Connect with us

ECONOMIE

Brutarii români învaţă din experienţa companiilor austriece

Publicat

pe

Agenţia economică a Landului Austria Inferioară ecoplus Internaţional România a organizat o misiune economică (schimb de experienţă) de două zile în Austria Inferioară, în domeniul brutăriilor. Au participat opt companii de profil din Timişoara şi Bucureşti.

Interesul românilor s-a îndreptat în special către produsele bio și inovatoare, precum: făină fără gluten, faină de alac sau uleiuri speciale de pădure. Vizita a servit și la cunoașterea potențialilor parteneri de afaceri.

„Obiectivul nostru este de a pune în legătură companiile austriece cu firmele româneşti care cred în produsele de calitate din Austria. Să ne cunoaștem personal este un pas esențial către o cooperare pe termen lung”, spune Daniel Marcu – director general al ecoplus Internaţional România și organizatorul călătoriei.

Participantii au avut ocazia să viziteze şi una dintre cele mai la modă brutării din Austria – Joseph Brot, care îmbină tradiţionalul cu tehnica modernă.

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni, ocupat acum în proporție de 100%, își extinde capacitatea

Publicat

pe

Peste 900 de persoane și-au găsit de lucru în Parcul Industrial Moreni, unitate în care activează 44 de societăți comerciale, gradul de ocupare fiind în acest moment de 100%. Și pentru că în continuare vin cereri pentru închirierea de spații, directorul Gabriel Purcaru este preocupat să extindă capacitatea Parcului.

Astfel, în această toamnă, urmează să înceapă construcția altor două hale, cu o capacitate de 500 mp fiecare și toate utilitățile necesare. Odată ce vor fi puse în funcțiune, se vor crea în Parcul Industrial Moreni încă 30-40 de locuri de muncă.

Tot pentru extinderea unității, s-au demarat tratative cu Primăria Moreni, pentru achiziționarea unei suprafețe de teren de aproximativ 18.000 mp, unde, de asemenea, vor fi construite hale de diferite dimensiuni, care să fie apoi închiriate firmelor doritoare să deschidă capacități de producție.

Reamintim și faptul că, pentru a veni în sprijinul investitorilor, conducerea Parcului Moreni a decis să organizeze, începând cu această vară, diferite cursuri de calificare profesională. Totodată, se preocupă să atragă studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, dar și absolvenți de la liceele din Moreni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

990 de firme din Dâmbovița, premiate pentru performanță în afaceri

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa a analizat 11.151 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active din județ, în vederea realizării clasamentului Topul Firmelor 2021.

„Dintre acestea, 1.297 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 5 poziții în clasament, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

În ierarhia Topul Firmelor din județul Dâmbovița 2021 s-au calificat pe prima poziție un număr de 493 de companii, pe locul al doilea 286 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 211 companii”, se precizează într-un comunicat remis de CCIA Dâmboviţa.

Clasamentul Topul Firmelor din Dâmbovița este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a utilizării capitalului angajat.

CCIA este singura instituție abilitată prin lege să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul județului.

„Topul Firmelor Dâmbovițene premiază antreprenorii din diferite sectoare de activitate precum: Industrie, Servicii, Comerț, Turism, Cercetare-Dezvoltare și High-Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit și Construcții”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT