Connect with us

ACTUALITATE

„Întâlnirile Babel” îţi dezvăluie omul din spatele artistului!

Publicat

pe

Ne apropiem cu paşi repezi de finalul celei de-a patra zi a Festivalului Artelor Spectacolului „Babel” 2018 (4-10 iunie). Oaspeţii veniţi de peste mări şi ţări au reuşit să aştearnă peste municipiului Târgovişte o atmosferă boemă. Programul pus în scenă până acum a fost o încântare pentru public, aşa că, voi, cei care aţi stat în case, ieşiţi şi bucuraţi-vă de teatru!

Puteţi, de asemenea, să descoperiţi omul din spatele artistului, în cadrul „Întâlnirilor Babel”, care se organizează în fiecare zi de la ora 11:00, în foaierul Teatrului „Tony Bulandra”. Astăzi, au făcut mărturisiri reprezentanţii Belgiei, Finlandei şi Poloniei. Cum, când şi unde şi-au început cariera artistică, proiecte de viitor, impresii despre Târgovişte şi „Babel”…

Uimitorul Thomas Mockton, actorul „fără oase”, care şi-a schimbat forma corpului în zeci de variante sub ochii publicului, este de fel din Noua Zeelandă, şi-a început cariera în ţara natală, făcând acrobaţii şi jonglerii într-un circ, a studiat apoi teatrul fizic la Paris şi acum trăieşte în Finlanda.

Sabina Scarlat, de la Compagnie Garage – Belgia, s-a născut în România, la Ploieşti, şi a început să studieze baletul în Bucureşti. Când avea 12 ani, familia sa a plecat la Bruxelles, unde Sabina nu s-a îndepărtat de pasiunea sa, chiar dacă, la universitate, a studiat psihologia. În urmă cu 8 ani, şi-a înfiinţat propriul studio de dans contemporan. Spectacolul din „Babel” – Uniforme – este primul pe care şi-a pus semnătura ca regizor.

„Scena Kalejdoskop” din Polonia este o companie teatrală înfiinţată acum 18 ani de către actorul şi regizorul Piotr Kulczyk. În spectacolele lor de stradă, cu care au ajuns în multe state din Europa, vorbesc întotdeauna despre lucruri serioase, dar într-un mod amuzant.

„Festivalul Babel este pentru mine o inspiraţie pentru viitoarele spectacole”, a spus Piotr Kulczyk, care i-a uimit, aseară, pe târgovişteni cu statuile care s-au plimbat nestingherite pe Centrul Vechi şi în Piaţa Mihai Viteazul.

Pe 5 iunie, „Scena Kalejdoskop” a prezentat „Eunika în Ţara Circului”, reprezentaţie inspirată după „Alice în Ţara Minunilor”. Eunika a călătorit, alături de spectatorii din Piaţa Mihai Viteazul, prin tărâmurile imaginare ale circului și a întâlnit în drumul ei personaje neobișnuite, animale nepământești și alte creaturi ireale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats