Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Tudorică Răducanu a fost ales preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte

Publicat

pe

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, s-a desfăşurat, în această seară, conferinţa de alegeri a Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte. Reamintim că filiala, foarte multă vreme aflată într-o amorţire totală, a fost reanimată şi repusă pe linia de plutire de Tudorică Răducanu şi de echipa sa de colaboratori într-un timp scurt.

După o retragere de doi ani din viaţa publică, Tudorică Răducanu, la insistenţele membrilor comunităţilor de romi din Dâmboviţa, a hotărât să revină în prim-plan şi să se implice în politica locală. Sub deviza „Azi municipiul, mâine judeţul”, Tudorică Răducanu a candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte.

În sala de la Sindicate, au fost prezenţi peste 600 de romi cu drept de vot, dar şi invitaţi. De la Bucureşti, au sosit special pentru această adunare Nicolae Păun – liderul Partidei Romilor, prim-vicepreşedintele Cătălin Manea şi deputatul Daniel Vasile. Din partea autorităţilor târgoviştene, au participat primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, pecum şi consilierul edilului – Cosmin Bozieru. A fost prezent, de asemenea, Vlad Oprea – consilier local la Titu.

Fiindcă romii târgovişteni şi l-au dorit pe Tudorică Răducanu din nou în fruntea lor, nu a mai existat un alt candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„Încă de la început, vreau să subliniez un singur lucru, sunt două organizaţii politice în oraşul ăsta care pot să facă conferinţe de alegeri la Casa Sindicatelor, PSD şi Partida Romilor. Felicitări pentru mobilizare. Sunt convins că, din acest moment, Partida Romilor va avea un cuvânt greu de spus în politica târgovişteană şi în politica dâmboviţeană.

Ies alături de comunitatea dumneavoastră, pentru că, în afara faptului de a participa aici, în calitate de preşedinte al PSD Târgovişte, în calitate de secretar executiv al PSD Dâmboviţa şi de primar al Târgoviştei, 9 din cele 14 măsuri propuse spre a fi realizate, fac parte din cele două proiecte în valoare de 11 milioane de euro care sunt deja semnate şi care urmează să fie implementate în comunitatea dumneavoastră.

Sigur că alegerile din 2016 poate că nu au reprezentat un moment fericit pentru Partida Romilor. Îl cunosc pe domnul Tudorică Răducanu din poziţia de colaborator al meu, pe funcţia de viceprimar, dar, la alegerile din 2016, am cunoscut un om demn, un om care, deşi a depus toate eforturile pentru a-şi atinge obiectivul, şi-a asumat o înfrângere politică până la urmă şi a procedat cum ar fi procedat orice om cu demnitate.

Iată, reuşeşte să treacă nu numai peste acest moment, dar şi peste momentele deosebit de grele pe care le-a trăit în familie, momente peste care greu poţi trece într-o viaţă de om. A reuşit să se mobilizeze şi, iată, revine în prim-planul politicii târgoviştene. Eu vă urez mult succes şi vă asigur de sprijinul şi implicarea administraţiei locale târgoviştene în rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi. Sunt convins că şi pe viitor vom colabora foarte bine” a precizat Cristian Daniel Stan.

A urmat la cuvânt, în aplauzele prelungite şi ovaţiile sălii, Tudorică Răducanu.

„Astăzi, la chemarea dumneavoastră, mă întorc acasă. Acasă, în rândul organizaţiei din care, din păcate, în iunie 2016 am decis să mă retrag. Rezultatelşe alegerilor locale din iunie 2016, eşecul nostru, au fost elementele care m-au determinat să părăsesc organizaţia. Mi-am dat demisia, dar nu am abandonat niciodată interesele comunităţii de romi din municipiul Târgovişte pe care le-am susţinut continuu însă din alte poziţii.

Am reprezentat comunitatea de romi în Consiliul Local Târgovişte în două mandate de consilier şi trei luni în calitate de viceprimar al municipiului. Din aceste poziţii publice, am susţinut dezvoltarera comunităţii de romi în domenii prioritare, cum ar fi educaţia, sănătatea, locuinţe, infrastructură. Mai avem multe de făcut. Îmi doresc ca acesta să fie un nou început. Alături de administraţia locală, să susţinem şi să punem bazele unei dezvoltări reale a comunităţii noastre de romi din municipiul Târgovişte”, a declarat Tudorică Răducanu – noul preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

A mai vorbit celor prezenţi în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa. Liderul Asociaţiei a prezentat povestea dramatică prin care a trecut în ultimii ani. A vorbit despre modul în care DNA şi SRI au hotărât, prin închegarea unui dosar penal, să-l scoată din viaţa publică, să-i distrugă cariera politică. Păun i-a îndemnat pe romii târgovişteni la unitate.

„DNA a făcut prăpăd în toate partidele politice. Şi nu s-au oprit nici acum. Foarte multe achitări, foarte multe condamnări nejustificate. Vă veţi întreba, oare, cu noi ce au avut? E logic. Dacă Partida Romilor nu mai reprezenta un element de echilibru între partidele de pe scena politică românească, atunci cine?

Cred că sunteţi destul de conştienţi că SRI a raportat şi a raportat, cam de prin toate zonele ţării, nu numai de la Târgovişte. Să ştiţi că, aşa cum vă adunaţi dumneavoastră, se cam adună toată lumea prin ţară.

Vreau să ştiţi că sunt singura persoană din ţară acuzată de nişte lucruri pe care le vom vedea dacă se confirmă sau nu, pentru care s-au efectuat comisii la nivel de ţară, pentru a fi anchetate un număr de 12.000 de persoane.

Pentru dosarul Revoluţiei au fost cercetaţi 6.000 de oameni. Pentru mine, Nicolae Păun, vă daţi seama cât de important sunt eu, au fost anchetate 12.000 de persoane în ţara românească! Să vadă dacă cumva am primit ceva de la cineva, dacă cumva am avut vreo atitudine de combinaţii. Nimeni, dar absolut nimeni, nu a spus că de la mine a avut cumva vreo solicitare de vreo combinaţie şi nici nimeni nu mi-a dat vreodată vreun leu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis dosarul înapoi la DNA, pentru a fi refăcut din scoarţă în scoarţă. Eu aştept cu nerăbdare, cum probabil au aşteptat mulţi alţi oameni politici din ţara aceasta, să mi se facă dreptate”, a declarat Nicolae Păun.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT