Connect with us

SOCIAL

INFO UTIL: Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Publicat

pe

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi, pe perioada vacanţelor, beneficiază, potrivit legii, de un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei – informează AJOFM Dâmboviţa. În acest sens, trebuie ca agenţii economici să încheie o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la AJOFM o cerere însoțită de următoarele documente:
– tabelul nominal cuprinzând elevii și studenții încadraţi;
– adeverința eliberata de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o forma de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
– actul de identitate al elevului sau studentului;
– copia contractului de munca;
– declarația pe propria răspundere că angajatorul nu se regăsește în una dintre următoarele situații:
• A încadrat în muncă elevii și studenții anterior datei de începere a vacanţelor stabilite potrivit legii;
• A beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

În judeţul Dâmboviţa, au solicitat până acum setul de documente opt angajatori. Anul trecut, şase agenţi economici au încadrat în muncă, în perioada vacanţei, 10 elevi şi studenţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Târgovişte: Prins la volan sub influența unor substanțe psihoactive

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, ieri – 28 noiembrie 2022, în jurul orei 19:35, pe strada Stanică Ilie, un bărbat de 34 de ani, din comuna Băleni, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Rezultatul preliminar a ieșit pozitiv, ceea ce demonstrează că bărbatul consumase substanțe psihoactive.

În autoturismul respectiv a mai fost identificat un pasager, bărbat de 35 de ani, din Târgoviște, iar, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în două șervețele mai multe fragmente de materie vegetală de culoare verde-oliv.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Prahova

„Vânător de vampiri” o pornise curajos spre… Vârful Omu! L-au oprit salvamontiștii!

Publicat

pe

Intervenție mai puțin obișnuită pentru salvamontiști din Bușteni! Aceștia au trebuit să îl convingă, ba chiar să-l împiedice pe un turist cu un echipament ești din comun, dar în nici un caz unul adecvat pentru munte, să meargă spre Vârful Omu.

Cetățeanul, îmbrăcat într-o costumație de tip spectacol, ceva de genul „vânător de vampiri” era în zona Sfinxului și avea intenția să ajungă pe Vârful Omu. Norocul lui – salvamontiștii care i-au împiedicat ascensiunea! Pe o vreme ca asta, cu temperaturi cu mult sub zero grade, cu vânt puternic și cărări alunecoase, cine știe ce s-ar mai fi întâmplat! „Vânătorul de vampiri” a fost îndrumat spre telecabină.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats