Connect with us

SOCIAL

26 de cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale!

Publicat

pe

Poliţiştii de imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 26 de cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau care se aflau ilegal în România.

Pentru şase dintre aceştia, au fost emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani. De asemenea, patru imigranţi au fost luaţi în custodie publică, iar trei au fost îndrumaţi în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, au fost preluați de la polițiștii de frontieră cinci cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Naţiunile Unite marchează, în fiecare an, la 20 iunie, Ziua mondială a refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 30.000 de persoane au solicitat azil în România, fiind originare din aproape 120 de state ale lumii. La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări existau 4.056 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Corbii Mari: S-a răsturnat cu tractorul într-un canal și a decedat

Publicat

pe

Un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața, în această seară, după ce s-a răsturnat cu tractorul într-un canal, în comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița.

La sosirea echipajelor de intervenție, acesta era sub apă, în stop cardiorespirator. S-au executat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat. La fața locului a aterizat și un elicopter SMURD, în speranța că bărbatul va supraviețui și va fi nevoie de transport rapid la spital.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Citește în continuare

Argeș

Accident cumplit pe A1, în județul Argeș. O femeie a fost decapitată!

Publicat

pe

Un cumplit accident de circulație a avut loc, în această seară, pe A1, București-Pitești, la km 116. Un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani a intrat sub un autotren.

Echipele de intervenție care s-au deplasat la fața locului au găsit pasagera din dreapta decedată. Femeia, în vârstă de 47 de ani, soția soferui, a fost pur și simplu decapitată.

Conducătorul auto nu a suferit răni grave. Acesta s-a autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Bărbatul a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT