Conectați-vă cu noi

SOCIAL

26 de cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale!

Publicat

pe

Poliţiştii de imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 26 de cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau care se aflau ilegal în România.

Pentru şase dintre aceştia, au fost emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani. De asemenea, patru imigranţi au fost luaţi în custodie publică, iar trei au fost îndrumaţi în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, au fost preluați de la polițiștii de frontieră cinci cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Naţiunile Unite marchează, în fiecare an, la 20 iunie, Ziua mondială a refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 30.000 de persoane au solicitat azil în România, fiind originare din aproape 120 de state ale lumii. La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări existau 4.056 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Patru adulți și un copil de 2 ani, victime ale unui accident rutier pe DN6

Publicat

pe

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident deosebit de grav petrecut, în această după-amiază, pe DN 6, în zona localității Vitănești, județul Teleorman. Una dintre mașini s-a răsturnat în afara carosabilului.

La fața locului au fost deplasate importante echipaje de salvatori. Traficul rutier a fost blocat.

Din primele informații, 5 persoane, 4 adulți și 1 copil de 2 ani, au suferit de pe urma acestei coliziunii. Minorul, care prezinta o fractură deschisă la membrul superior stâng, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la un spital de specialitate din București.

Celelalte 4 victime, cu traumatisme ușoare, au primit primul ajutor calificat la fața locului. O femeie de 33 de ani a fost transportată la UPU Alexandria pentru investigații medicale amănunţite. Celelalte trei persoane au refuzat să meargă la spital.

Citește în continuare

SOCIAL

A plonjat cu mașina în râul Teleorman

Publicat

pe

Azi-noapte, pe teritoriul satului Slăvești, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea gravă a unui tânăr de 25 de ani.

Autoturismul în care se afla, condus probabil cu viteză excesivă, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat în apele râului Teleorman.

La fața locului, au intervenit pompierii din cadrul Detașamentul din Roșiorii de Vede, cu o ambulanță SMURD, o mașină de descarcerare și una de stingere, și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Conducătorul auto a fost scos din mașina avariată în stop cardio-respirator și i s-au făcut manevre de resuscitare. După aproape oră și jumătate, victima a fost preluată de echipajul SAJ, cu puls, în stare foarte gravă, și transportată la UPU Alexandria pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Autoturismul va fi scos din apa în cursul acestei zile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT