Connect with us

SPORT

FOTBAL: Chindia Târgovişte joacă, după 22 de ani, un baraj de promovare în Liga 1

Publicat

pe

Chindia Târgovişte va juca sâmbătă, 9 iunie, de la ora 19:00, în deplasare, primul meci al barajului de promovare în Liga 1, împotriva formaţiei FC Voluntari, urmând ca returul să se dispute miercuri, 13 iunie, la Târgovişte, cel mai probabil începând cu ora 17:30. La club, atmosfera este una optimistă, spune preşedintele Marcel Ghergu. Jucători, antrenori, staff, cu toţii sunt animaţi de dorinţa de a face performanţă. Chindia are în faţă perspectiva promovării în primul eşalon fotbalistic al ţării după 22 de ani!

„Sunt două meciuri foarte grele, dar avem şansa noastră. O să ne batem pentru ea până în ultima secundă, când va fluiera arbitrul. Sperăm să facem posibilă promovarea. Toţi ne dorim să facem acest pas. Este un moment important în viaţa echipei noastre, este un moment important pentru municipiul Târgovişte şi pentru judeţul Dâmboviţa”, a declarat Marcel Ghergu, în cadrul unei conferinţe de presă care a fost organizată, astăzi – 7 iunie, la sediul Primăriei Târgovişte.

Şi antrenorul Nicu Croitoru priveşte cu încredere dubla de baraj, chiar dacă adversarul are experienţă în Liga 1.

„De partea cealaltă, noi venim cu o dorinţă extraordinară de a face performanţă, mai ales că avem o echipă foarmată în mare parte din jucători târgovişteni sau din judeţul Dâmboviţa. Sunt jucători tineri şi cred că un rezultat foarte bun în aceste două meciuri ar însemna o confirmare a talentului lor şi, pentru unii, un start de carieră extraordinar, iar pentru alţii o relansare. Ne bucură faptul că întreg lotul este pregătit şi îşi doreşte foarte mult promovarea. Sperăm ca, la ora jocului, să avem toţi jucătorii apţi, pentru că, acum, mai sunt mici probleme, dar sperăm să le rezolvăm până atunci, şi, după primul joc, de sâmbătă, să-l privim cu şi mai mult optimism pe cel de acasă”, a spus Nicu Croitoru.

În perspectiva promovării, discuţiile despre buget şi stadion sunt la ordinea zilei printre fanii FC Chindia, care îşi doresc, evident, ca echipa să nu fie nevoită să joace pe teren străin meciurile de… acasă. Vor putea Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa să asigure finanţare de Liga 1? De asemenea, vor investi bani în actualul stadion, având în vedere că există un proiect care vizează construirea altuia, în zona fostei unităţi militare de la gară?

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, primarul Cristian Daniel Stan şi vicepreşedintele CJD Alin Manole au precizat că se va găsi o soluţie financiară pentru a susţine echipa de fotbal, mai ales că nu înseamnă un buget cu mult mai mare faţă de cel actual, având în vedere câştigurile din drepturile de televiziune. Totodată, edilul Cristian Daniel Stan este convins că vor apărea şi sponsori, întrucât Chindia va avea o cu totul altă vizibilitate dacă promovează în Liga 1. De asemenea, Primăria Târgovişte ia în calcul şi o redistribuire a fondurilor alocate pentru sport, în funcţie de performanţele obţinute pe fiecare disciplină în parte.

„După 22 de ani, Chindia Târgovişte are, din nou, perspectiva promovării în prima ligă. Cred că am ajuns aici şi datorită faptului că Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au asigurat, constant, de ceva vreme, toate condiţiile financiare şi toate obligaţiile salariale şi de altă natură către club. În 2015, echipa a promovat din Liga 3 în Liga 2 şi, iată că, în sezonul 2017-2018, are în faţă perspectiva promovării în Liga 1”, a punctat primarul Cristian Daniel Stan.

La rândul său, vicepreşedintele CJD Alin Manole spune că, şi la nivelul administraţiei judeţene, s-au făcut deja calcule financiare şi nu vor fi probleme în susţinerea echipei. Cât priveşte stadionul, se va găsi o soluţie astfel încât Chindia să joace meciurile de acasă în faţa propriilor suporteri, nu pe alt teren, fiindcă la Târgovişte nu sunt condiţii de Liga 1.

„Este un drum început acum mult timp, acesta spre promovare. Din 2012, Consiliul Judeţean şi Primăria Târgovişte au dat credit unei echipe de pe plan local, că ştiţi cum era cu Chindia înainte. Ne învăţau alţii cum să antrenăm, cum să facem… Avem încredere în antrenor, în preşedinte şi în băieţii noştri că vor avea determinarea necesară pentru a promova. Şi suporterii, şi oraşul aşteaptă de foarte mult timp acest lucru”, a spus Alin Manole.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Diego Longo, antrenor Chindia: Pe suporteri îi ținem lângă noi prin felul de a juca!

Publicat

pe

Astăzi – 21 noiembrie 2023, jurnaliștii au fost invitați la o conferință de presă organizată de conducerea Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște, reprezentată de președintele Mihai Lorin Petrescu și vicepreședintele Nicolae Croitoru, pentru a-l prezenta pe noul antrenor al echipei de fotbal. Al treilea în cinci luni. Primii doi au fost ejectați din motive de lipsă de rezultate. Acum, a fost pus la cârma corabiei italianul Diego Longo. Numele ar spune că va avea parte de o activitate de durată la Clubul Chindia. Dar, nu se știe niciodată!

Tehnicianul a făcut parte din echipa celebrului antrenor Mircea Lucescu. De asemenea, a lucrat și cu Răzvan Lucescu. A mărturisit Longo că s-a aflat mai bine de 17 ani în preajma familiei Lucescu. În urmă cu 3 ani, a ales să meargă singur pe acest drum al antrenoriatului. Acum a avut curaj să vină la Târgoviște și chiar gândește pozitiv. Vrea rezultate. Musai, Chindia trebuie să promoveze în Liga I. Așa, după cum s-a exprimat, chiar din acest sezon. La Târgoviște trebuie construit ceva durabil.

Chestia este că acest tip de discurs l-am mai auzit în două rânduri. Diferă doar așezarea în pagină. Optimism. Mobilizare. Dorință. Facem. Dregem. Siguranță. Prea multă parcă! De la suporteri, care sunt nemulțumiți, mai ales după rezultatele obținute în ultimele partide, antrenorul Longo nu are mari deocamdată așteptări.

„Noi trebuie să îi completăm. Să îi aducem, să îi ținem lângă noi și asta o putem face numai prin atitudinea noastră. Cu efort, cu sacrificiu și, bineînțeles, cu felul nostru de a juca. Nu putem cere noi ceva suporterilor, trebuie noi să oferim”, a spus noul antrenor al Chindiei Târgoviște – Diego Longo.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Italianul Diego Longo este noul antrenor al Chindiei Târgoviște

Publicat

pe

AFC Chindia Târgoviște a anunțat, în această după-amiază, pe pagina oficială de Facebook a clubului, că noul antrenor principal al echipei de fotbal este Diego Longo.

„Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a fost antrenor principal al echipelor: KF Teuta, FC Flamurtari, FK Kukësi și antrenor secund la Dinamo Kiev, Al-Hilal, PAOK Salonic și Skoda Xanthi. Mult succes la Chindia Târgovişte şi cât mai multe reuşite la clubul nostru!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a AFC Chindia Târgoviște.

Potrivit gsp.ro, Diego Longo va va fi al treilea antrenor italian din fotbalul românesc în acest moment, după Cristiano Bergodi (Rapid) și Giovanni Costantino (FCU Craiova). Până să devină antrenor principal, Longo a fost secundul lui Mircea și Răzvan Lucescu – mai spun cei de la gsp.ro.

Mâine – 21 noiembrie 2023, de la ora 14:00, președintele AFC Chindia Târgoviște, Lorin Petrescu, va susține o conferință de presă împreună cu noul antrenor principal al echipei – Diego Longo.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite