Connect with us

SOCIAL

INFO UTIL: Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Publicat

pe

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi, pe perioada vacanţelor, beneficiază, potrivit legii, de un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei – informează AJOFM Dâmboviţa. În acest sens, trebuie ca agenţii economici să încheie o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la AJOFM o cerere însoțită de următoarele documente:
– tabelul nominal cuprinzând elevii și studenții încadraţi;
– adeverința eliberata de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o forma de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
– actul de identitate al elevului sau studentului;
– copia contractului de munca;
– declarația pe propria răspundere că angajatorul nu se regăsește în una dintre următoarele situații:
• A încadrat în muncă elevii și studenții anterior datei de începere a vacanţelor stabilite potrivit legii;
• A beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

În judeţul Dâmboviţa, au solicitat până acum setul de documente opt angajatori. Anul trecut, şase agenţi economici au încadrat în muncă, în perioada vacanţei, 10 elevi şi studenţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

350 de posturi disponibile la Bursa locurilor de muncă organizată în Dâmbovița, pe 20 mai 2022

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

35 de agenți economici și-au exprimat intenția de a participa la „Bursa generală a locurilor de muncă” organizată în județul Dâmbovița, vineri – 20 mai 2022, de la ora 10:00, la Clubul Studenților din Târgoviște. Aceștia oferă 350 de posturi, atât pentru persoanele calificate în diverse meserii și pentru absolvenții de studii superioare, cât și dâmbovițenilor fără calificare.

Potrivit AJOFM, sunt disponibile posturi de electrician, sudor, mecanic utilaj, mașinist pod rulant, buldoexcavatorist, galvanizator, bucatar, mecanic auto, lucrător comercial, ambalator manual, zugrav, rectificator, operator comandă numerică, strungar, ospătar, confecționer articole textile, brutar, frezor, șofer, dispecer, pizzar, tehnician în construcții, finisor laminate – trefilate, specialist achiziții, operator facturare, consilier vânzări, gestionar depozit, analist servicii clienți, manager retail, economist, specialist logistică, inginer mecanic, economist, inginer electromecanic, specialist resurse umane, inginer autovehicule rutiere, agent vânzări, muncitor necalificaţ.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovita oferă și cu acest prilej, posibilitatea persoanelor care nu sunt calificate, să se informeze și să acceseze unul dintre cele 21 de cursuri de calificare în care instituția noastră este autorizată pentru formare profesională.

Standurile pentru Economie Socială, pentru informarea și consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, vin în întâmpinarea persoanelor cu diferite vulnerabilități, precum persoane cu dizabilități, refugiați din Ucraina, tineri NEET și alte categorii aflate în dificultate, pentru sprijin în vederea ocupării pe piața muncii”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Argeș

Doi bărbați răniți într-un accident rutier în județul Argeș

Publicat

pe

Accident de circulație, în această dimineață, în comuna Stâlpeni, județul Argeș. Doi bărbați, în vârstă de 42 și 47 de ani, primesc îngrijiri medicale.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. La fața locului au intervenit pompierii de la Mioveni, cu o autospecială e stingere și o ambulanță SMURD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT