Connect with us

SOCIAL

26 de cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale!

Publicat

pe

Poliţiştii de imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 26 de cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau care se aflau ilegal în România.

Pentru şase dintre aceştia, au fost emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani. De asemenea, patru imigranţi au fost luaţi în custodie publică, iar trei au fost îndrumaţi în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, au fost preluați de la polițiștii de frontieră cinci cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Naţiunile Unite marchează, în fiecare an, la 20 iunie, Ziua mondială a refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 30.000 de persoane au solicitat azil în România, fiind originare din aproape 120 de state ale lumii. La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări existau 4.056 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Sprijin guvernamental pentru familiile unor dâmbovițeni loviți de soartă

Publicat

pe

15 familii din județul Dâmbovița care se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, au primit sprijinul Guvernului României.

14 persoane din Târgoviște, Titu, Cojasca, Corbii Mari, Gura Șuții, Mănești, Tătărani și Voinești vor beneficia de ajutoare de urgență pentru rezolvarea unor probleme de natură medicală. Unei familii din Ciocănești i se acordă ajutor de urgență pentru acoperirea pagubelor suferite în urma unui incendiu care le-a cuprins locuința.

„Sumele acordate sunt cuprinse între 500 și 7.000 de lei. Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt oferite în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. Plățile sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. La nivelul întregii țări vor beneficia de aceste ajutoare 226 familii și persoane singure. Cuantumul acestor ajutoare fiind de 1.004.500 lei”, ne-a informat prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Băutura, bat-o vina! Tamponare pe ulița satului

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani, a intrat în coliziune cu o altă mașină, care circula regulamentar. Accidentul s-a produs pe drumul dintre Sătești și Ulmetu, comuna Vârfuri. Din fericire, nu au existat persoane rănite în urma acestei tamponări.

Polițiștii sosiți la fața locului i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi participanți la trafic implicați în evenimentul rutier. Bărbatul de 51 de ani a căzut la acest examen, prezentând o alcoolemie de 0,99mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru fapta sa, respectivul șofer s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT