Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Uniunea Europeană îşi îmbunătăţeşte sistemul de informaţii privind vizele

Publicat

pe

Comisia Europeană a prezentat, luna aceasta, o serie de măsuri ce au ca scop îmbunătăţirea sistemului de informaţii privind vizele, pentru a face față mai bine provocărilor legate de securitate, migrație și gestionarea frontierelor externe ale UE – Informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Modificările vor permite efectuarea unor verificări mai amănunțite privind antecedentele solicitanților de viză, vor elimina lacunele din sistem și vor asigura interoperabilitate deplină cu alte baze de date de la nivelul UE.

„Infractorii și potențialii teroriști nu trebuie să poată veni în Europa neobservați. Europa nu este o fortăreață, dar trebuie să știm cine ne trece frontierele. Avem responsabilitatea de a asigura securitatea cetățenilor europeni și de a construi o Europă care îi protejează, fără a împiedica mobilitatea celor care călătoresc către UE cu bună-credință”, a declarat Dimitris Avramopoulos – comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.

Printre măsurile propuse se numără:
• efectuarea de verificări de securitate mai amănunțite în toate bazele de date, cum ar fi recent înființatul Sistem de intrare/ieșire (EES), Sistemul de informații Schengen (SIS) și Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare (ECRIS), prin intermediul unui portal unic de căutare;
• asigurarea unui schimb îmbunătățit de date și de informații, prin extinderea domeniul de aplicare al VIS, ceea ce va permite polițiștilor de frontieră să afle rapid dacă o viză de lungă ședere sau un permis de ședere utilizat pentru a trece frontierele externe Schengen este valabil și se află în posesia titularului său legitim;
• eficientizarea procedurilor de returnare, pentru a facilita identificarea și readmisia migranților în situație neregulamentară care nu posedă documente de identitate, sporind astfel eficiența politicii de returnare a UE;
• consolidarea capacității de urmărire penală și de prevenire a infracțiunilor, în acest scop autoritățile de aplicare a legii și Europol primind acces mai structurat la VIS, pentru a preveni, depista sau ancheta infracțiunile de terorism sau alte infracțiuni grave, în condiții stricte și cu respectarea deplină a normelor UE privind protecția datelor.

ACTUALITATE

Nu există niciun caz COVID-19 în Primăria Târgovişte

Publicat

pe

Afirmaţia preşedintelui PNL Târgovişte – Aurelian Cotinescu, cum că în Primăria Târgovişte ar fi apărut un caz de coronavirus, ba chiar ar fi de fapt mai multe, nu a scăpat netaxată de reprezentanții administraţiei locale. Viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au luat imediat poziţie şi i-au cerut public liderului liberal să nu-i mai dezinformeze pe cetățeni.

„Din fericire pentru noi, nu există niciun caz de coronavirus în Primăria municipiului Târgoviște și, din nefericire pentru președintele PNL Târgoviște, observăm că acesta dă dovadă de o iresponsabilitate crasă, care nu numai că încalcă legislația în vigoare, dar și orice limită a bunului simț și a decenței sociale”, a precizat Monica Ilie.

Viceprimăriţa Târgoviştei îi solicită lui Aurelian Cotinescu să-şi retragă afirmaţiile „mincinoase și iresponsabile”. Totodată, îi cere Monica Ilie liderului PNL „să-și încadreze singur fapta penală săvârșită conform Codului penal și Ordonanțelor în vigoare”.

Mergând pe aceeaşi linie, viceprimarul Cătălin Rădulescu îl anunţă pe Aurelian Cotinescu că în Primăria Târgovişte şi în toate instituţiile subordonate s-au luat, încă de la începutul Pandemiei, toate măsurile de protecţie anticoronavirus şi rezultatele se văd, până astăzi neînregistrându-se nici un caz de contaminare.

„Asemenea informaţii false difuzate public de către un lider politic nu fac altceva decât să pună într-o lumină proastă administraţia târgovişteană, pe toţi cei care lucrează în cadrul acesteia.

Îl rugăm pe domnul Aurelian Cotinescu, care a intrat prea devreme în campania electorală, să nu se mai folosească de minciuni pentru a atrage atenţia asupra imaginii domniei sale. Îi mai amintim că sunt în judeţ instituţii conduse de lideri liberali unde au fost înregistrate cazuri de infectări cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că cineva este vinovat de producerea unei astfel de drame.

Virusul nu are culoare politică. Până la urmă, ne afectează pe toţi această pandemie şi nu credem că este normal să exploatăm astfel de informaţii cu scopul de a lovi politic în unul sau altul. Dimpotrivă, în astfel de situaţii ar trebui să dăm dovadă de discernământ şi solidaritate. A folosi coronavirusul în bătălia politică este o mârlănie fără seamăn”, a declarat Catalin Rădulescu – viceprimar municipiul Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Turnul Chindiei nu va mai putea fi vizitat! Încep lucrările de restaurare

Publicat

pe

Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” se va închide parțial pentru vizitare, începând de luni – 13 iulie 2020, întrucât demarează proiectul de restaurare, conservare și punere în valoare implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile.

Astfel, se vor putea vizita doar Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”, ruinele Palatului Domnesc şi Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, de marți până duminică, între orele 09:00 – 13:00 și 14:00 – 18:30.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!