Connect with us

SOCIAL

26 de cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale!

Publicat

pe

Poliţiştii de imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 26 de cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau care se aflau ilegal în România.

Pentru şase dintre aceştia, au fost emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani. De asemenea, patru imigranţi au fost luaţi în custodie publică, iar trei au fost îndrumaţi în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, au fost preluați de la polițiștii de frontieră cinci cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Naţiunile Unite marchează, în fiecare an, la 20 iunie, Ziua mondială a refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 30.000 de persoane au solicitat azil în România, fiind originare din aproape 120 de state ale lumii. La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări existau 4.056 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Târgovişte: Prins la volan sub influența unor substanțe psihoactive

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, ieri – 28 noiembrie 2022, în jurul orei 19:35, pe strada Stanică Ilie, un bărbat de 34 de ani, din comuna Băleni, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Rezultatul preliminar a ieșit pozitiv, ceea ce demonstrează că bărbatul consumase substanțe psihoactive.

În autoturismul respectiv a mai fost identificat un pasager, bărbat de 35 de ani, din Târgoviște, iar, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în două șervețele mai multe fragmente de materie vegetală de culoare verde-oliv.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Prahova

„Vânător de vampiri” o pornise curajos spre… Vârful Omu! L-au oprit salvamontiștii!

Publicat

pe

Intervenție mai puțin obișnuită pentru salvamontiști din Bușteni! Aceștia au trebuit să îl convingă, ba chiar să-l împiedice pe un turist cu un echipament ești din comun, dar în nici un caz unul adecvat pentru munte, să meargă spre Vârful Omu.

Cetățeanul, îmbrăcat într-o costumație de tip spectacol, ceva de genul „vânător de vampiri” era în zona Sfinxului și avea intenția să ajungă pe Vârful Omu. Norocul lui – salvamontiștii care i-au împiedicat ascensiunea! Pe o vreme ca asta, cu temperaturi cu mult sub zero grade, cu vânt puternic și cărări alunecoase, cine știe ce s-ar mai fi întâmplat! „Vânătorul de vampiri” a fost îndrumat spre telecabină.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats