Connect with us

SOCIAL

26 de cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale!

Publicat

pe

Poliţiştii de imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 26 de cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau care se aflau ilegal în România.

Pentru şase dintre aceştia, au fost emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani. De asemenea, patru imigranţi au fost luaţi în custodie publică, iar trei au fost îndrumaţi în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, au fost preluați de la polițiștii de frontieră cinci cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Naţiunile Unite marchează, în fiecare an, la 20 iunie, Ziua mondială a refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 30.000 de persoane au solicitat azil în România, fiind originare din aproape 120 de state ale lumii. La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări existau 4.056 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Donează un strop de sânge pentru un tânăr polițist care se luptă cu boala!

Publicat

pe

Tânărul polițist Cristian Ionuț Amuză, în vârstă de 36 de ani, de fel din comuna Raciu, județul Dâmbovița, are nevoie urgent de trombocite și sânge, după ce, săptămâna trecută, a suferit un transplant de celule stem. Nu contează grupa, doar să mergeți să donați la orice Centru de Transfuzii din țară! Specificați că donați sânge pentru Cristian Ionuț Amuză, care este internat la Spitalul Fundeni.

„Cristi a fost diagnosticat prima dată în luna iunie 2020 cu limfom malign non-Hodkin anaplazic cu celula mare T stadiul III B, în august 2021 a făcut un autotransplant, a fost ok până în octombrie anul trecut, când la analize s-a constatat că a recidivat mult mai agresiv, de atunci a făcut iar tratament, chimioterapie, iar acum este internat la Institutul Clinic Fundeni. Un strop de sânge poate fi un strop de viață!”, este mesajul pe care l-au postat colegii săi pe Facebook.

Cristian Ionuț Amuză își desfășura serviciul în București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Interfonul care blochează bătrânii și bolnavii în apartamente. Litigiu pe scara unui bloc din Târgoviște

Publicat

pe

Tehnologia reprezintă acum un domeniu indispensabil vieții de zi cu zi. Nu putem să ne ducem existența, mai ales în comunitate, fără să apelăm la telefoane, televizoare, camere video, carduri, cititoare de carduri și lista poate continua. Dar, atunci când tehnica de vârf este implementată cum nu trebuie, fără să se țină cont de toate amănuntele, de interesul fiecărei persoane în parte, apar probleme. Unii sunt fericiți, racordați la nou, la ceea ce se cheamă confort, civilizație, alții au constatat că sunt nefericiți să nu zicem prejudiciați. Infuzia de tehnologie, așa, fără să fie analizate toate situațiile, pune viața unora dintre noi în pericol.

Poate că nu vă vine să credeți, dar am întâlnit o astfel de cazuistică. Aici, în Târgoviște, într-un bloc de locuințe de pe strada Boerescu Zaharia, din Micro 8. Totul a plecat de la un interfon de scară. Dorit de unii, mai tineri, mai sănătoși, mai dispuși la nou, dezavuat de alții, mai în vârstă, care viețuiesc singuri, loviți de boli, dependenți de tratamente, mereu pregătiți să ceară sprijin medical, fie zi, fie noapte. Problema care ne-a atras atenția și pe care am considerat-o pertinentă și dătătoare de posibile situații de criză ne-a fost relatată de Aurora Dumitrache, locatară a imobilului respectiv.

Doamna Dumitrache nu are nimic împotriva tehnicii, împotriva instalării unor mijloace de siguranță electronice la intrarea în bloc, mai ales în vremurile acestea nesigure, dar nu este de acord cu un anumit tip de sistem, care, spune dumneaei, îi pune viața în pericol. Au hotărât o parte a vecinilor să schimbe interfonul vechi care s-a defectat și nu a mai existat posibilitatea de a fi reparat. Doamna Aurora ne-a spus că era mulțumită de sistemul respectiv, întrucât putea fi controlat din locuință. Erai sunat de prieteni, rude, echipaje de intervenție medicală de la intrare și puteai deschide ușa rapid, printr-o apăsare de buton. Acum, se plânge că lucrurile sunt schimbate în rău. S-au adunat bani pentru a fi montat un interfon nou de scară. De toate diligențile, relația cu firma care efectuează instalarea sistemului s-a ocupat un vecin.

Aurora Dumitrache a aflat, cu stupoare, că interfonul care va fi montat nu îi mai permite să acționeze din apartament deschiderea ușii de la intrare pe scară. Ar trebui, atunci când apare un musafir, o urgență medicală, poștașul, polițistul, pompierul să coboare și să deschidă ușa de la intrare. Situația este într-adevăr ciudată pentru un om care are probleme de sănătate. Aurora Dumitrache ne-a mărturisit, aproape cu lacrimi în ochi, că acest tip de interfon îi va pune viața în pericol. Atunci când i se va face rău și nu se va putea deplasa, ce face în condițiile în care, singură în casă fiind, solicită un echipaj medical la domiciliu? Cum va intra personalul sanitar în bloc, la două noaptea spre exemplu? Cine deschide ușa de la intrarea în bloc?

„Consider că, prin dorința unora de a fi instalat pe scara noastră un astfel de tip de interfon care nu îmi mai permite să deschid rapid, din apartament, ușa de la intrarea pe scară, așa cum am procedat până acum, îmi este pusă viața în pericol, îmi sunt încălcate drepturile de proprietar.

Am zis, nu am nimic împotriva montării unor astfel de dispozitive, dar să fie conforme cu situația noastră, cu problemele de sănătate cu care mă confrunt. Îmi vine rău în casă, sun la Ambulanță. Vin oamenii și stau în fața blocului fiindcă eu, pacient, nu pot coborî să le deschid ușa și nici nu am pe cine să rog să meargă jos. Nu mi se pare corect. Nu este normal”, ne-a spus, cu mâhnire, Aurora Dumitrache.

Am mers la fața locului. Am văzut despre ce este vorba. Interfonul vechi, defect, nu fusese schimbat încă. Urma să vină echipa de tehnicieni de la firma specializată pentru a purcede la instalarea noului sistem de siguranță. Auzind discuții a ieșit afară din apartament și vecinul care s-a ocupat de strângerea banilor de la proprietarii de apartamente, de relația cu firma care trebuie să execute lucrarea. Deloc politicos. Nervos, nevoie mare! Ne-a înjurat și pe nou, și pe toți vecinii din bloc, folosind cuvinte urâte. Nu a vrut să discute cu noi despre situația ivită. Ne-a adus un act prin care dovedea că a plătit avans societății care se ocupă cu instalarea, ne-a spus să îl băgăm în cur, apoi a plecat înjurând așa, la general, la nivel de scară.

Despre interfonul cu probleme, care nu prea pare fi indicat pentru a fi montat într-un imobil în care trăiesc și persoane singure, bătrâni, oameni cu probleme medicale, am discutat și cu profesoara Daniela Popescu. Împărtășește aceeași opinie cu Aurora Dumitrache. Nu este de acord cu montarea unui astfel de model de interfon. Ne-a mai spus că lucrurile astea ar fi trebuit făcute urmând anumiți pași, că ar fi trebuit consultați toți proprietarii de apartamente, să li se spună exact ce și cum și fiecare să semneze dacă este sau nu de acord.

Am vorbit și cu reprezentanții firmei care a fost solicitată să instaleze noul sistem de acces în scara blocului. Au recunoscut că, într-adevăr, dacă îți vine un musafir, o cunoștință, echipaj medical trebuie să coborî din apartament și să le deschizi ușa de întrare. Altfel nu se poate. Nu pot intra decât cei care dețin cartelă de acces. Oamenii ne-au spus că nu este nicio problemă, renunță la lucrare dacă nu este înțelegere pe scară. Returnează avansul primit. Au mai precizat, de asemenea, că pot monta și sistem de siguranță cu control și permitere a accesului din apartament, așa cum dorește Aurora Dumitrache, dar este mai scump.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație acceptată de unii locatarii, respinsă de alții, cu argumente pertinente. Până la urmă, trebuie să ținem cont de problemele fiecăruia atunci când trăim într-o comunitate, într-un spațiu oarecum comun.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite