Connect with us

SOCIAL

INFO UTIL: Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Publicat

pe

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi, pe perioada vacanţelor, beneficiază, potrivit legii, de un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei – informează AJOFM Dâmboviţa. În acest sens, trebuie ca agenţii economici să încheie o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la AJOFM o cerere însoțită de următoarele documente:
– tabelul nominal cuprinzând elevii și studenții încadraţi;
– adeverința eliberata de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o forma de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
– actul de identitate al elevului sau studentului;
– copia contractului de munca;
– declarația pe propria răspundere că angajatorul nu se regăsește în una dintre următoarele situații:
• A încadrat în muncă elevii și studenții anterior datei de începere a vacanţelor stabilite potrivit legii;
• A beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

În judeţul Dâmboviţa, au solicitat până acum setul de documente opt angajatori. Anul trecut, şase agenţi economici au încadrat în muncă, în perioada vacanţei, 10 elevi şi studenţi.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Pucioasa, prins în flagrant în timp ce voia să vândă un pistol în Moroeni

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Pucioasa, a mers în comuna Moroeni, cu gând să comercializeze un pistol pentru care nu poseda documente de deținător legal.

Individul a fost interceptat de polițiști, iar, în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, a fost găsit în geanta pe care o purta asupra sa pistolul încarcat cu 8 cartușe, armă cu potențial letal supusă autorizării.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, au demarat cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Bărbat atacat de un urs, la Rucăr

Publicat

pe

Un bărbat de 63 de ani din comuna Rucăr a fost atacat de un urs. Mamiferul l-a mușcat de picior.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvatori și jandarmi. Din primele informații reiese că victima este conștientă. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite