Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Uniunea Europeană îşi îmbunătăţeşte sistemul de informaţii privind vizele

Publicat

pe

Comisia Europeană a prezentat, luna aceasta, o serie de măsuri ce au ca scop îmbunătăţirea sistemului de informaţii privind vizele, pentru a face față mai bine provocărilor legate de securitate, migrație și gestionarea frontierelor externe ale UE – Informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Modificările vor permite efectuarea unor verificări mai amănunțite privind antecedentele solicitanților de viză, vor elimina lacunele din sistem și vor asigura interoperabilitate deplină cu alte baze de date de la nivelul UE.

„Infractorii și potențialii teroriști nu trebuie să poată veni în Europa neobservați. Europa nu este o fortăreață, dar trebuie să știm cine ne trece frontierele. Avem responsabilitatea de a asigura securitatea cetățenilor europeni și de a construi o Europă care îi protejează, fără a împiedica mobilitatea celor care călătoresc către UE cu bună-credință”, a declarat Dimitris Avramopoulos – comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.

Printre măsurile propuse se numără:
• efectuarea de verificări de securitate mai amănunțite în toate bazele de date, cum ar fi recent înființatul Sistem de intrare/ieșire (EES), Sistemul de informații Schengen (SIS) și Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare (ECRIS), prin intermediul unui portal unic de căutare;
• asigurarea unui schimb îmbunătățit de date și de informații, prin extinderea domeniul de aplicare al VIS, ceea ce va permite polițiștilor de frontieră să afle rapid dacă o viză de lungă ședere sau un permis de ședere utilizat pentru a trece frontierele externe Schengen este valabil și se află în posesia titularului său legitim;
• eficientizarea procedurilor de returnare, pentru a facilita identificarea și readmisia migranților în situație neregulamentară care nu posedă documente de identitate, sporind astfel eficiența politicii de returnare a UE;
• consolidarea capacității de urmărire penală și de prevenire a infracțiunilor, în acest scop autoritățile de aplicare a legii și Europol primind acces mai structurat la VIS, pentru a preveni, depista sau ancheta infracțiunile de terorism sau alte infracțiuni grave, în condiții stricte și cu respectarea deplină a normelor UE privind protecția datelor.

ACTUALITATE

Spectacol în scop caritabil la Târgovişte. Implică-te şi tu!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Facebook / Cursuri Dans "All For Dance" Târgoviste‎)

Miercuri – 18 decembrie 2019, Asociaţia Clubul de Dans Sportiv „All for Dance” Târgovişte organizează, împreună cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, Fundaţia pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia Culturală „Ghiocelul” şi Societatea Astronomică Română de Meteori, spectacolul caritabil „Să fii mai bun”. Colinde, dans, muzică, teatru şi expoziţie de astrofotografie!

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului şi va începe la ora 18:00, iar intrarea în sală se va face pe bază de donaţii, respectiv produse alimentare neperisabile, care să fie distribuite ulterior unor elevi care provin din familii cu o situaţie materială precară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sute de copii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun la Târgovişte, în ciuda ploii!

Publicat

pe

A plouat mărunt şi rece la Târgovişte, în această seară, dar asta nu l-a împiedicat pe Moş Crăciun să vină în oraş, unde l-au aşteptat sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici. Nu au lipsit primarul Daniel Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu, administraţia publică locală fiind cea care a înlesnit drumul lui Moş Crăciun către Târgovişte.

Au fost momente de bucurie deplină, iar alaiul de spiriduşi, zâne şi oameni de zăpadă a pornit, cum este obiceiul de câţiva ani încoace, în paradă pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Mihai Viteazul, unde Moşul cel darnic le-a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Reamintim că Moş Crăciun se va afla în Piaţa Mihai Viteazul şi în următoarele două seri, începând cu ora 17:00, iar de luni, 16 decembrie, va putea fi întâlnit, toată săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Târgovişte, unde, de asemenea, va împărţi daruri copiilor.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT