Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Între realitate și vis este… Babel! Nu rata ultimele zile ale festivalului!

Publicat

pe

Ziua de 7 iunie a însemnat o concentrare a teatrului-dans, teatrului-fizic, teatrului-minimalist, începând cu ora 18:00, la spectacolul Counterbody al companiei Tangaj Dance, în colaborare cu Centrul Național al Dansului din București, și până la ora 23:30, când s-a terminat spectacolul companiei japoneze, 1969: Odisee spațială? Ciudățenie! care s-a bucurat de o sală arhiplină în ciuda orei târzii. Acestea au fost extremitățile zilei. Intermediar, s-au jucat spectacolele Uniforme ce a avut la bază un concept inedit și Richard III (Un one-woman show) interpretat impecabil de actrița de origine engleză Emily Carding – se arată într-un comunicat remis de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, organizatorul Festivalului Artelor Spectacolului B abel.

Astăzi, vineri – 8 iunie, la workshop-urile aflate deja în desfășurare se adaugă cel al japonezilor cu începere la ora 13:30 în Sala Studio. Seara este dominată de două producții ale spațiului rusesc: Hamlet – Cursa de șoareci al Teatrului kazah de Dramă numit după S. Seyfullin din regiunea Karagandy, Kazahstan (ora 17:00, Casa Sindicatelor) și Jucăriile lui Bertrand al Teatrului blackSKYwhite din Moscova, Rusia. Aceste două producții au estetici total diferite.

Hamlet se bazează pe frământarea interioară cauzată de întâmplări independente de voința lui și este un spectacol clasic, chiar dacă este redus la o oră. La polul opus, Bertrand este un personaj care influențează cu imaginația sa tot ceea ce-l înconjoară și transformă realitatea după bunul plac. Prin urmare, în Sala Mare de la ora 18:00, veți urmări un spectacol suprarealist, în care visul este considerat ca fiind lumea primordială.

De la ora 20:00, ne destindem în Piața Mihai Viteazul cu acrobatul Django Guerzoni: jonglerii cu obiecte și foc, „țopăieli” performante și tot felul de giumbușlucuri.

Ne întoarcem la ora 22:00 la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra pentru spectacolul Colecționarul al Companiei de Teatru-Dans Microbis din Sibiu, un spectacol care poartă semnătura coregrafică a lui Hugo Wolff. Povestea este cea a unui personaj machiavelic care „colecționează” femei, până în momentul în care cade în propria capcană. Oare vom avea parte de ceva nemaivăzut și „nemaipronunțat” până acum… un thriller coregrafic?! Suspans… și rămâne să vedem.

BABEL e pentru voi! Sunteți așteptați!

Festivalul Artelor Spectacolului Babel – Târgovişte 2018 se va încheia duminică, 10 iunie. 

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT