Connect with us

SPORT

Chindia a ratat promovarea în Liga 1, la loviturile de departajare!

Publicat

pe

Câştigătoarea barajului pentru Liga 1 de fotbal a fost stabilită după loviturile de departajare. A fost 0-3 pentru FC Voluntari, iar Chindia continuă în Liga 2, cel puţin penru încă un sezon. Au ratat târgoviştenii Cherchez, Pencea şi Neguţ, iar pentru FC Voluntari au marcat Cernat, Marinescu şi Leasă.

„Avem o echipă tânără, formată în mare parte din jucători crescuţi aici. Nu a fost de ajuns, experienţa jucătorilor adverşi şi-a spus cuvântul. Au rămas stăpâni pe ei la executarea loviturilor de la 11metri. Importanţa momentului ne-a apăsat prea tare. Reproşuri se pot face, dar nu există o garanţie că dacă executa altcineva nu se rata. Şi vă dau un exemplu. Cherchez, cu care lucrez de patru ani, nu a ratat niciodată o lovitură de pedeapsă. A făcut-o acum”, a declarat antrenorul Nicu Croitoru pentru DigiSport.

În tur, a fost 1-0 pentru FC Voluntari, iar la Târgovişte a fost 1-0 pentru Chindia, după golul marcat de Denis Ciobotariu, în minutul 67. În prelungiri, niciuna dintre echipe nu a reuşit să înscrie şi s-a ajuns la loviturile de departajare.

Chindia – FC Voluntari 1-0

► Chindia: Aioani – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu (Pencea 80′) – Cr. Neguţ, Rogoveanu, Crinel Stoica (C. Dinu 67′) – L. Mihai (Nisipeanu 95′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: Meilă – Jurj, Neicuţescu, Acasandrei
Antrenor principal: Nicolae Croitoru
Antrenor secund: Vasile Bîrdeş

► Voluntari: Mincă – Leasă, Balaur, Horj, Bucurică – Al. Răuţă, D. Novac – Mih. Căpăţînă (Fl. Cernat 119′), Laur. Marinescu (cpt.), D. Benzar (Ivanovici 59′) – Ad. Bălan (Ad. Voicu 74′)
Rezerve neutilizate: Petrariu – Sânmărtean, Pîrcălabu, Gişa
Antrenor principal: Victor Naicu
Antrenori secunzi: Adrian Mutu, Daniel Florea

ACTUALITATE

Un judecător din Spania a ordonat UEFA și Premier League să anuleze sancțiunile dictate împotriva fondatorilor Superligii Europei

Publicat

pe

de

În primăvară, fotbalul european a fost zguduit de un scandal fără precedent, după a fost confirmat oficial parteneriatul între douăsprezece cluburi pentru formarea Superligii Europei (ESL), o competiție paralelă cu cele organizate sub tutela UEFA.

Din ESL urmau să facă parte: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham (Premier League), AC Milan, Inter Milano, Juventus (Serie A), Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid (Spania).

A urmat o reacție comună promptă și vehementă a FIFA, a UEFA și a federațiilor afiliate, prin care cluburile „separatiste” și jucătorii lor au fost amenințați cu pedepse drastice. Nouă dintre echipe s-au retras din proiect, pe poziții rămânând doar FC Barcelona, Real Madrid și Juventus Torino.

Pentru a fi iertate, cluburile care au făcut pasul înapoi au încheiat o înțelegere prin care s-au angajat să plătească 15 milioane de euro într-un fond de solidaritate și să renunțe la 5% din veniturile obținute de pe urma participării în competițiile europene din sezonul viitor. De asemenea, ele au fost de acord să plătească o penalitate de 100 de milioane de euro dacă vor mai încerca vreodată să adere la o altă competiție în afara cadrului UEFA. Apropo de competițiile UEFA, dacă obișnuiți să pariați, vă puteți inspira pentru meciurile din Liga Campionilor, Europa League sau Conference League de pe site-urile de profil precum PonturiAzi.ro.

Cele șase cluburi britanice au primit o pedeapsă suplimentară din partea Premier League: 25 de milioane de euro amendă, plus posibilitatea de a fi penalizate cu 30 de puncte dacă vor mai avea „abateri”.

În ceea ce le privește pe FC Barcelona, Real Madrid și Juventus Torino, echipele care încă fac parte din ESL, ele vor fi judecate de comisia disciplinară a UEFA, existând pericolul să fie excluse din Liga Campionilor.

Oficialii UEFA, amenințați cu închisoarea

Măsurile luate împotriva fondatoarelor ESL au fost contestate de magistratul spaniol Manuel Ruiz de Lara, care prezidează un tribunal comercial din Madrid. Acesta s-a îndreptat împotriva UEFA, Premier League și Serie A, iar pe 20 aprilie 2021 a emis o hotărâre prin care a stabilit că echipele care s-au înscris în Superligă nu pot fi penalizate de niciun for.

Nici UEFA și nici federațiile nu au ținut cont de respectiva hotărâre a Tribunalului, astfel că Manuel Ruiz de Lara a emis un al doilea ordin, prin care obligă UEFA să renunțe la acțiunile disciplinare împotriva Barcelonei, a celor de la Juventus și a celor de la Real Madrid. Potrivit deciziei tribunalului comercial, cele trei echipe pot participa în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

Judecătorul Ruiz de Lara a declarat că nu este permis ca hotărârile unui tribunal să fie încălcate, deciziile UEFA încălcând dreptul european al concurențe: „Deschiderea procedurilor disciplinare împotriva lui Real Madrid, Juventus și Barcelona constituie o încălcare clară a măsurilor provizorii acordate prin Ordinul din 20 aprilie 2021”.

Magistratul nu exclude varianta ca responsabilii forului fotbalistic european să primească un an închisoare pentru că nu țin cont de deciziile judecătorești.

Probabil că oficialii UEFA se distrează atunci când citesc, pe Internet, articolele pe această temă. Pe de altă parte, este foarte puțin probabil ca Juventus, Real Madrid și FC Barcelona să fie excluse din Liga Campionilor, o asemenea măsură echivalând cu o lovitură de imagine pentru competiție.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Chindia Târgoviște și-a prezentat lotul pentru noul campionat

Publicat

pe

Președintele AFC Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu, i-a prezentat, în această după-amiază, în fața jurnaliștilor și a celor mai fideli fani, pe fotbaliștii care alcătuiesc lotul echipei fanion a orașului pentru noul sezon competițional care va debuta duminică – 18 iulie, precum și stafful tehnic.

Evenimentul a fost organizat pe terenul sintetic de antrenament de la Complexul Turistic de Natație, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și a primarului Daniel Cristian Stan, conducătorii instituțiilor finanțatoare. Reprezentanții administrației publice locale și județene au transmis mesaje de felicitare pentru rezultatele obținute de Chindia Târgoviște pe parcursul campionatului 2020-2021 și au dat asigurări că vor continua să sprijine financiar echipa.

„Fac apel și către firmele din județul Dâmbovița, să vină alături de Chindia. Dacă ne permite bugetul, cu siguranță, vom mări bugetul echipei noastre, pentru că a demonstrat că este o echipă serioasă, care își dorește mai mult. Le doresc mult succes băieților și antrenorului în noul sezon. Îi mulțumesc domnului Emil Săndoi pentru că a rămas alături de noi și în acest sezon. Doamne ajută să avem un sezon mai bun decât cel de anul trecut”, a fost mesajul președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, primarul Daniel Cristian Stan a spus că echipa de fotbal Chindia Târgoviște face cinste orașului, după care a venit cu câteva precizări în legătură cu lucrările de la stadionul „Eugen Popescu”.

„Le mulțumesc suporterilor pentru faptul că sunt alături de echipă, chiar dacă încă au de făcut câteva deplasări. Sper ca, până la finalul acestui an, stadionul să fie gata și să ne putem bucura de fotbal la Târgoviște. Primăria face eforturi deosebite, având fonduri exclusiv de la bugetul local, pentru că nu a existat un sprijin guvernamental cu privire la construirea acestui stadion, deși am solicitat acest lucru prin Legea bugetului de stat, dar s-a preferat să se acorde bani, spre exemplu, pentru sala polivalentă din Oradea”, a precizat Daniel Cristian Stan.

Antrenorul Emil Săndoi și-a felicitat elevii, și pe cei care au ales să rămână la Chindia, dar și pe cei care au plecat, pentru evoluțiile avute pe întregul parcurs al campionatului trecut.

Prezentare chindia 5

„Suntem conștienți cu toții că rezultatele pe care le-am obținut ne obligă și în acest campionat, poate și mai mult, datorită faptului că vom avea și suporterii în tribună lângă noi. Contăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră, ne dorim să fiți în mijlocul nostru și ne dorim să facem cel puțin aceeași figură pe care am făcut-o în campionatul trecut”, a spus Emil Săndoi.

Lotul AFC Chindia pentru campionatul 2021-2022:
– Daniel Popa (atacant)
– Daniel Florea (atacant)
– Nikolas Baxevanos (fundaș)
– Roumpoulakou Simo (fundaș)
– Pop Rareș (portar)
– Popadiuc Doru (mijlocaș)
– Dinu Cornel (fundaș)
– Cristi Cherchez (atacant)
– Mădălin Martac (fundaș)
– Tibi Căpușă (fundaș)
– Paul Iacob (mijlocaș)
– Marco Dulca (mijlocaș)
– Daniel Celea (fundaș)
– Matiș Răzvan, singurul jucător împrumutat (mijlocaș)
– Șerban Andrei (mijlocaș)
– Cătălin Căbuz (portar)
– Daniel Cristian Neguț (atacant)
– Sergiu Suciu (mijlocaș)
– Dinu Moldovan (portar)
– Ioniță Adrian (fundaș)
– Fuiorea Javier (mijlocaș)
– Zamfir Iulian (mijlocaș)
– Nanciu Robert (fundaș)
– Brînzea Andres (portar)
– Laurențiu Corbu (fundaș)
– Milan Kocic (fundaș)
– Șerban Marian (mijlocaș)
– Atanase Cosmin (mijlocaș)

Staff tehnic:
– Emil Săndoi, antrenor
– Valentin Năstase, antrenor secund
– Hotoboc Dumitru, antrenor cu portarii
– Stelian Isac, preparator fizic
– Alin Draga, kinetoterapeut
– Victor Stan, maseur.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT