Connect with us

POLITIC

DEPUTAT: Am câştigat în mod corect alegerile, avem un guvern legitim!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă vorbeşte, într-o declaraţie politică susţinută astăzi, despre campaniile de manipulare şi nevoia de normalitate, la 100 de ani de la Marea Unire.

„Doamnelor şi domnilor,

Ţara noastră împlineşte, anul acesta, o sută de ani. Un secol tumultuos, în spatele căruia stau însă alte secole de năzuinţe, de sacrificii şi de izbânzi ale unui popor care a ştiut că lucrurile măreţe se pot înfăptui prin voinţă de neclintit şi solidaritate. Însuşi actul istoric de la 1 Decembrie 1918 a demonstrat-o. Numai că, la o sută de ani distanţă de la atingerea acestui ideal, istoria ne găseşte într-o mare de ură furibundă, într-un război de neînţeles, pe care unii l-au declanşat, cinic şi absurd, împotriva propriilor fraţi, propriilor părinţi, propriilor bunici. Îi jignesc în fel şi chip, cu feţele schimosite de ură, în timp ce se consideră superiori şi puri, deţinători ai adevărului absolut. Auto-intitulata arogant „elită” demonizează persoane care sunt „vinovate” pentru simplul fapt că au câştigat la un scor categoric alegerile democratice, că îşi pun în aplicare programul de guvernare şi că repară nedreptăţile strigătoare la cer, pe care cei care-şi asumă rolul de deţinători ai adevărului absolut se fac însă că nu le văd. Şi mai au o imensă „vină” cei împroşcaţi insistent cu noroi: vor ca Justiţia să nu mai fie folosită de stăpânii cătuşelor pentru a le da „daună totală” celor care nu le împărtăşesc convingerile sau celor care pur şi simplu nu le sunt pe plac.

Nu întâmplător, tăvălugul minciunilor şi al jignirilor a fost reactivat cu multă înverşunare după mitingul organizat de PSD, acesta fiind unul dintre motivele disperării celor care vor să arunce România în haos. Participarea extrem de numeroasă, lipsa incidentelor, în ciuda diversiunilor încercate, solidaritatea şi mesajele pozitive le-au demonstrat că au de-a face cu cel mai mare partid din România, cu o formaţiune politică puternică şi unită, care se bucură de susţinere în rândul tuturor categoriilor sociale, pentru că PSD a știut să se adreseze tuturor, fără discriminări. Probabil că asta îi deranjează şi îi sperie îngrozitor. Ce au făcut în faţa acestei evidenţe, ştiind că nu au soluţii, proiecte şi viziune, ci numai dorinţa oarbă de a ajunge la putere? Au jignit, au incitat la violenţă, au ameninţat, au manipulat, au împărţit arbitrar românii în „buni” şi „răi”, în „frumoşi” şi „urâţi”, în persoane care au toate drepturile, dar nicio datorie, în timp ce altele nu ar trebui să aibă nici măcar dreptul de a se apăra. Pentru că, nu-i aşa, pentru unii, care trebuie „paradiţi”, libertatea trebuie să fie un lux, iar prezumţia de nevinovăţie nu poate exista. Dar dincolo de toate, aceşti auto-proclamaţi cavaleri ai dreptăţii încearcă să batjocorească Parlamentul, din dorinţa de a-i diminua importanţa. Poate că în statul paralel care funcţionează prin protocoale secrete n-o fi nevoie de Parlament, fiind suficiente o sufragerie şi un laborator de dezinformare, dar pentru un stat democratic, Parlamentul reprezintă instituţia fundamentală.

Doamnelor şi domnilor,

Aproape că ne-am obişnuit ca liderii PSD să fie vânaţi, această practică începând cu Adrian Năstase. Acum, Liviu Dragnea este etichetat în fel şi chip, după ce presiunea publică pe procesul său a fost şi este imensă. Vocalii uită sau, mai bine zis, se fac că uită de faptul că şi preşedintele Klaus Iohannis a trecut printr-un proces, fiind obligat să dea înapoi o casă luată prin uz de fals şi nişte bani. Dar despre asta ei nu suflă o vorbă. E de-al lor. Nu se „pune”. Şi-n plus, nu-i putem strica preşedintelui lectura sau concediul. Cum pare să nu conteze că în procesul lui Liviu Dragnea nu s-a dat o decizie definitivă până la care orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Sau că este vorba despre o temă care are de-a face cu o decizie a Curții Constituționale şi care, dacă ar fi aplicată în mod consecvent, ar dezincrimina astfel de situații. Nimic din toate acestea nu contează. În opinia lor, Liviu Dragnea trebuie să „dispară”, iar PSD trebuie anihilat, nu prea contează cum, şi asta fiindcă le încurcă teribil socotelile.

Numai că toate aceste încercări jalnice nu ne vor speria. Nu, domnilor şi doamnelor! Nu vom putea fi intimidaţi şi opriţi cu ameninţări şi cu fluturat de cătuşe! Nu vom fi opriţi cu minciunile înfiorătoare în care se citeşte disperarea. Am câştigat în mod corect alegerile, avem un mandat dat de majoritatea alegătorilor, avem un guvern legitim şi vom continua să reparăm tot ce a fost gândit să funcţioneze împotriva oamenilor. Şi, oricât de mult le-ar displăcea contestatarilor de serviciu sau de servicii, Justiţia nu va mai fi arma pe cineva s-o poată folosi ca să-şi elimine adversarul. Iar cei care vor decide dacă am făcut ceea ce trebuia şi care vor hotărî cine va guverna România vor fi alegătorii, la vot!

Vom spune, fără să obosim sau să ne temem că trebuia modificat Codul de Procedură Penală, astfel încât peste o sută de texte să fie puse în acord cu deciziile Curții Constituționale, pronunțate în ultimii ani. Aşa cum vom spune că era obligatorie, începând cu 1 aprilie 2018, transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. În caz contrar, România risca sancțiuni de 100.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Au circulat multe minciuni în spaţiul virtual, şi nu numai, în legătură cu modificările Codului de Procedură Penală, în încercarea de a-i manipula pe oamenii de bună credinţă. Le-am demontat pe toate şi nu vom înceta să le explicăm de câte ori va fi nevoie. Aşa cum o să le spunem românilor de bună credinţă – şi sunt copleşitor de mulţi – ceea ce am reuşit, în ciuda piedicilor de tot felul, să facem până acum: Guvernul PSD a reparat multe nedreptăţi din sfera socială, a decis creşterea salariilor pentru angajaţii care lucrează în domenii importante, iar economia înregistrează indicatori care ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun.

Ne-am asumat un program de guvernare, iar la capătul mandatului dat de alegători vom analiza ce am făcut din ceea ce ne-am propus şi cu aceste rezultate ne prezentăm în faţa electoratului. Noi nu venim cu minciuni şi manipulări, ci cu date care pot fi verificate.

Iar pentru cei care sunt agresivi şi îmbrâncesc şi, mai apoi, strigă „fără violenţă”, pentru cei care ne acuză de dictatură, dar manifestă o intoleranţă care nu cunoaşte limite, pentru cei care se pretind reprezentanţii elitelor, dar în locul argumentelor arată semne obscene de la tribuna parlamentului, pentru cei care se consideră educaţi, dar ţipă isteric şi se tăvălesc pe holurile parlamentului, precum şi pentru cei care acuză că nu se respecte legea, dar încalcă toate normele, am un singur mesaj: vă aşteptăm în competiţia electorală pe care nu o veţi câştiga nici dacă veţi candida singuri”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iunie 25, 2018 at 5:12 pm

  n-am auzit pe nimeni, și nici în gașca mea de pensionari hipioți, care să conteste cîștigarea alegerilor de către PSD cînd TFL-iștii au preferat schiul
  numai că precum în povești v-ați dat de trei ori peste cap și v-ați transformat în PSDragnea
  și gata, de acum și pînă în 20-20 veți discuta numai cu „șobolanii” din stradă
  punct!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats