Connect with us

Dâmboviţa

SENATOR: Lipsa unor măsuri fiscale atractive îi îndepărtează pe investitori de România!

Publicat

pe

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmboviţa, susţine că România a pornit pe un drum greşit în ceea ce priveşte stimularea mediului de afaceri. Măsurile neatractive luate de actualii guvernanţi ne îndepărtează şi mai mult de ţările din regiune, care au trecut la reducerea impozitului pe profit, aducânu-l, în cazul Ungariei şi Bulgariei, la cote de 9%, respectiv 10%.

Spune senatorul liberal că o creştere economică bazată doar pe consum nu poate reprezenta o reţetă a succesului, iar lipsa de viziune a Guvernului PSD-ALDE, care nu ia nicio măsură reală în vederea impulsionării investiţiilor, ne va duce anul acesta la o creştere economică mult mai mică, în raport cu 2017.

„Guvernul nu are un buget solid pentru investiţii publice şi nici nu pregăteşte măsuri fiscale avantajoase pentru investitorii privaţi. Toate acestea se întâmplă în timp ce statele vecine României se pregătesc pentru a face faţă concurenţei şi unei posibile recesiuni economice la nivelul Uniunii Europene. Avem exemplul Ungariei şi Bulgariei, care şi-au redus nivelul de fiscalitate“, precizează Iancu Caracota.

Senatorul atrage atenţia guvernanţilor că oamenii de afaceri, în lipsa unor măsuri care să încurajeze investiţiile, vor migra spre alte pieţe, unde taxele sunt mult mai mici.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Pasajul Petru Cercel va fi redat circulației integral săptămâna viitoare

Publicat

pe

Pasajul Petru Cercel de pe centura municipiului Târgoviște (zona Dâmboviţa Mall) devine funcțional integral, săptămâna viitoare, după mai bine de zece ani de când se circulă pe un singur sens – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

„De asemenea, la podul de la Teiș se lucrează la rosturi. Mai avem foarte puțin și dăm drumul circulației pe ambele poduri acolo, și pe cel vechi – reabilitat integral, și pe cel nou – construit prin proiect. Mai este puțin de asfaltat și se va finaliza și turnarea stratului doi pe Bulevardul Eroilor, zona dintre pasajul de la Aninoasa și podul de la Teiș. Strada Cornel Popa este gata, cu tot cu pasarelă.

Mai avem foarte puțin până când vom finaliza acest proiect de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște, de natură să conducă la depășirea unor probleme majore pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră a municipiului Târgoviște. Centura municipiului Târgoviște, 15 km de drumuri, se vede cu ochiul liber, este radical schimbată”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Testare COVID la farmacie. Rezultatul se raportează la DSP

Publicat

pe

Românii pot efectua în farmacie teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus – potrivit unui Ordin emis de Ministerul Sănătății.

„Seturile de teste vor fi puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii gratuit, dar farmaciile pot percepe tarife pentru serviciul de testare. Numărul testelor distribuite farmaciilor va fi stabilit la nivel local, în funcţie de câte unităţi se înscriu în program. Aproximativ 1.000 de farmacii din întreaga țară s-au înscris până acum.

Farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității doar după obținerea unui aviz temporar emis de Direcția de Sănătate Publică care este valabil șase luni, cu posibilitatea de prelungire succesive cu șase luni.

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor”, precizează deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT