Connect with us

ACTUALITATE

Copiii au acces gratuit în muzeele din Dâmboviţa, în data de 1 iunie

Publicat

pe

În data de 1 iunie, copiii vor putea vizita gratuit toate muzeele și casele memoriale din municipiul Târgoviște, iar însoţitorii adulți vor achita o taxă redusă cu 50%.

Totodată, în cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, între orele 10:00 – 14:00, copiii pot participa, gratuit, la workshop-ul „Culorile Unirii”, alături de scriitorul Vasile Lupaşc şi graficianul Cristian Stanciu, în timp ce părinţii sunt invitați la mişcare în aer liber, coordonaţi de energica instructoare de fitness și aerobic Alice Șotreanu.

De asemenea, Ansamblul Brâncovenesc al Curții Domnești de la Potlogi vă întâmpină cu poveștile familiei lui Constantin Brâncoveanu, care, așa după cum se știe, a avut 11 copii, şapte domnițe și patru prinți, celui întâi născut, numit tot Constantin, prezumtivul urmaș la tron, fiindu-i hărăzit tocmai domeniul de la Potlogi.

Totodată, vă aşteaptă cu bucurie şi Muzeul de Etnografie şi Folclor din Pucioasa, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele și Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” din Pietroșița, dar şi Peştera Ialomiţei din Bucegi.

Şi Muzeul Naţional al Poliţiei are intrare gratuită pentru copii în data de 1 iunie.

Programul de vizitare este 09:00-18:30 – pentru Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte şi 09:00-17:00 – pentru celelalte muzee.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România trimite pompieri în zonele afectate de incendii din Grecia

Publicat

pe

de

Un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii – se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale: 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT