Connect with us

POLITIC

DEPUTAT: Am câştigat în mod corect alegerile, avem un guvern legitim!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă vorbeşte, într-o declaraţie politică susţinută astăzi, despre campaniile de manipulare şi nevoia de normalitate, la 100 de ani de la Marea Unire.

„Doamnelor şi domnilor,

Ţara noastră împlineşte, anul acesta, o sută de ani. Un secol tumultuos, în spatele căruia stau însă alte secole de năzuinţe, de sacrificii şi de izbânzi ale unui popor care a ştiut că lucrurile măreţe se pot înfăptui prin voinţă de neclintit şi solidaritate. Însuşi actul istoric de la 1 Decembrie 1918 a demonstrat-o. Numai că, la o sută de ani distanţă de la atingerea acestui ideal, istoria ne găseşte într-o mare de ură furibundă, într-un război de neînţeles, pe care unii l-au declanşat, cinic şi absurd, împotriva propriilor fraţi, propriilor părinţi, propriilor bunici. Îi jignesc în fel şi chip, cu feţele schimosite de ură, în timp ce se consideră superiori şi puri, deţinători ai adevărului absolut. Auto-intitulata arogant „elită” demonizează persoane care sunt „vinovate” pentru simplul fapt că au câştigat la un scor categoric alegerile democratice, că îşi pun în aplicare programul de guvernare şi că repară nedreptăţile strigătoare la cer, pe care cei care-şi asumă rolul de deţinători ai adevărului absolut se fac însă că nu le văd. Şi mai au o imensă „vină” cei împroşcaţi insistent cu noroi: vor ca Justiţia să nu mai fie folosită de stăpânii cătuşelor pentru a le da „daună totală” celor care nu le împărtăşesc convingerile sau celor care pur şi simplu nu le sunt pe plac.

Nu întâmplător, tăvălugul minciunilor şi al jignirilor a fost reactivat cu multă înverşunare după mitingul organizat de PSD, acesta fiind unul dintre motivele disperării celor care vor să arunce România în haos. Participarea extrem de numeroasă, lipsa incidentelor, în ciuda diversiunilor încercate, solidaritatea şi mesajele pozitive le-au demonstrat că au de-a face cu cel mai mare partid din România, cu o formaţiune politică puternică şi unită, care se bucură de susţinere în rândul tuturor categoriilor sociale, pentru că PSD a știut să se adreseze tuturor, fără discriminări. Probabil că asta îi deranjează şi îi sperie îngrozitor. Ce au făcut în faţa acestei evidenţe, ştiind că nu au soluţii, proiecte şi viziune, ci numai dorinţa oarbă de a ajunge la putere? Au jignit, au incitat la violenţă, au ameninţat, au manipulat, au împărţit arbitrar românii în „buni” şi „răi”, în „frumoşi” şi „urâţi”, în persoane care au toate drepturile, dar nicio datorie, în timp ce altele nu ar trebui să aibă nici măcar dreptul de a se apăra. Pentru că, nu-i aşa, pentru unii, care trebuie „paradiţi”, libertatea trebuie să fie un lux, iar prezumţia de nevinovăţie nu poate exista. Dar dincolo de toate, aceşti auto-proclamaţi cavaleri ai dreptăţii încearcă să batjocorească Parlamentul, din dorinţa de a-i diminua importanţa. Poate că în statul paralel care funcţionează prin protocoale secrete n-o fi nevoie de Parlament, fiind suficiente o sufragerie şi un laborator de dezinformare, dar pentru un stat democratic, Parlamentul reprezintă instituţia fundamentală.

Doamnelor şi domnilor,

Aproape că ne-am obişnuit ca liderii PSD să fie vânaţi, această practică începând cu Adrian Năstase. Acum, Liviu Dragnea este etichetat în fel şi chip, după ce presiunea publică pe procesul său a fost şi este imensă. Vocalii uită sau, mai bine zis, se fac că uită de faptul că şi preşedintele Klaus Iohannis a trecut printr-un proces, fiind obligat să dea înapoi o casă luată prin uz de fals şi nişte bani. Dar despre asta ei nu suflă o vorbă. E de-al lor. Nu se „pune”. Şi-n plus, nu-i putem strica preşedintelui lectura sau concediul. Cum pare să nu conteze că în procesul lui Liviu Dragnea nu s-a dat o decizie definitivă până la care orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Sau că este vorba despre o temă care are de-a face cu o decizie a Curții Constituționale şi care, dacă ar fi aplicată în mod consecvent, ar dezincrimina astfel de situații. Nimic din toate acestea nu contează. În opinia lor, Liviu Dragnea trebuie să „dispară”, iar PSD trebuie anihilat, nu prea contează cum, şi asta fiindcă le încurcă teribil socotelile.

Numai că toate aceste încercări jalnice nu ne vor speria. Nu, domnilor şi doamnelor! Nu vom putea fi intimidaţi şi opriţi cu ameninţări şi cu fluturat de cătuşe! Nu vom fi opriţi cu minciunile înfiorătoare în care se citeşte disperarea. Am câştigat în mod corect alegerile, avem un mandat dat de majoritatea alegătorilor, avem un guvern legitim şi vom continua să reparăm tot ce a fost gândit să funcţioneze împotriva oamenilor. Şi, oricât de mult le-ar displăcea contestatarilor de serviciu sau de servicii, Justiţia nu va mai fi arma pe cineva s-o poată folosi ca să-şi elimine adversarul. Iar cei care vor decide dacă am făcut ceea ce trebuia şi care vor hotărî cine va guverna România vor fi alegătorii, la vot!

Vom spune, fără să obosim sau să ne temem că trebuia modificat Codul de Procedură Penală, astfel încât peste o sută de texte să fie puse în acord cu deciziile Curții Constituționale, pronunțate în ultimii ani. Aşa cum vom spune că era obligatorie, începând cu 1 aprilie 2018, transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. În caz contrar, România risca sancțiuni de 100.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Au circulat multe minciuni în spaţiul virtual, şi nu numai, în legătură cu modificările Codului de Procedură Penală, în încercarea de a-i manipula pe oamenii de bună credinţă. Le-am demontat pe toate şi nu vom înceta să le explicăm de câte ori va fi nevoie. Aşa cum o să le spunem românilor de bună credinţă – şi sunt copleşitor de mulţi – ceea ce am reuşit, în ciuda piedicilor de tot felul, să facem până acum: Guvernul PSD a reparat multe nedreptăţi din sfera socială, a decis creşterea salariilor pentru angajaţii care lucrează în domenii importante, iar economia înregistrează indicatori care ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun.

Ne-am asumat un program de guvernare, iar la capătul mandatului dat de alegători vom analiza ce am făcut din ceea ce ne-am propus şi cu aceste rezultate ne prezentăm în faţa electoratului. Noi nu venim cu minciuni şi manipulări, ci cu date care pot fi verificate.

Iar pentru cei care sunt agresivi şi îmbrâncesc şi, mai apoi, strigă „fără violenţă”, pentru cei care ne acuză de dictatură, dar manifestă o intoleranţă care nu cunoaşte limite, pentru cei care se pretind reprezentanţii elitelor, dar în locul argumentelor arată semne obscene de la tribuna parlamentului, pentru cei care se consideră educaţi, dar ţipă isteric şi se tăvălesc pe holurile parlamentului, precum şi pentru cei care acuză că nu se respecte legea, dar încalcă toate normele, am un singur mesaj: vă aşteptăm în competiţia electorală pe care nu o veţi câştiga nici dacă veţi candida singuri”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iunie 25, 2018 at 5:12 pm

  n-am auzit pe nimeni, și nici în gașca mea de pensionari hipioți, care să conteste cîștigarea alegerilor de către PSD cînd TFL-iștii au preferat schiul
  numai că precum în povești v-ați dat de trei ori peste cap și v-ați transformat în PSDragnea
  și gata, de acum și pînă în 20-20 veți discuta numai cu „șobolanii” din stradă
  punct!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președintele PNL Dâmbovița recunoaște imixtiunea statului paralel în viața politică

Publicat

pe

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, merge pe aceeași linie deschisă de Ludovic Orban, dând de înțeles că serviciile de informații s-au implicat în campania internă premergătoare alegerii unui nou președinte al partidului, la congresul din septembrie 2021. Evident, de partea lui Florin Cîțu care pare agreat de toată lumea din sistem!

„În România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, a declarat senatorul Guran pentru Radio France International.

Liderul PNL Dâmbovița a recunoscut faptul că și în trecut s-au consumat astfel de imixtiuni ale unor structuri ale puterii în viața partidelor politice cu intenția de a instala la conducere oameni fideli sistemului, de a-i pune la punct pe cei care ies din formație.

„Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație.

La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”, a mai precizat Virgil Guran.

Citește în continuare

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere măsuri care să contracareze valul de scumpiri

Publicat

pe

Primele șase luni ale lui 2021 au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani și, din nefericire, nu există niciun semn că această tăvălug al scumpirilor se va opri – se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.

Social-democrațiii dâmbovițeni îl somează pe premierul Florin Cîțu, ocupat în aceste momente cu bătălia internă împotriva lui Ludovic Orban, dar și pe liderii coaliției aflate la guvernare, PNL-USRPLUS-UDMR, să coboare în lumea reală și să adopte rapid măsuri prin care să-i ajute pe românii care nu mai pot sau nu vor mai putea face față valului de scumpiri.

„Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

Partidul Social Democrat a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare. A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea. Acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, dau dovadă de un cinism inegalabil, afirmând că România are „printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată însă niciun sunet despre faptul că românii au cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie, prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE MAI MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată”, se arată în comunicatul PSD Dâmbovița.

Social democrațiii sunt de părere că se impune promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil.Iar acest lucru să se întâmple acum, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul Cîțu.

„La iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT