Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

SENATOR: Lipsa unor măsuri fiscale atractive îi îndepărtează pe investitori de România!

Publicat

pe

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmboviţa, susţine că România a pornit pe un drum greşit în ceea ce priveşte stimularea mediului de afaceri. Măsurile neatractive luate de actualii guvernanţi ne îndepărtează şi mai mult de ţările din regiune, care au trecut la reducerea impozitului pe profit, aducânu-l, în cazul Ungariei şi Bulgariei, la cote de 9%, respectiv 10%.

Spune senatorul liberal că o creştere economică bazată doar pe consum nu poate reprezenta o reţetă a succesului, iar lipsa de viziune a Guvernului PSD-ALDE, care nu ia nicio măsură reală în vederea impulsionării investiţiilor, ne va duce anul acesta la o creştere economică mult mai mică, în raport cu 2017.

„Guvernul nu are un buget solid pentru investiţii publice şi nici nu pregăteşte măsuri fiscale avantajoase pentru investitorii privaţi. Toate acestea se întâmplă în timp ce statele vecine României se pregătesc pentru a face faţă concurenţei şi unei posibile recesiuni economice la nivelul Uniunii Europene. Avem exemplul Ungariei şi Bulgariei, care şi-au redus nivelul de fiscalitate“, precizează Iancu Caracota.

Senatorul atrage atenţia guvernanţilor că oamenii de afaceri, în lipsa unor măsuri care să încurajeze investiţiile, vor migra spre alte pieţe, unde taxele sunt mult mai mici.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

S-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Spitalului Pucioasa

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin ana, a semnat astăzi, la sediul ADR Sud muntenia, contractul de finanţare pentru proiectul care vizează modernizarea spitalului din localitate.

Proiectul are o valoare de 32,27 de milioane de lei şi prevede următoarele lucrări: înlocuirea acoperişului în şarpantă cu unul în terasă şi hidroizolarea acestuia, reabilitarea interioarelor şi modernizarea tuturor instalaţiilor, reabilitarea term ică a anvelopei, înlocuirea sistemului de încălzire cu unul independent energetic (pompe de căldură, panouri fotovoltaice), refacerea finisajelor interioare.

Vorbim, practic, despre cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria oraşului Pucioasa, iar contribuţia administraţiei publice locale este de doar 2%.

Edilul ne-a precizat că, săptămâna viitoare, se va desfăşura vizita în teren pentru un alt proiect major care se implementează la spital, respectiv reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului integrat, investiţie în valoare de 10,69 milioane de lei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dâmboviţeni săltaţi de poliţişti pentru contrabandă cu ţigări

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: IPJ Dâmboviţa)

Şapte dâmboviţeni au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează să fie prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, întrucât au produs ţigarete şi tutun în afara unui antrepozit fiscal şi le-au comercializat fără drept.

„În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2017-martie 2019, bănuiții ar fi achiziționat frunze de tutun de la persoane de origine bulgară, pe care, ulterior, le-ar fi prelucrat în tutun pentru fumat, cu ajutorul unor instalații artizanale de tip «moară».

De asemenea, bănuiții ar fi comercializat tutunul mărunțit către diverși consumatori găsiți prin intermediul unor site-uri de publicitate, iar livrarea se realiza prin intermediul firmelor de curierat.

Prin activitatea infracțională, bănuiții ar fi creat un prejudiciu estimate la 864.981 de lei”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!