Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Întâlnirile Babel” îţi dezvăluie omul din spatele artistului!

Publicat

pe

Ne apropiem cu paşi repezi de finalul celei de-a patra zi a Festivalului Artelor Spectacolului „Babel” 2018 (4-10 iunie). Oaspeţii veniţi de peste mări şi ţări au reuşit să aştearnă peste municipiului Târgovişte o atmosferă boemă. Programul pus în scenă până acum a fost o încântare pentru public, aşa că, voi, cei care aţi stat în case, ieşiţi şi bucuraţi-vă de teatru!

Puteţi, de asemenea, să descoperiţi omul din spatele artistului, în cadrul „Întâlnirilor Babel”, care se organizează în fiecare zi de la ora 11:00, în foaierul Teatrului „Tony Bulandra”. Astăzi, au făcut mărturisiri reprezentanţii Belgiei, Finlandei şi Poloniei. Cum, când şi unde şi-au început cariera artistică, proiecte de viitor, impresii despre Târgovişte şi „Babel”…

Uimitorul Thomas Mockton, actorul „fără oase”, care şi-a schimbat forma corpului în zeci de variante sub ochii publicului, este de fel din Noua Zeelandă, şi-a început cariera în ţara natală, făcând acrobaţii şi jonglerii într-un circ, a studiat apoi teatrul fizic la Paris şi acum trăieşte în Finlanda.

Sabina Scarlat, de la Compagnie Garage – Belgia, s-a născut în România, la Ploieşti, şi a început să studieze baletul în Bucureşti. Când avea 12 ani, familia sa a plecat la Bruxelles, unde Sabina nu s-a îndepărtat de pasiunea sa, chiar dacă, la universitate, a studiat psihologia. În urmă cu 8 ani, şi-a înfiinţat propriul studio de dans contemporan. Spectacolul din „Babel” – Uniforme – este primul pe care şi-a pus semnătura ca regizor.

„Scena Kalejdoskop” din Polonia este o companie teatrală înfiinţată acum 18 ani de către actorul şi regizorul Piotr Kulczyk. În spectacolele lor de stradă, cu care au ajuns în multe state din Europa, vorbesc întotdeauna despre lucruri serioase, dar într-un mod amuzant.

„Festivalul Babel este pentru mine o inspiraţie pentru viitoarele spectacole”, a spus Piotr Kulczyk, care i-a uimit, aseară, pe târgovişteni cu statuile care s-au plimbat nestingherite pe Centrul Vechi şi în Piaţa Mihai Viteazul.

Pe 5 iunie, „Scena Kalejdoskop” a prezentat „Eunika în Ţara Circului”, reprezentaţie inspirată după „Alice în Ţara Minunilor”. Eunika a călătorit, alături de spectatorii din Piaţa Mihai Viteazul, prin tărâmurile imaginare ale circului și a întâlnit în drumul ei personaje neobișnuite, animale nepământești și alte creaturi ireale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT