Connect with us

Dâmboviţa

Tudorică Răducanu a fost ales preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte

Publicat

pe

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, s-a desfăşurat, în această seară, conferinţa de alegeri a Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte. Reamintim că filiala, foarte multă vreme aflată într-o amorţire totală, a fost reanimată şi repusă pe linia de plutire de Tudorică Răducanu şi de echipa sa de colaboratori într-un timp scurt.

După o retragere de doi ani din viaţa publică, Tudorică Răducanu, la insistenţele membrilor comunităţilor de romi din Dâmboviţa, a hotărât să revină în prim-plan şi să se implice în politica locală. Sub deviza „Azi municipiul, mâine judeţul”, Tudorică Răducanu a candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte.

În sala de la Sindicate, au fost prezenţi peste 600 de romi cu drept de vot, dar şi invitaţi. De la Bucureşti, au sosit special pentru această adunare Nicolae Păun – liderul Partidei Romilor, prim-vicepreşedintele Cătălin Manea şi deputatul Daniel Vasile. Din partea autorităţilor târgoviştene, au participat primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, pecum şi consilierul edilului – Cosmin Bozieru. A fost prezent, de asemenea, Vlad Oprea – consilier local la Titu.

Fiindcă romii târgovişteni şi l-au dorit pe Tudorică Răducanu din nou în fruntea lor, nu a mai existat un alt candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„Încă de la început, vreau să subliniez un singur lucru, sunt două organizaţii politice în oraşul ăsta care pot să facă conferinţe de alegeri la Casa Sindicatelor, PSD şi Partida Romilor. Felicitări pentru mobilizare. Sunt convins că, din acest moment, Partida Romilor va avea un cuvânt greu de spus în politica târgovişteană şi în politica dâmboviţeană.

Ies alături de comunitatea dumneavoastră, pentru că, în afara faptului de a participa aici, în calitate de preşedinte al PSD Târgovişte, în calitate de secretar executiv al PSD Dâmboviţa şi de primar al Târgoviştei, 9 din cele 14 măsuri propuse spre a fi realizate, fac parte din cele două proiecte în valoare de 11 milioane de euro care sunt deja semnate şi care urmează să fie implementate în comunitatea dumneavoastră.

Sigur că alegerile din 2016 poate că nu au reprezentat un moment fericit pentru Partida Romilor. Îl cunosc pe domnul Tudorică Răducanu din poziţia de colaborator al meu, pe funcţia de viceprimar, dar, la alegerile din 2016, am cunoscut un om demn, un om care, deşi a depus toate eforturile pentru a-şi atinge obiectivul, şi-a asumat o înfrângere politică până la urmă şi a procedat cum ar fi procedat orice om cu demnitate.

Iată, reuşeşte să treacă nu numai peste acest moment, dar şi peste momentele deosebit de grele pe care le-a trăit în familie, momente peste care greu poţi trece într-o viaţă de om. A reuşit să se mobilizeze şi, iată, revine în prim-planul politicii târgoviştene. Eu vă urez mult succes şi vă asigur de sprijinul şi implicarea administraţiei locale târgoviştene în rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi. Sunt convins că şi pe viitor vom colabora foarte bine” a precizat Cristian Daniel Stan.

A urmat la cuvânt, în aplauzele prelungite şi ovaţiile sălii, Tudorică Răducanu.

„Astăzi, la chemarea dumneavoastră, mă întorc acasă. Acasă, în rândul organizaţiei din care, din păcate, în iunie 2016 am decis să mă retrag. Rezultatelşe alegerilor locale din iunie 2016, eşecul nostru, au fost elementele care m-au determinat să părăsesc organizaţia. Mi-am dat demisia, dar nu am abandonat niciodată interesele comunităţii de romi din municipiul Târgovişte pe care le-am susţinut continuu însă din alte poziţii.

Am reprezentat comunitatea de romi în Consiliul Local Târgovişte în două mandate de consilier şi trei luni în calitate de viceprimar al municipiului. Din aceste poziţii publice, am susţinut dezvoltarera comunităţii de romi în domenii prioritare, cum ar fi educaţia, sănătatea, locuinţe, infrastructură. Mai avem multe de făcut. Îmi doresc ca acesta să fie un nou început. Alături de administraţia locală, să susţinem şi să punem bazele unei dezvoltări reale a comunităţii noastre de romi din municipiul Târgovişte”, a declarat Tudorică Răducanu – noul preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

A mai vorbit celor prezenţi în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa. Liderul Asociaţiei a prezentat povestea dramatică prin care a trecut în ultimii ani. A vorbit despre modul în care DNA şi SRI au hotărât, prin închegarea unui dosar penal, să-l scoată din viaţa publică, să-i distrugă cariera politică. Păun i-a îndemnat pe romii târgovişteni la unitate.

„DNA a făcut prăpăd în toate partidele politice. Şi nu s-au oprit nici acum. Foarte multe achitări, foarte multe condamnări nejustificate. Vă veţi întreba, oare, cu noi ce au avut? E logic. Dacă Partida Romilor nu mai reprezenta un element de echilibru între partidele de pe scena politică românească, atunci cine?

Cred că sunteţi destul de conştienţi că SRI a raportat şi a raportat, cam de prin toate zonele ţării, nu numai de la Târgovişte. Să ştiţi că, aşa cum vă adunaţi dumneavoastră, se cam adună toată lumea prin ţară.

Vreau să ştiţi că sunt singura persoană din ţară acuzată de nişte lucruri pe care le vom vedea dacă se confirmă sau nu, pentru care s-au efectuat comisii la nivel de ţară, pentru a fi anchetate un număr de 12.000 de persoane.

Pentru dosarul Revoluţiei au fost cercetaţi 6.000 de oameni. Pentru mine, Nicolae Păun, vă daţi seama cât de important sunt eu, au fost anchetate 12.000 de persoane în ţara românească! Să vadă dacă cumva am primit ceva de la cineva, dacă cumva am avut vreo atitudine de combinaţii. Nimeni, dar absolut nimeni, nu a spus că de la mine a avut cumva vreo solicitare de vreo combinaţie şi nici nimeni nu mi-a dat vreodată vreun leu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis dosarul înapoi la DNA, pentru a fi refăcut din scoarţă în scoarţă. Eu aştept cu nerăbdare, cum probabil au aşteptat mulţi alţi oameni politici din ţara aceasta, să mi se facă dreptate”, a declarat Nicolae Păun.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Furtuna a făcut ravagii la Corbii Mari

Publicat

pe

Vijelia de azi-noapte, care a afectat puternic mai multe localități din Ilfov și Capitala, a făcut ravagii și în comuna Corbii Mari, din județul Dâmbovița.

Mai multe gospodării au fost afectate de vântul puternic. De asemenea, acoperișurile grădinițelor din satele Corbii Mari și Bărăceni au fost smulse de vijelie. Pagube importante a suferit și rețeaua locală de alimentare cu energie electrică.

„Depunem toate eforturile pentru a remedia problemele care țin de competența Primăriei cât se poate de repede. Suntem operativi. Știm ce avem de făcut.

Vom solicita sprijin guvernamental pentru astfel de situații de urgență. Dar, până îl vom primi (dacă îl primim), vreau să ne gospodărim̆folosindu-ne de propriile noastre resurse. Fac tot ceea ce se poate pentru a rezolva avariile și daunele provocate azi-noapte în timpul cel mai scurt posibil.

Referitor la alimentarea cu energie electrică, vă comunic că au fost anuțate defecțiunile la operatorul de distribuție. Acum se lucrează, dar sunt mulți stâlpi rupți și alte probleme pe rețea de rezolvat”, este mesajul primarului Ionuț Bănică pentru locuitorii comunei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, protocol cu Ministerul Transporturilor pentru centurile Târgoviște (inel II) și Pucioasa-Fieni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dovedește că este tipul politicianului consecvent, dintr-o bucată, care depune toate eforturile pentru a onora promisiunile făcute dâmbovițenilor în campaniile electorale și după câștigarea mandatului de șef al administrației județene.

Corneliu Ștefan, printre multiplele ținte de dezvoltare socio-edilitară a județului, are în vizor și infrastructura rutieră, realizarea, în următorii ani, a centurilor ocolitoare pentru municipiul Târgoviște (inelul II) și pentru orașele Pucioasa și Fieni, Titu și Răcari și, nu în ultimul rând, centura ocolitoare a orașului Găești.

Ieri – 28 iulie 2021, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean, au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, protocoalele de colaborare cu Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru realizarea Inelului II de centură a municipiului Târgoviște și pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni. Documentația a fost depusă la Ministerul Transporturilor acum o lună și, cu două săptămâni în urmă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu administratorul public al județului – Cristian Avanu și cu mai mulți consilieri județeni și membri ai echipei sale, a susținut în fața Comisiei Tehnice de la Ministerul Transporturilor necesitatea realizării celor două centuri ocolitoare.

„Referitor la inelul doi de centură a municipiului Târgoviște, fac precizarea că lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Drumul va fi pe patru benzi, câte două pe sens. Suprafața totală a tronsonului este de 400.000 mp. Al doilea inel de centură aprobat ieri, în ședința de Consiliu Județean, este cel pentru orașele Pucioasa și Fieni, care va avea o lungime de 15, 13 km. Va fi construit tot cu patru benzi. Va fi un drum de ocolire pentru cele două orașe, care va avea în componență opt pasaje, șapte poduri și o punte pietonală”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai dezvăluit președintele Consiliului Județean, în cadrul conferinței de presă de astăzi, că, săptămâna aceasta, a fost depus la Ministerul Transporturilor studiul de prefezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Găești.

„Așa cum am spus încă de la începutul mandatului, împreună cu toți consilierii județeni, ne-am asumat, și o spun cu toată responsabilitatea, cel mai amplu program de dezvoltare a județului Dâmbovița. Chiar a fost un moment istoric. Într-un timp record, în numai 8 luni, am realizat aceste studii de prefezabilitate cu fonduri de la Consiliul Județean.

Astăzi vom transmite aceste protocoale pe care le-am semnat de dimineață către Ministerul Transporturilor și vom scoate la licitație studiul de fezabilitate. Săptămâna viitoare, vom începe să lucrăm la caietul de sarcini pentru ambele centuri ocolitoare”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan și-a propus să scoată rapid la licitație studiul de fezabilitatea, cu un termen de realizare de maxim de 12 luni.

„În 2022, dacă vom fi sănătoși și ne ajută Bunul Dumnezeu, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția pentru aceste centuri ocolitoare”, a adăugat Corneliu Ștefan.

În afară de aceste trei centuri ocolitoare, obiective deosebit de importante pentru viața economică și socială a județului, pentru fluidizarea traficului rutier, administrația județeană lucrează și la centura ocolitoare a orașelor Răcari și Titu. Acest tronson are ca punct de plecare DN 71, zona Moara Nouă, și se va intersecta cu DN 7 București-Pitești.

Și lucrurile bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere dâmbovițene și conturarea unor căi noi de transport nu se opresc aici.

„Astăzi am semnat contractul pentru proiectul tehnic pentru un alt drum important pe care l-am împărțit în trei loturi. De la ieșire din municipiul Târgoviște, la Teiș, DJ 712, Teiș, Șotânga, Vulcana-Pandele, Brănești, Pucioasa, lotul 1. Al doilea lot pornește de la Ocnița, Gura Ocniței până la Adânca, în DN 72 A. Și, nu în ultimul rând, al treilea lot pornește de la Adânca, Bucșani, până la Cornești, în DN 1A. De mâine vor începe ridicarile topo. Am spus foarte clar, termenul de execuție al proiectului tehnic va fi 31 decembrie 2021. În primăvara anului 2022, vom scoate acest drum la licitație”, a precizat Corneliu Ștefan.

Lungimea totală a acestui traseu este de 60 de km. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 50 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin POR, axa de drumuri, care se va deschide în 2022.

Un alt proiect important promis și asumat de administrația județeană condusă de Corneliu Ștefan este execuția podului peste râul Ialomița de la intrare în județul Dâmbovița, în satul Glod, comuna Moroeni. Acest pod va face legătura spre stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera.

„Am scos la licitație acestă lucrare. Vom realiza un pod modern peste râul Ialomița și 2, 5 km de drum care să se lege de DJ 713, în apropiere de Sanatoriul Moroeni”, a declarat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT