Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte reabilitează şi modernizează zona centrală a municipiului

Publicat

pe

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Târgovişte din data de 29 iunie 2018 se regăsesc două proiecte de hotărâre care vizează reabilitarea şi modernizarea zonei centrale a oraşului, respectiv Parcul Mitropoliei, Piaţa Revoluţiei (scuarul Primăriei) şi Piaţa Tricolorului (platoul Prefecturii). Practic, aleşii locali trebuie să se pronunţe cu privire la nota conceptuală şi tema de proiectare pentru primele două obiective şi să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru Piaţa Tricolorului.

Intenţia administraţiei locale este să configureze un spaţiu dedicat exclusiv pietonilor şi activităţilor culturale şi de agrement – concerte, adunări, defilări, feastivaluri, reprezentaţii, proiecţii, târguri etc., care să se poată desfăşura în orice perioadă a anului, conferindu-i astfel caracter de atracţie turistică.

Vor fi reabilitate zonele pietonale şi iluminatul public, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi fântânile arteziene, vor fi restaurate ruinele, se vor extinde zonele verzi şi se va achiziţiona mobilier urban de bună calitate: băn cuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine etc. De asemenea, în ansamblul urbanistic al Pieţei Revoluţiei va fi amplasat un ceas cu design special, care să devină în timp un simbol al oraşului.

Parcul Miropoliei măsoară 26.567 mp, iar Piaţa Revoluţiei are 1.020 mp. Cele două proiecte de reabilitare şi modernizare vor fi finanţate din bugetul local. Cheltuielile au fost estimate la 3.000.000 de lei (30 miliarde de lei vechi) – Parcul Mitropoliei şi 2.000.000 lei (20 miliarde de lei vechi) – Piaţa Revoluţiei.

Cât priveşte Piaţa Tricolorului, se vor realiza 7.749,97 mp de paviment şi 1.110,62 mp spaţii verzi în maxighivece protejate, finisate superior şi al căror blat va constitui şezut pentru odihnă. De asemenea, se vor amplasa 30 de bănci prefabricate din beton aparent cu inserţie de blat de marmură, 24 de stâlpi de iluminat cu led, echipaţi cu regulator solar, 6 proiectoare, precum şi un sistem de sonorizare. De asemenea, piaţa va fi dotată cu sistem wi-fi. Valoarea investiţiei va fi 10.341.552,66 lei, iar durata de execuţie va fi de 9 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Investiţia va fi suportată din bugetul local.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru modernizarea transportului public și în zona limitrofă municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, astăzi – 16 mai 2022, în parteneriat cu administrația publică locală a comunei Șotânga un proiect care vizează modernizarea transportului public în zona periurbană a municipiului care cuprinde, spune edilul Daniel Cristian Stan, 25 de localități.

În cadrul acestei prime etape, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice de capacitate mare și vor fi construite 21 de stații de încărcare lentă la autobază și 7 stații de încărcare rapidă pe traseu. De asemenea, se vor executa și mai multe lucrări conexe.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că transportul public local din Târgoviște este în plin proces de modernizare, iar proiectul depus astăzi în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile răspunde solicitărilor venite de la cetățeni, care își doresc autovehicule moderne și ecologice și pe traseele din afara municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șase străzi din municipiul Moreni vor fi modernizate prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Moreni continuă procesul de modernizare a infrastructurii rutiere. La inițiativa edilului Constantin Dinu, consilierii locali au aprobat asocierea municipiului Moreni cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală(PJDL), pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare infrastructură rutieră”.

„Practic, în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și modernizate șase străzi din municipiul Moreni respectiv strada Independenței, tronson 137 – 167A, Independenței cu tronsonul 136 – 178A. Vor mai intra în lucru străzile Dorobanți, Nicolae Iorga și Crângului. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și valoarea investiției publice: 5.672.292,35 lei”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT