu. Parlamentarul a îndeplinit, până luna trecută, funcţia de şef al USR Sector 4, din care a demisionat pentru a se înscrie în USR Dâmboviţa, fiind vorba despre judeţul natal şi în care activează ca deputat.

Ca preşedinte ales al USR Dâmboviţa, Dumitru Lupescu spune că va acţiona cu prioritate pentru atragerea de noi membri şi extinderea organizaţiei. În acest sens, a realizat deja o analiză corectă şi realistă a activităţilor întreprinse până acum, au fost identificate punctele slabe şi a fost pus la punct programul de urmat, astfel încât USR să aibă, în scurt timp, filiale în cât mai multe localităţi din judeţ.

În cadrul conferinţei judeţene de alegeri a USR Dâmboviţa, care a avut loc vineri – 25 mai 2018, vicepreşedinte a fost desemnat Giorgian Neculoiu – cercetător la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Acesta este de fel din comuna Ocniţa şi va îndeplini şi funcţia de coordonator al USR Târgovişte.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT